×
×
جدیدترین‌‌ها

بهترین زمان ورزش برای بیماران دیابتی

  • کد نوشته: 100868
  • خرداد 31, 1403
  • ورزش در کنار تغذیه مناسب و مصرف منظم دارو (قرص یا انسولین) سبب کنترل قند خون خواهد شد. یک فرد دیابتی باید با فراگیری آموزش لازم و به کمک کنترل روزانه قند خون و ادرار، بین فعالیت بدنی، غذا و داروی خود تعادل مناسب ایجاد کند تا نه‌تنها از افزایش قند خون خود جلوگیری کند بلکه مانع هیپوگلیسمی یا افت قند خون نیز شود.
    بهترین زمان ورزش برای بیماران دیابتی

    نخست نیوز، سید بهنام حسینی زهرایی کارشناس ارشد تربیت‌بدنی و ورزش_فعالیت بدنی و ورزش در زندگی تاثیرات مثبتی دارد ازجمله حساسیت بدن را به انسولین افزایش می‌دهد و سبب کاهش قند خون، تنظیم فشارخون موثر، کاهش توده چربی بدن و کاهش وزن، افزایش انرژی و کاهش استرس، کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب، پیشگیری از مشکلات قلبی – عروقی  می‌شود.نتایج یک بررسی گسترده تحت عنوان «برنامه پیشگیری از دیابت» نشان داده است که داشتن فعالیت بدنی روزانه و پیروی از یک تغذیه صحیح که سبب کاهش 5 تا 7 درصد وزن می‌شود لذا می‌تواند نقش چشمگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 داشته باشد.چهار نوع فعالیت بدنی شامل افزایش فعالیت در کارهای روزانه، ورزش‌های هوازی، ورزش‌های قدرتی (بدنسازی) و ورزش‌های کششی برای بدم مفید است.

    افزایش فعالیت در کارهای روزانه سبب مصرف بیشتر کالری در روز می‌شود. کارهای زیادی وجود دارد که با انجام آن می‌توانید انرژی بیشتری مصرف کنیم.

    ورزش‌های هوازی، ورزش‌هایی هستند که طی آن تعداد زیادی از عضلات به کار گرفته‌شده و سبب افزایش ضربان قلب می‌شود همچنین در ورزش‌های هوازی تنفس عمیق‌تر خواهد بود.

    انجام ورزش‌های هوازی به مدت 30 دقیقه و حداقل 4 تا 5 روز در هفته بسیار سودمند خواهد بود. البته می‌توان این 30 دقیقه را به‌دفعات تقسیم کرد به‌عنوان‌مثال 10 دقیقه پیاده‌روی بعد از صرف سه وعده اصلی غذایی توصیه می‌شود.اگر برای مدت زیادی ورزش نکرده‌اید قبل از هر چیز از پزشک خود در مورد افزایش فعالیت بدنی سؤال کنید. همچنین قبل از ورزش به مدت 5 دقیقه بدن خود را گرم، و پس از ورزش بدن خود را سردکنید.

    می‌توان ورزش را به مدت 5 تا 10 دقیقه در روز شروع کرد و به‌تدریج مدت آن را افزایش تا بتوان 150 تا 200 دقیقه در هفته ورزش انجام داد.

     

    همیشه باید برای زمان ورزش خود برنامه‌ریزی کنید. اگر منتظر رسیدن زمان خالی برای انجام ورزش هستید،‌ این فرصت هرگز دست نخواهد یافت. همچنین در انجام فعالیت‌های ورزشی به‌صورت دسته‌جمعی و همراه سایر اعضای خانواده یا دوستان  لذت‌بخش‌تر بوده و انگیزه بیشتری برای ورزش ایجاد می‌کند.

    انجام ورزش‌هایی مانند بلند کردن وزنه، استفاده از نوارهای ارتجاعی یا کار با دستگاه‌های هفته‌ای 2 تا 3 بار، سبب افزایش عضلات می‌شود.

    در مورد زمان ورزش افراد دیابتی تاکید کرد: معمولا برای افراد دیابتی یک تا 3 ساعت پس از صرف غذا، مناسب‌ترین وقت برای ورزش است. البته این افراد باید همیشه قبل از شروع ورزش، قندشان را اندازه بگیرند، وقتی قند خون ناشتا  بالای 250 است یا قند خون بالای 300 باشد زمان مناسبی برای ورزش نیست و اگر ورزش انجام گیرد قند خون شما بالا خواهد رفت.

    اگر دچار عوارض دیابت هستید برخی از فعالیت‌های ورزشی سبب تشدید مشکل خواهد شد. به یاد داشته باشید که بسیاری از عوارض دیابت ممکن است هیچ‌گونه نشانه‌ای نداشته باشد. بنابراین قبل از اقدام به هرگونه فعالیت‌ ورزشی با پزشک خود مشورت کنید.

    در افراد دیابتی که انسولین یا قرص کلی بنکلامید استفاده می‌کنند فعالیت ورزشی ممکن است سبب افت قند خون شود.که این مساله حین ورزش، درست بلافاصله بعد از ورزش یا حتی 6 تا 10 ساعت بعد از ورزش (هیپوگلیسمی تاخیری) ایجاد می‌شود.

    اگر مبتلابه دیابت هستید؛ قبل از شروع فعالیت‌های ورزشی قند خون خود را اندازه‌گیری کنید و در مورد کم کردن دارو از پزشک خود سوال کنید. هرگز زمانی که قند خون شما خیلی پایین است ورزش نکنید. همچنین اگر بیشتر از یک ساعت ورزش می‌کنید به فواصل منظم، قند خون خود را اندازه بگیرید.

    فراموش نکنید علامت دیابتی بودن خود را به همراه داشته باشید. همچنین همیشه مقداری مواد قندی زود جذب و مقداری غذا به همراه داشته باشید تا در صورت افت قند خون بخورید.

    این جمله را به یاد داشته باشید که «ورزش قند خون بالا را بالاتر و قند خون پایین را پایین‌تر می‌آورد. بنابراین بهترین زمان ورزش، زمانی است که از قند خون طبیعی برخوردارید».

    برچسب ها بیماران دیابتی

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *