فاز پنجم پروژه همکاری در احیاء دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی در استانهای آذربایجان غربی و شرقی اجرایی می شود.
به گزارش گشت و گذار مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران از برگزاری مراسم معارفه فاز پنجم پروژه «مشارکت مردم در احیای دریاچه ارومیه» با حضور مقامات استانی ازجمله معاون عمرانی و مدیریت بحران استانداری و رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه، مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی استان آذربایجان غربی، مدیران ادارات جهاد کشاورزی و رئیس ادارات ترویج کشاورزی شهرستان های پایلوت پروژه و نمایندگان شرکت های فنی مهندسی مجری در سالن اجتماعات اداره حفاظت محیطزیست شهرستان ارومیه خبر داد.
ابوالفضل آبشت در این مراسم ضمن تشکر و قدردانی از کلیه دست اندرکاران پروژه به ارائه دستاوردهای کیفی پرداخت.
وی تغییر در نگرش و افزایش همکاری های بین بخشی را به عنوان یکی از مهم ترین و اثرگذارترین عوامل در پیشبرد اهداف طرح برشمرد و از تلاش های صورت گرفته توسط شرکت های خصوصی به عنوان اصلی ترین عضو پروژه تشکر و قدردانی کرد.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران نیز ضمن تشکر از همکاری و حضور پررنگ جامعه محلی و شرکت های فنی مهندسی مجری محلی در اجرای پروژه، افزود: در این پروژه کوشش میشود تا با استفاده از تکنیکهای کشاورزی پایدار بر پایه آموزش و مشارکت کشاورز و تاکید بر مهارت های قشرهای مختلف روستا اعم از زنان، مردان و جوانان، ضمن حفظ منافع و درآمد جامعه محلی، مصرف منابع آب و خاک در سطح روستا کاهش یافته و از این طریق بخشی از حق آبه دریاچه ارومیه نیز تامین شود.
پرویز آراسته مدیر کل حفاظت محیطزیست استان آذربایجان غربی، پروژه «مشارکت مردم در احیای دریاچه ارومیه» را به عنوان مکملی موفق برای پروژه های ستاد احیا برشمرد.
به گفته وی هدف ستاد احیای دریاچه ارومیه، رسیدن به تراز اکولوژیک دریاچه است تا بتوان تنوع زیستی، حیات و معیشت استان های مجاور را حفظ کرد.
آراسته در این جلسه از متولیان بخش کشاورزی درخواست کرد تا به عنوان بیشترین مصرف کننده منابع آب، ترویج و توسعه روش های مکانیزه را در اولویت قرار دهند.
پروژه «همکاری در احیاء دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی» از سال 1393 به عنوان یکی از فعالیتهای اصلی دفتر طرح حفاظت از تالابهای ایران آغاز شده و هم اکنون در 130 روستای حوضه آبریز دریاچه ارومیه در حال اجرا است.
فعالیتهای این پروژه شامل استقرار کشاورزی پایدار، حمایت از معیشتهای سازگار با منابع آبی و صندوقهای خرد زنان روستایی، حمایت از تدوین برنامههای جامع مدیریت برای تالابهای اقماری دریاچه ارومیه، اجرای فعالیتهای اطلاعرسانی بهمنظور ایجاد بسیج اجتماعی در فرایند احیای دریاچه ارومیه و اجرای برنامههای مرتبط با اقتصاد محیطزیست ازجمله طرح پرداخت برای خدمات اکوسیستمی و طرح کسبوکار در تالاب کانی برازان است.
دیدگاهتان را بنویسید