به گزارش نخست نیوز. در حال حاضر عمده کشورهای اروپایی از جمله انگلیس، فرانسه، آلمان و اسپانیا با مشکلاتی همچون کمبود مسکن، قیمتهای سنگین آپارتمان و گرانی اجارهبها مواجهند.
، مسکن یکی از نیازهای اساسی است که کشورهای زیادی در قبال آن با مشکلات، مسائل و بحران مواجه هستند. کشورهای اروپایی در این زمینه هر کدام مسائل خاص خود را دارند و سعی کردهاند متناسب با این مسائل، چارهاندیشی کنند. ایران هم به عنوان یکی از کشورهایی که در بخش مسکن وضعیتی بحرانی دارد؛ به راهکارهای خاص خود نیازمند است.
با سیدطهحسین مدنی – رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند – درباره چالش مسکن در جهان و ایران گفت و گو کردیم.
چالش مسکن در فرانسه
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند، فرانسه را یکی از کشورهای اروپایی دارای چالش مسکن عنوان و خاطرنشان کرد: کمبود مسکن مقرونبهصرفه یکی از چالشهای فرانسه است و این کمبود باعث شده تقاضا برای مسکن اجتماعی افزایش بسیار زیادی پیدا کند. کمبود مسکن اقتصادی در این کشور همچنین باعث افزایش قیمت ملک و سخت شدن مالکیت برای خانوار کمدرآمد شده است.
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند یکی دیگر از مشکلات مسکن در فرانسه را فرسودگی ساختمانها عنوان و خاطرنشان کرد: بخش زیادی از ساختمانهای موجود در این کشور قبل از دهه ۱۹۷۰ ساخته شده و فرسودهاند. بازسازی این ساختمانها به ویژه در بخش انرژی به هزینههای هنگفتی نیاز دارد.
مدنی با بیان اینکه فرانسه در بخش مسکن با مشکلات شهریسازی هم مواجه است؛ گفت: طی سالهای اخیر جمعیت روستایی به شهرهای بزرگی چون پاریس، لیون و مارسی مهاجرت کرده و تراکم جمعیت در این شهرها را بالا بردهاند.
وی خاطرنشان کرد: ساخت و ساز در فرانسه طی این سالها با اهداف مربوط به کاهش تغییرات اقلیمی همخوانی نداشته و در این زمینه هم نیاز به تغییر و تحول دارد.
قیمت اجاره در پاریس بالا و در سایر شهرها مناسب است
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند درباره وضعیت بازار اجاره در فرانسه گفت: طبق گزارش «Visual Capitalist»، قیمت اجاره در اکثر شهرهای فرانسه نسبتاً مناسب اما در پاریس با وجود اعمال نظارت و کنترل از طرف دولت، بالا است.
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند به نسخه ارائه شده برای حل چالش مسکن در این کشور اشاره کرد و افزود: فرانسه حل چالش مسکن را با افزایش ساخت مسکن اجتماعی، برنامهریزی برای نوسازی شهری، ارائه مشوق برای بازسازی بخشهای مربوط به انرژی در ساختمانهای فرسوده، پر کردن فاصله میان بازار آزاد و مسکن اجتماعی با ساخت مسکنهای میانی و کاهش تراکم در مناطق شلوغ و استفاده از مناطق با تراکم کمتر دنبال کرده است.
چالش مسکن در آلمان
وی به وضعیت مسکن در کشور آلمان هم اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به گزارش «Eurostat»، در آلمان، بیشتر خانوادهها به جای خرید خانه، ترجیح میدهند خانه را اجاره کنند به همین دلیل ۵۳ درصد از آلمانیها اجارهنشین هستند.
منبع ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید