×
×
جدیدترین‌‌ها

بررسی املاک مصادره‌ای

  • کد نوشته: 103405
  • مرداد 4, 1403
  • چنانچه هنگام معامله در مصادره‌ای بودن ملک تردید وجود داشت بایستی حتما موضوع بررسی و پیگیری شود.
    بررسی املاک مصادره‌ای

    به گزارش نخست نیوز، مهدیه برمکی_در امور حقوقی املاک، به برخی ازملک‌های مصادره‌ای، اصطلاحا «ملک‌های ریشه‌دار» نیز گفته می‌شود.

    منظور ازملک‌هایی را مصادره‌ای یا ریشه‌دار چیست؟

    به‌طور مختصر می‌توان گفت هر ملکی که به‌صورت غیرقانونی و غیرشرعی به‌دست‌آمده باشد، از دید قانون قابل مصادره است. به‌عنوان‌مثال در اصل ۴۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است: «دولت باید اموالی که از طریق ربا، قمار، رشوه، غصب، اختلاس، سوءاستفاده از موقوفات و معاملات اداری، برپایی اماکن فساد و غیر مشروع، فروختن زمین‌های موات و مباحات اصلی و سرقت به دست آماده را مصادره کند و در صورت ناشناس بودن مالکان اصلی، این اموال جزو بیت‌المال به‌حساب می‌آید».

    موردی که بیشتر در مسایل ملکی با آن سروکار داریم، مربوط به املاکی است که پس از انقلاب اسلامی مصادره شده و مالکان آن افرادی بوده‌اند که به دربار رژیم پهلوی وابسته بوده‌اند. اکثر ملک‌های این‌چنینی در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یا بنیاد مستضعفین است.

    برای تشخیص این نوع املاک باید با مراجعه به اداره ثبت، بررسی نمود که ریشه این املاک به کجا مربوط می‌شود. به‌عبارت‌دیگر باید این موضوع را بررسی کرد که پیش از انقلاب مالک این ملک چه کسی بوده و پس از انقلاب این ملک در اختیار چه نهادی بوده است.

    برای بررسی طرح‌های احتمالی شهرداری در محل ملک چه کنیم؟

    شهرها پیوسته در حال تغییر و تحول هستند. بسیاری از بزرگراه‌هایی که در کلان‌شهرها وجود دارند، زمانی منطقه مسکونی بوده‌اند. این تغییرات می‌تواند خرید یا سرمایه‌گذاری شما در بازار مسکن را به‌شدت تحت تاثیر قرار دهد. این تاثیرات هم می‌تواند مثبت باشد و هم منفی.

    مثلا اگر زمینی خارج از محدوده شهری بخرید ولی پس از مدتی شهرداری امکاناتی به آن منطقه اختصاص دهد، قطعا سود خوبی بدست می‌آورید. اما اگر ملکی خریداری کنید که پس از مدتی نزدیک آن مسجد یا مدرسه یا هر مکان عمومی دیگری ساخته شود، روی قیمت ملک شما اثر منفی خواهد داشت.

    برای بررسی طرح‌های احتمالی شهرداری در محل ملک، می‌توان به واحد شهرسازی در شهرداری مراجعه و درخواست نمایید تا طرح تفصیلی شهر را در اختیار شما قرار دهند. به‌این‌ترتیب می‌توانید از تغییرات احتمالی شهرداری در محل ملک موردنظر مطلع شوید.

    پس‌ازاینکه بررسی‌های حقوقی و ملکی لازم را انجام داده و در جلسه فروش با طرف مقابل به توافق رسیدید، زمان نوشتن مبایعه‌نامه است. در این مرحله باید به نکات بسیار مهمی توجه کنید تا در ادامه کار نه دچار ضرر و زیان شوید و نه با مشکلات حقوقی املاک روبرو شوید.

    در مورد نوشتن قرارداد یا همان مبایعه‌نامه که به آن قولنامه هم می‌گویند، باید به موارد زیر بسیار دقت کنید:

    نوشتن جزییات ملک در قولنامه

    نوشتن شرایط فسخ به‌صورت شفاف و کامل

    نوشتن کلیه توافقات طرفین در مبایعه‌نامه

    نوشتن شرایط و نحوه پرداخت به‌صورت دقیق در قولنامه

    در آتی به‌تفصیل به بررسی هریک خواهیم پرداخت

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *