به گزارش نخست نیوز نتیجه این دیدار با برتری ۳ بر ۲ به سود ایران در شرایط بسیار دشوار رقم خورد. که بازتاب و تحلیل آن پیکار از سوی کارشناسان و مدرسان فوتبال کشور برای حضور در جامجهانی با ترکیب فعلی ناامید کننده و شنیدنی است .
در نیمه نخست این دیدار تیم ملی ایران پس از ۳ بار فرو ریختن دروازه حریف، بیانگر یک دیدار ساده و نوید بخش یک پیروزی پر گل رابرای بینندگان بهمراه داشت .
شاگردان قلعه نوعی پس از اطمینان از پیروزی در نیمه اول به یکباره بخش اعظم مالکیت توپ و محورهای مختلف زمین را در نیمه دوم به حریف دادند .
پس از اخراج شجاع خلیل زاده ، تیم ملی کره شمالی علیرغم دریافت سه گل ،رویکرد واقعی دنیای حرفه ای فوتبال را بنمایش گذاشت و تیم ملی ایران را در کمال ناباوری آچمز کرد . و با ارائه یک سیستم منطقی تمام افکار سرمربی و یارانش را به بن بست کشاند .و این اتفاق نشانگر بسیاری از واقعیتهایی بود که دیر یا زود ، محافل تصمیم گیرنده باید به آن پی می بردند که تیم ایران در شرایط بحران از ارائه تدابیر و خلاقیت های لازم ناکام است .
سرمربی کره شمالی می دانست همه چیز را در نیمه اول از دست داده و با تفکرات نوین و نهایت استفاده از ترکیب ۱۱ به ده نفره ایران با شمایلی دیگری چندین بار به دروازه ایران نزدیک شد و توانست با فشار مضاعف و اشتباه بازیکنان دو گل وارد دروازه ایران کند . همچنین با خلق چند موقعیت بسیار عالی خطوط مختلف ایران را تحت الشعاع قرار دادند .
بعداز اخراج خلیل زاده کل ساختار تیم ملی فروریخت و برای اداره بازی و یا حفظ گلهای زده قلعه نوعی و دستیارانش فاقد برنامه بودند .
مخاطبان فوتبال ، نیمه دوم هر دیدار را ، نیمه مربیان می دانند و عقب نشینی ایران بدون ساز و کار و دریافت دو گل ، قطعا نگرانیهایی را در جام جهانی برای ایران بهمراه خواهد داشت . ( مشت نمونه خروار است )
با توجه به رشد علمی و فنی فوتبال ، بازیهای مستقیم و رفع مسئولیت در دیدارهای بزرگ قابل توجیه نیست بطوریکه در نیمه دوم تیم ملی نشان داد هیچ جریان فکری و تدابیر لحظه ای در تیم حاکم نیست . و کره شمالی با تغییر سیستم و حملات پیاپی، بازیکنان و کادر تیم ایران را به زانو در آورد .
یکی از مدرسان فوتبال در تحلیل خود بیان داشت تیمی که داعیه اولین تیم حضور در جام جهانی را دارد خیلی بداست که پس از اخراج یک بازیکن شاهد گسستن و شلختگی بازیکنان باشیم .و حتی بازیکنان ما برنامه ای هم برای ضد حملات نداشتند تا به نحوی بازی را کنترل و مدیریت کنند .
همچنین این کارشناس الیت عنوان کرد، تا فرصت باقی است ۷۰ درصد تیم باید تغییر یابد و بازیکنان جوان و آینده دار را انتخاب تا با یک برنامهریزی اصولی و دیدارهای تدارکاتی وارد جام جهانی شویم .
اگر بخواهیم با همین روش و ترکیب حاضر به پیش برویم قطعا در جام جهانی به مشکل برخورده و زنگ تفریح رقیبان می شویم . با تغییرات درترکیب تیم ملی باید خون تازه ای به تیم ملی تزریق کرد تا دشواری های جام جهانی ۲۰۲۶ به حداقل برسد .
مهرشاد عنبری
دیدگاهتان را بنویسید