محمد باقر عطاریانی_ این روزها بحث کمبود شدید آب و همچنین بحران انرژی برق شدت گرفته و با توجه به پیشبینی تابستان داغ ۱۴۰۰ ، گویی وضعیتی نامناسب و ناخوش خواهیم داشت.صحبتها و سخنرانیهای مسولان امر اعم از وزیر نیرو، مدیر عامل توانیر و حتی مدیران شرکتهای آبفا و تولید و توزیع برق بیانگر این حقیقت است که تابستان امسال با بحران شدید آب و برق روبه رو خواهیم بود.
جالب اینکه ساعات پیک مصرف آب و برق نیز تغییر یافته و به اوایل شب منتقل شده است.
در مجموع از مردم خواسته شده ضمن صرفه جویی به مدیریت مصرف آب و برق توجه کنند در غیر این صورت، قطعی آب و برق در ساعاتی از شبانه روز حتمی خواهد بود.
اما در میان تمامی صحبتها، هشدارها، توصیهها و تبلیغات گسترده، متأسفانه چند نکته مهم را فراموش کردهایم.
آقایان مسئول که دم از کمبود و بحران میزنید شما میدانید که بزرگترین معضل در این بخش، وضعیت آبیاری سنتی در امور کشاورزی است که بیشترین هدر رفت آب را به خود اختصاص داده است. آیا برای حل مشکل آب تسهیلاتی به کشاورزان دادهاید؟ آنقدر که به صرفه جویی آب در منازل بها میدهید اگر به شیوههای نوین آبیاری و ارائه تسهیلات سهل و آسان به کشاورزی بها داده بودید امروز با چنین بحرانی مواجه نمیشدیم.
نبود الگوی کشت، بی توجهی به اقلیم هر منطقه، توجیه نبودن کشاورزان در انتخاب کشت و آبیاریهای کاملا سنتی از جمله معضلاتی است که دهها سال است فقط حرف آنرا میزنید.
در خصوص برق نیز در حالی مردم را به صرفه جویی تشویق میکنید که انبوهی از ماینرها و رمزارزها بصورت غیرمجاز و حتی مجاز مشغول فعالیت است.فعالیتی که با ولع تمام به مصرف برق کشور میپردازد و آن وقت مدیران ما دم از کمبود انرژی برق و خاموشیها میزنند.بسیاری از ادارات و سازمانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی ما بصورت سرسام آور، برق مصرف میکنند و هیچ برخوردی جز اخطارهای فرمایشی نمایشی به آنها داده نمیشود.
مشکلات و معضلات کمبود آب و برق، کم نیست و مسولان نیز کاملا مطلع هستند اما گویی ارادهای در کار نیست و فقط با رسیدن تابستان به هشدار و توصیه و سفارش بسنده میکنند.
تاکنون آب و برق چند مشترک پرمصرف یا بدمصرف را قطع کردهاند؟ چرا دستگاه قضا احکام سختگیرانه صادر نمیکند؟ آیا وقت آن نرسیده که در این حوزه، برخوردها تشدید و علنیتر باشد؟
دیدگاهتان را بنویسید