×
×
جدیدترین‌‌ها

چگونه از خود مراقبت کنیم؛ از غذای خوب تا آرمیدگی

  • کد نوشته: 127484
  • ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • در دنیای پرشتاب و پر از مشغله‌های روزمره، اغلب فراموش می‌کنیم که خود را در اولویت قرار دهیم و آنقدر درگیر مشکلات تحصیل، شغل و اطرافیان می‌شویم که روزی به خود می‌آییم و می‌بینم عملکرد جسمی و روانی‌ ما تحلیل رفته است و شاید آن زمان دیگر برای توجه به مقوله «خودمراقبتی» دیر شده باشد.
    چگونه از خود مراقبت کنیم؛ از غذای خوب تا آرمیدگی

    به گزارش نخست نیوز ،

     سازمان جهانی بهداشت (WHO)، مداخلات خود مراقبتی را برای هر کشور و محیط اقتصادی، به عنوان مسیری حیاتی برای دستیابی به ارتقای سلامت توصیه می‌کند. این سازمان گزارش می‌دهد که مراقبت از خود می‌تواند پیشگیری، مدیریت و مراقبت از بیماری‌های شایع مانند مشکلات قلبی عروقی و دیابت را بهبود بخشد.

    شاید اگر خودمراقبتی توسط مردم جدی گرفته می‌شد امروز براساس اعلام مرکز آمار ایران شاهد فعال بودن بیش از یکصد هزار تخت فعال بستری در بیمارستان‌ها نبودیم یا اینکه طبق آخرین نتایج تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شیوع افسردگی در ایران به طور متوسط ۱۲ درصد نبود.

    اختصاص دادن وقت برای مراقبت از خود در حوزه روان می‌تواند به مدیریت استرس، کاهش اضطراب و بهبود خلق و خوی کلی کمک کند و در همین رابطه، «سانتا ترسا» نویسنده اسپانیایی، جمله‌ای معروف درباره خودمراقبتی دارد که می‌گوید «با بدنت خوب رفتار کن تا روحت از زندگی در آن لذت ببرد.» درحقیقت باید با خودمان مهربان باشیم تا کیفیت زندگی‌ بهبود یابد.

    خودمراقبتی چیست؟

    فقط خیلی دیر تجربه به شما یاد می‌دهد که سلامتی مهمترین چیز در زندگی است و در صورت بی‌توجهی به خودمراقبتی، خیلی زود دچار حوادث، بیماری، ناتوانی و محدودیت عملکردی می‌شوید؛ چالش‌هایی چندوجهی که بر روی تک تک جزئیات زندگی شما تاثیر می‌گذارد و آن را تغییر می‌دهد اما چطور می‌توانیم در برابر این تهدیدات از خود مراقبت کنیم.

    هیچکس به اندازه خود فرد در فرآیند «خودمراقبتی» نمی‌تواند مشارکت داشته باشدخودمراقبتی نه تنها به معنای مراقبت از جسم است، بلکه شامل توجه به روح و روان نیز می‌شود. براساس دستورالعمل اجرایی برنامه ملی خودمراقبتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، خودمراقبتی، شامل اعمالی است اکتسابی، آگاهانه و هدفدار که مردم برای خود، فرزندان و خانواده‌شان انجام می‌دهند تا تندرست بمانند، از سلامت جسمی، روانی و اجتماعی خود حفاظت کنند، نیازهای جسمی، روانی و اجتماعی خود را برآورده سازند، از بیماری ها یا حوادث پیشگیری کنند، بیماری های مزمن خود را مدیریت کنند و نیز از سلامت خود بعد از بیماری حاد یا ترخیص از بیمارستان حفاظت کنند.

    علاوه بر وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی کشور نیز برنامه‌های مختلفی را در گروه‌های مختلف دانش‌آموزان، زنان و سالمندان برای آموزش خودمراقبتی اجرا می‌کند اما نکته اینجاست که هیچکس به اندازه خود فرد در فرآیند «خودمراقبتی» نمی‌تواند مشارکت داشته باشد. در حقیقت برای خودمراقبتی باید خودمان را دوست داشته باشیم و با خودمان مهربان باشیم. دوست داشتن خود و خودمراقبتی برای خوشبختی و سلامت بسیار مهم است.

    منبع ایرنا

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    سایر اخبار

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *