×
×
جدیدترین‌‌ها

ثبت شکایت‌ و بازرسی‌ از دفاتر اسناد الکترونیکی می‌شود

  • کد نوشته: 70008
  • تیر 6, 1402
  • رئیس کانون سردفتران و دفتریاران در پاسخ به سوالی درباره پاسخگویی به شکایات مردم گفت: تاکنون ثبت شکایت از ارائه خدمات دفاتر اسناد رسمی به صورت حضوری بود اما اکنون تمهیداتی فراهم شده است تا ثبت شکایت‌ها و بازرسی‌ها الکترونیکی شود.

    ثبت شکایت‌ و بازرسی‌ از دفاتر اسناد الکترونیکی می‌شود

    به گزارش نخست نیوز ، علی خندانی در یک نشست خبری گفت: مهمترین رسالت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و دفاتر اسناد رسمی، تثبیت مالکیت افراد است و در این راستا، حاکمیت باید برای ترویج اسناد رسمی اقداماتی انجام دهد زیرا اکنون با افزایش اختلافات ناشی از عدم ثبت قراردادها و اسناد رسمی و افزایش پرونده‌های قضائی روبرو هستیم.

    وی ضمن تاکید بر لزوم توسعه اسناد رسمی گفت: اکنون اموال منقول و غیرمنقول و قراردادها ارزش بالایی دارد؛ بنابراین لازم است در زمینه تثبیت مالکیت اقدام جدی انجام شود.

    خندانی با اشاره به طرح الزام به تنظیم سند رسمی غیرمنقول که اکنون در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است، گفت: با سرانجام رسیدن این طرح در راستای تثبیت مالکیت و کاهش پرونده ها اقدام می شود.

    وی با اشاره به اجرای طرح کاداستر گفت: در این طرح سال‌ها عقب بوده‌ایم و اکنون به صورت جهادی و عملیاتی در حال پیگیری است و طبق آخرین اطلاعات ۹۹ درصد اراضی ملی دارای سند کاداستر شده است.

    رئیس کانون سردفتران و دفتریاران تصریح کرد: در نتیجه اجرای دو طرح الزام به تنظیم سند رسمی غیرمنقول و کاداستر، به شدت از وقوع تخلفات از جمله زمین‌خواری ها و جنگل‌خواری‌ها جلوگیری می‌شود زیرا اگر اسناد ثبت مالکیت صادر شود، امکان وقوع تخلف کم می‌شود زیرا بسیاری از تخلفات ناشی از عدم وجود سند رسمی در کشور است.

    وی با اشاره به «تمام الکترونیک شدن فرایند ارائه خدمات در دفاتر اسناد رسمی» گفت: دفاتر اسناد رسمی مجازی راه‌اندازی می‌شود.

    خندانی در پاسخ به سوالی درباره پاسخگویی به شکایات مردم گفت: تاکنون ثبت شکایت از ارائه خدمات دفاتر اسناد رسمی به صورت حضوری بود اما اکنون تمهیداتی فراهم شده است تا ثبت شکایت‌ها و بازرسی‌ها الکترونیکی شود.

    رئیس کانون سردفتران و دفتریاران درباره سهولت دسترسی مردم به خدمات ثبتی درباره راه‌اندازی پلتفرم خدمات ثبت اسناد رسمی تاکید کرد: تا پیش از این روش سنتی برای استفاده از خدمات ثبتی برقرار بود و متقاضیان برای دریافت خدمات ثبتی باید مراجعه حضوری به دفاتر میکردند و استعلام‌های لازم از مراجع مختلف باید به صورت حضوری انجام می‌شد اما اکنون با همراهی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درصدد هستیم تا پلتفرم‌هایی را در اختیار مردم قرار دهیم تا کمترین میزان تردد را به دفاتر داشته باشند و تنها یک بار مراجعه و ارتباط با سردفتر برقرار کنند تا نواقص برطرف و اسناد امضا شود و اقدام لازم صورت گیرد و به این ترتیب دسترسی مردم را از طریق گوشی تلفن همراه به امور ثبتی آسان کنیم و باتوجه به پیچیدگی فناوری، بسیاری از امور ثبتی ظرف امسال ارائه می‌شود.

    وی با بیان اینکه اسکن دفاتر به صورت کامل انجام شده است گفت: یکی از اقدامات ما در سال گذشته تصویربرداری دفاتر جاری و دست نویس در کشور بود که انجام و تکمیل شد و اقدام موثر و خوب و جهادی بود و در کمتر از یکسال انجام شد.

    خندانی ادامه داد: بازرسی ما در کانون قریب یک ماه آینده الکترونیکی خواهد شد. همچنین جای پژوهشگاه کانون خالی بود که این پژوهشگاه ایجاد شد و ظرف چند روز اینده بهره برداری می شود و در بحث امور ثبتی است.

    وی درباره علت متصل نشدن دفاتر کانون به درگاه ملی کسب و کار گفت: این امر تکلیف کانون نیست و تکلیف برعهده سازمان ثبت است تا هفته گذشته این اتصال اتفاق افتاد ولی یکسری اقداماتی باید محقق می شد؛ البته سازمان ثبت به درگاه ملی متصل است.

    وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا از پلتفرم ها رونمایی نشد و آیا کشمکش بین شما و سازمان ثبت وجود دارد؟ گفت: ما اختلافی با سازمان ثبت نداریم و کار را براساس تفاهم پیش می‌بریم. در کنار سازمان ثبت هستیم و هیچ نقطه اختلافی نداریم و جلسات ما هر دوهفته یکبار برگزار می شود.

    وی با طرح این سوال که چرا پلتفرم ها رونمایی نشد؟ گفت: شرایط خاص دارد و باید جوانب کار مهیا باشد.

    رئیس کانون سردفتران درباره عدم پاسخگویی به شکایات مردم گفت: در این زمینه بازرسی کانون مستقر است و مرجع بازرسی است و اگر کسی بخواهد شکایتی ثبت کند باید مراجعه حضوری داشته باشد و مستندات را ارایه دهد که قبلا هم گفتم ما این فرایند را الکترونیکی می‌کنیم.

    وی درپاسخ به سوالی درباره افزایش تعرفه های دفاتر گفت: ما افزایش تعرفه نداشتیم بلکه اصلاح تعرفه داشتیم که از سال ۹۹ تا ۱۴۰۰ افزایش تعرفه نداشتیم و با این کار رضایت نسبی در همکاران هست.

    وی درباره اینکه چرا دفترخانه‌ها قدیمی هستند؟ گفت: در آیین نامه دفاتر یکسری استانداردهایی بوده و دفتر اسناد رسمی باید استاندارد هایی داشته باشد و عموما دفاتری که احداث می شود استاندارد لازم را باید داشته باشد و دفاتر قدیمی هم‌ تعدادشان پایین است و الان دفاتری که افتتاح می شود با پیشرفته ترین تجهیزات ساخته شده است.

    وی در پاسخ به ایسنا درباره اینکه آزمون سردفتری امسال برگزار می شود یا خیر؟ گفت: از برگزاری آزمون اطلاعی ندارم و تکلیف برعهده سازمان ثبت است.

    وی تاکید کرد: دفاتر یک ریال خارج از تعرفه دریافت ندارند و هر خدمتی که در دفاتر ارایه می شود تعرفه اش مشخص است.

    وی درباره تخلفات دفاتر گفت: بزرگترین هشدار ما به مردم این است که به سمت تنظیم سند رسمی در دفاتر اسناد بروند. یکی از صادق ترین و قانونمندترین مجموعه خصوصی در کشور دفاتر اسناد رسمی هستند. به طور کلی تخلفات دفاتر یا سهوی است یا عمدا رخ می دهد که تعدادش کم است. آمار دقیق اینکه چه تعداد دفاتر مورد تعقیب هستند را ندارم.

    وی افزود: در سه ماهه گذشته ۱۸۱ مورد بازرسی کلی از دفاتر تهران داشتیم و ۱۲۸ شکایت از طرف خود افراد به کانون واصل شده که ۱۲۳ مورد از طرف سازمان ثبت ارجاع شده و برخی موارد منجر به تبرئه شده است.

    وی با بیان اینکه در کشور حدود ۸۳۰۰ دفتر فعال داریم، گفت: ۲۲۰۰ دفتر خانه در تهران فعال است.

    منبع : ایسنا

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *