×
×
جدیدترین‌‌ها

صعود دلار در معاملات خارجی

  • کد نوشته: 19038
  • شهریور 16, 1400
  • ارزش دلار مقابل بیشتر ارزها افزایش یافت.
    صعود دلار در معاملات خارجی

    به گزارش نخست نیوز به نقل از رویترز، انتظار می رود که رشد اقتصادی آمریکا در سال جاری، یکی از بالاترین ارقام ثبت شده دو دهه اخیر باشد. با این حال این رشد احتمالا به نیرومندی رشدی که پیشتر تصور می شد نخواهد بود: بانک گلدمن ساکس در گزارش جدید خود اعلام کرد پیش بینی رشد اقتصادی امسال آمریکا را به ۵.۷ درصد کاهش داده که این رشد نسبت به برآورد قبل ۰.۲ درصد کمتر شده است. از چند هفته دیگر آمریکا تزریق دوز سوم واکسن به گروه های حساس نظیر سالمندان را آغاز خواهد کرد.

    شاخص اطمینان فعالان بخش خدمات آمریکا به کمترین سطح دو سال اخیر رسیده و این مساله آن هم پس از اوج گیری تورم، باعث نگرانی فعالان بازار شده است. در ماه جولای، این شاخص به ۵۵.۱۱ واحد رسید که نسبت به ماه قبل ۴.۸ واحد کمتر شده است. با وجود آنکه تقاضای خارجی برای دریافت کالا و خدمات آمریکایی به بالاترین سطح خود در سال جاری رسیده است، به نظر می رسد کرونا و تورم کماکان مایه نگرانی فعالان باشد به ویژه آن که شمار قربانیان کووید-۱۹ در آمریکا مجددا رو به افزایش است.

    آمارهای منتشره وزارت بازرگانی آمریکا حاکی از بهبود نسبی وضعیت اقتصادی این کشور در حوزه تجارت خارجی است. تا پایان ماه جولای کسری تجاری آمریکا به ۷۰.۱ میلیارد دلار رسیده که این رقم ۴.۳ درصد کمتر از ماه قبلی و ۲.۵ میلیارد دلار کمتر از چیزی است که پیشتر پیش بینی می شد. در این ماه میزان واردات آمریکا با ۱.۲ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۲۳۶.۳ میلیارد دلار رسیده در حالی که صادرات با افزایش ۱.۳ درصدی، رقم ۲۱۲.۸ میلیارد دلار را به ثبت رسانده است.

    در ادامه تنش های چین و آمریکا، پکن دستور تعطیلی نمایندگی اتاق بازرگانی آمریکا در منطقه چنگدو را صادر کرده است. با وجود همه اختلافات بین دو طرف، دو اقتصاد برتر جهان دارای بیشترین حجم روابط تجاری دوجانبه در جهان هستند. اختلافات بین آمریکا و چین از اواخر دولت ترامپ که دو طرف دست به تعطیلی متقابل کنسولگری های یکدیگر زدند، با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا کمی فروکش کرده بود و حتی مقامات ارشد دو کشور دیدارهایی را با یکدیگر برای کاهش تنش ها انجام داده بودند.

    با وجود کاهش نسبی کسری بودجه دولت آمریکا پس از افزایش درآمدهای مالیاتی اما میزان بدهی‌های دولت این کشور تا پایان ماه آگوست به ۲۸ تریلیون و ۷۰۶  میلیارد و ۴۴۳ میلیون دلار رسیده است. میزان بدهی هر شهروند آمریکایی تا پایان این ماه به طور متوسط ۸۶ هزار و ۱۵۷ دلار و میزان بدهی هر مالیات دهنده آمریکایی به طور متوسط ۲۲۸ هزار و ۳۲۲ دلار بوده است. کسری بودجه دولت آمریکا تا پایان ماه آگوست به سه تریلیون و ۱۰۲ میلیارد و ۵۶۷ میلیون دلار رسیده است.

    به نظر می رسد تورم کماکان یکی از اصلی ترین موارد نگرانی سیاست گذاران باشد و این مساله نه تنها در آمریکا که در اروپا نیز مشهود است، طبق اعلام مرکز آمار آلمان، متوسط بهای مصرف کننده مثبت ۳.۹ درصد بوده که ۰.۱ درصد بیشتر از رقم ثبت شده ماه قبل و ۰.۴ درصد بیشتر از انتظارات فعالان اقتصادی بوده است. این نرخ تورم که بالاترین تورم های ثبت شده در ۲۷  سال اخیر در این کشور محسوب می‌شود، بیش از همه تحت تاثیر افزایش قیمت بخش انرژی قرار گرفته که نرخ تورم آن به ۱۲.۶ درصد رسیده است.

    نظرسنجی صورت گرفته توسط موسسه گالوپ نشان می دهد ۶۰ درصد مردم آمریکا فکر می کنند وضعیت اقتصادی کشورشان در حال بدتر شدن است در حالی که تنها ۳۷ درصد پاسخ دهندگان معتقد به بهبود اوضاع بوده اند. این در حالی است که طبق نظرسنجی ماه قبل، ۵۴ درصد شهروندان آمریکایی معتقد به بدتر شدن اوضاع بودند. از سوی دیگر شاخص اطمینان اقتصادی گالوپ نیز که بین منفی ۱۰۰ تا مثبت ۱۰۰ در نوسان است در ماه آگوست به کمترین سطح خود از فوریه سال قبل رسید.

    سرانجام پس از مدت ها گمانه زنی، جروم پاول- رییس بانک مرکزی آمریکا- تایید کرد که سیاست های حمایتی این نهاد در حال نزدیک شدن به پایان خود است. جروم پاول با بیان اینکه قرار نیست نرخ بهره خیلی سریع افزایش پیدا کند، از برنامه ریزی برای مدیریت تورم خبر داد و افزود: آن طور که ارزیابی های ما نشان می دهد، نرخ تورم در ماه های پیش رو از مقدار فعلی کمتر خواهد بود و یا دستکم ثابت می شود.

    سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در گزارشی با اشاره به شیوع کرونا در جهان نوشت: ویروس کرونا به مدت ۱.۵ سال جلوی حرکت رو به جلوی ماشین اقتصاد را گرفت اما اکنون با وجود آنکه کووید-۱۹ به طور کامل ریشه کن نشده، روند احیای اقتصادی آغاز شده است. انتظار می رود تا پایان امسال هم اقتصاد آمریکا و هم اقتصاد اروپا از رکود خارج شوند. همچنین چین و ترکیه تنها کشورهایی بوده اند که در سال ۲۰۲۰ به سطح پیش از آغاز همه گیری بازگشته اند.

    آن طور که از اخبار موثق نتیجه گیری می شود، دولت بایدن از عملکرد جروم پاول- رییس کنونی بانک مرکزی آمریکا- رضایت دارد تا جایی که طبق گفته منابع آگاه در وزارت خزانه داری، ژانت یلن- وزیر خزانه داری- که خود نیز سابقه ریاست بر فدرال رزرو را در دوره زمامداری باراک اوباما در کارنامه دارد، از تمدید ریاست پاول بر بانک مرکزی حمایت کرده است. هنوز جو بایدن گزینه خود را برای این سمت مهم اعلام نکرده اما انتظار می رود که وی در روز جهانی کار گزینه خود را معرفی کند.

    تاکنون بیش از ۲۲۰ میلیون و ۸۷۰ هزار و ۱۱۶ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و ۵۸۶ هزار و ۹۳۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۶۶ هزار و ۳۰۸ نفر، برزیل با ۵۸۳ هزار و ۶۲۸ نفر، هند با ۴۴۱ هزار و ۷۵ نفر، مکزیک با ۲۶۳ هزار و ۱۴۰ نفر و پرو با ۱۹۸ هزار و ۴۸۸ نفر بوده است.

    گریگوری اندرسون – استراتژیست ارشد ارزی در موسسه بی ام او کپیتال مارکتس – گفت: بازارها در یک دوره گذار به سر می برند و خود را آماده دوران پس از حمایت های بانک های مرکزی می کنند. با افزایش نرخ بهره، دلایل بیشتری برای حمایت از دلار وجود دارد اما تقاضا برای آن نیز کمتر خواهد شد.  متوجه خواهیم شد قرار است فدرال رزرو چگونه و با چه سرعتی تغییر مسیر دهد.

    شاخص دلار (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است)

    شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۸ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۲۱۵ واحد بسته شد. (شاخص دلار معمولا در برابر شش ارز مهم جهانی یا ۱۰ ارز برتر جهانی بیان می شود که شاخص دلار در گزارشات ایسنا، شاخص ۱۰ ارزی و در بردارنده تغییرات قیمتی دلار مقابل ارزهای: یورو، پوند انگلیس، روپیه هند، دلار استرالیا، دلار کانادا، دلار سنگاپور، فرانک سوییس، رینگت مالزی، ین ژاپن و یوان چین است)

    نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۹۲ دلار اعلام شد.

    ارزهای اروپایی

    در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۲۲ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۸۳ دلار مبادله شد. یورو ۰.۱ درصد پایین رفت و با ماندن در کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۸۶ دلار رسید.

    ارزهای آسیایی

    در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۱۱ درصد افزایش به ۱۰۹.۸۵۱ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۴۴ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۴۵۸ یوان چین اعلام شد.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *