×
×
جدیدترین‌‌ها

پارادوکس انرژی

  • کد نوشته: 112282
  • ۲۵ آبان ۱۴۰۳
  • امسال با سرد شدن هوا با قطع برنامه‌ریزی‌شده برق هم‌زمان‌شده ، اتفاقی که زبان منتظران سایه‌نشین دولت پزشکیان را باز کرد. واقعیت این است که مساله قطع برق ، کمبود ظرفیت نیروگاهی نیز مساله تولید گاز است.
    پارادوکس انرژی

    به گزارش نخست نیوز، سعیدکوشافر_سردی زودهنگام هوا تا مصرف گاز در بخش خانگی بیشتر شده و امکان تامین سوخت نیروگاهی نباشد ، از دیگر سو به روایتی حتی مخازن مازوت نیروگاه‌ها هم تکمیل نیست و مازوت را صادر کردند تا دلارش را صرف امور مهم‌تر نمایند . در این میان عاقلانه و منطقی نیست از دولت 100 روزه پزشکیان توقع داشته باشیم هم‌ظرفیت تولید  برق را با نیاز متناسب کند ، هم تولید گاز را همچنان بالا ببرد که علاوه بر صادرات بتوان به تمام نیازهای داخلی ، حتی در سردترین روزهای سال پاسخگو باشد. نکته اول اینکه نه دولت پزشکیان و نه هیچ دولت دیگری در شرایط فعلی چنین توانایی ندارد . چرا ؟ چون تحریم‌ها چنان مانع سفت و سختی مقابل سرمایه‌گذاری جدید ایجاد کرده مه حفظ شرایط موجود در تولید انرژی را هم نیازمند مدیریت توانمند کرده است .

    بنابراین حتی اگر دولت اراده رفع مشکل را هم داشته باشد، باید در گام اول از مانع تحریم‌ها عبور کند ، که خود به ده ها عامل دیگر ازجمله دیپلماسی و مسیر نظام در ارتباط با دنیا بسته است . نکته دوم اینکه همواره مسوولان در رسانه‌ی مردم ایران را در زمینه انرژی افرادی پرمصرف معرفی  می‌کنند ، درحالی‌که چند نکته مهم در این عرصه مورد غفلت واقع می‌شود . یکی اینکه مردم ایران پرمصرف نیستند بلکه از وسایل برقی و گازی استفاده می‌کنند که ذاتا پرمصرف هستند ، درست مانند خودروهای ایرانی که در مقایسه با خودروهای خارجی پرمصرف هستند لوازم‌خانگی برقی و گازی تولید ایران معمولا بازده کافی ندارند و همین امر باعث شده تا امر بر مسوولان مشتبه شود که ایرانیان بیش از سایر کشورها مصرف دارند. این در حالی است که کولرها ، بخاری‌ها ، اجاق‌گاز و سایر وسایل ساخت ایران عموما مصرف بالایی دارند . در ساختمان‌ها و حتی صنایع ایران هم عموما استانداردها رعایت نمی‌شود و برای ارزان تمام شدن قیمت موارد ضروری کاهش مصرف انرژی نادیده گرفته می‌شود ، شاید هم دلیل تمام این بی‌توجهی به کاهش مصرف در قیمت ارزان انرژی کشور بوده ، اما قطعا اکنون‌که با کمبود مواجه شدیم ، باید تمام این موارد به‌صورت جدی مدنظر قرار گیرد ، که البته هنوز جدیتی در مسوولان دیده نمی‌شود . نکته‌ی دیگر را هم باید در مسوولان جستجو کرد ، جایی که برای کسب محبوبیت یا چند رای ، پای گازرسانی را به دورافتاده‌ترین روستاها هم باز کردند ، درحالی‌که اصلا ایجاد شبکه گاز صرف اقتصادی نداشت. این در حالی است که در سایر کشورها همواره سبدی از انرژی‌های مختلف از نفت سفید تا برق ، از مازوت تا انرژی خورشیدی و دیگر انرژی‌های تجدید پذیر در کنار گاز به مردم عرضه می‌شود و ازآنجاکه قیمت تمام انرژی‌ها به‌صورت واقعی و بدون یارانه است ، هم‌ساخت و سازها اصولی و با رعایت تمام استاندارها حفظ انرژی انجام می‌شود و مقرون‌به‌صرفه است ، هم لوازم‌خانگی و گرمایشی و سرمایشی به‌صورت کم‌مصرف ساخته و عرضه می‌شود صدالبته نباید ازنظر دور داشت که دولت موظف است برای توسعه کشور ، حتی دورافتاده‌ترین روستا زمینه لازم زا فراهم کند ، بنابراین باید نهایت تلاش خود را برای افزایش تولید ، تامین سوخت متنوع و بالا برای ظرفیت تولید گاز به کار گیرد چراکه در شرایط فعلی نه‌تنها جاده توسعه به بن‌بست می‌رسد که طی سال‌های آینده با عقبگرد مواجه خواهیم بود .

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *