به گزارش نخست نیوز، دکتر مهدی یاراحمدی خراسانی_«دانشبنیان» در ایران شرکت یا موسسه خصوصی یا تعاونی است که بهمنظور همافزایی علم و ثروت ، توسعه اقتصاد دانشمحور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی شامل گسترش ، کاربرد نوآوری و تجاریسازی نتایج حاصل از تحقیق و توسعه در حوزهی فناوریهای پیشرفته ، باارزش افزوده فراوان و بر اساس معیارهای موردنظر قانون تأیید میشود. شرکتهای دانشبنیان، به شرکتهایی گفته میشود که با استفاده از علم و دانش خود، اهداف و دانش علمی خود را تجاریسازی میکنند. ایران در زمرهی کشورهای درحالتوسعه تعریف میشود.
یعنی آن دسته از کشورهایی که به معنای مدرن امروزی توسعهیافته نیستند ولی در این مسیر قرار دارند. هرچند درگذشتههای دور کشور مایکی از پرچمداران این امر در جهان بوده است اما در مرور زمان با بیاهمیتی، بیتدبیری و بیکفایتی پادشاهان در دورههای مختلف نتوانستیم آنچنانکه شایسته تاریخ ماست در مسیر دانش و توسعه استمرار داشته باشیم. به صورتی که اکنون میزان عقبماندگی از توسعه فناوریهای روز را تا چند دهه برای ایران تخمین میزنند.
اما اکنون با توسعه پنجرههای جدیدی از دانش به زندگی بشری همچون مقولات هوش مصنوعی ، نانو فناوری ، سلولهای بنیادی و … این امیدواری وجود دارد که بتوان با تمرکز و تلاش در مسیر علم و آگاهی ، جهشهای فراوانی در توسعه کشور ایجاد کرد به صورتی که بتوان عقبماندگیها را تا حد زیادی پشت سر گذاشت. اگر میخواهیم در این ورطه به کامیابی برسیم چارهای جز مهم انگاشتن و حمایت از مجموعههای دانشبنیان نداریم.
نظام دانشبنیان متشکل از جوانهای خلاق، متخصص و هدفمند است که میتوانند با خلق ایدههای خلاقانه و نوآورانه زمینهی رشد تصاعدی و پیشرفت کشور را در عرصههای مختلف ایجاد نمایند و همانطور که میدانیم «خلاقیت و نوآوری» راهگشای «بهرهوری» است. ابتکار و نوآوری ، جذب سرمایهگذاری ، ایجاد فرهنگ کارآفرینی، همکاری با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی ، اثر مثبت بر اشتغال و تاثیر محیطی مثبت از مهمترین مزایا و فرصتهای خلق شرکتهای دانشبنیان است.
شرکتهای دانشبنیان میتوانند همچون راه میانبر مسیر کشور را دررسیدن به «توسعهیافتگی» کوتاه نمایند به شرطی که اولاً بهصورت واقعی نسبت به آنها باور و ایمان داشته باشیم ثانیاً بهصورت دقیق و سیستمی برای مدیریت آنها برنامه راهبردی و عملیاتی تدوین کنیم و ثالثاً در مسیر تحقق برنامهها و اهداف مجموعههای دانشی بهصورت جدی و قاطع از آنها حمایت نماییم. در سالهای آینده، استفاده مردم از محصولات دانشبنیان هم بهعنوان مصرفکننده و هم در حین کار برای موفقیت اقتصادی آنها حیاتی خواهد بود.
ارزش یک کسبوکار نیز به همین ترتیب تعیین میشود ؛ کسبوکارهایی که مبتنی بر ارایه اطلاعات به مشتریان هستند ، بهتر از آنهایی که نیستند ، کار خواهند کرد و کسبوکارهایی که میدانند چگونه اطلاعات را به دانش تبدیل کنند ، موفقترین خواهند بود. حرکت بهسوی اقتصاد دانشبنیان نیازمند نفوذ دانش و فناوری در طراحی، تولید و توزیع کالاهای مختلف است ازاینرو کسبوکارهای دانشبنیان نقش مهمی در افزایش کارآمدی تولید ، نفوذ دانش در کالاها و خدمات موجود و خلق کالاها و خدمات جدید ، ارتقا رفاه عمومی، تولید و ثروت را در جامعه بر عهدهدارند.
دیدگاهتان را بنویسید