به گزارش نخست نیوز،
فیلم سینمایی «بازی را بکش» به کارگردانی محمد ابراهیم عزیزی که به پشت پرده فوتبال میپردازد، نتوانست در گیشه موفقیت چشمگیری کسب کند و پس از یک ماه اکران با استقبال محدود مخاطبان روبهرو شد. حالا این فیلم که نتوانست در سالنهای سینما جایگاه مناسبی پیدا کند، راهی اکران آنلاین شده تا شاید در فضای دیجیتال فرصتی برای دیده شدن بیابد.
اکران ضعیف فیلم «بازی را بکش» در گیشه سینماهای ایران، بار دیگر پرسشهای جدی درباره شکاف میان کیفیت آثار و نظام توزیع و اکران در سینمای ایران را به میان کشیده است. این فیلم نه تنها نتوانست به فروش قابلتوجهی دست پیدا کند، بلکه حتی از حضور گسترده در سالنهای سینما نیز محروم ماند. حال، با انتقال این اثر به اکران آنلاین، این پرسش مطرح میشود که آیا نظام اکران ایران بهصورت سیستماتیک فیلمهای مستقل و اجتماعی را حذف میکند؟
انتقال این فیلم به اکران آنلاین نیز خود حکایتی دیگر دارد. آیا اکران دیجیتال میتواند جایگزین مناسبی برای سالنهای سینما باشد؟ یا اینکه این پلتفرمها نیز بهدلیل وابستگی به سرمایهگذاران خاص و الگوریتمهای مبتنی بر جذب مخاطب انبوه، به سرنوشتی مشابه دچار میشوند؟
در همین راستا محمد ابراهیم عزیزی -کارگردان فیلم «بازی را بکش»- در گفتوگو با ایسنا، به بررسی دلایل این استقبال کمرنگ میپردازد و از چالشهای اکران فیلمهای مستقل و اجتماعی در سینماهای ایران سخن میگوید.
او همچنین به سیاستهای پلتفرمهای آنلاین و تأثیر آن بر سرنوشت آثار سینمایی اشاره و از دشواریهایی میگوید که فیلمسازان برای نمایش آثار خود در بسترهای مختلف با آن مواجه هستند.
وی در ابتدا با گلایه از وضعیت سانسها در سینماها گفت:درباره سینمای اجتماعی و تقسیم سانس و تعداد سالنهایی که در اختیار یک فیلم قرار میگیرد پیش از من هزاران نفر دیگر اعتراض کردند که اتفاقا سینماگران بزرگی هستند و از من هم بیشتر کار کردهاند ولی باز میبینیم که دوباره روال اکران بر همان منوال گذشته است و تغییر نداشته است. وقتی به فیلم شما در سینماهای مختلف ساعت ۱۱ صبح سانس اکران میدهند، دیگر حرفی برای گفتن وجود ندارد. برخورد و مواجه با برخی فیلمها به شکلی است که هر فردی با قدری تامل در آن شوک میشود. واقعا چه کسی ۱۱صبح به سینما میرود؟
منبع ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید