به گزارش نخست نیوز؛ محمدباقرعطاریانی _ به گزارش روابط عمومی برق منطقه ای خراسان، نشست ستاد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر استان خراسان رضوی با حضور محسن طرزطلب معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ملی انرژیهای تجدیدپذیر، غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی، هادی مدقق مدیرعامل برق منطقهای خراسان و جمعی از مدیران اجرایی استان در استانداری برگزار شد.
در این نشست، غلامحسین مظفری ضمن تشکر از اقدامات انجام شده در حوزه انرژیهای نو، اظهار کرد: استان خراسان با توجه به ویژگیهای اقلیمی، از جمله تابش مناسب خورشید و شرایط آفتابی گسترده، همچنین تونلهای بادی در مناطق خواف، نشتیفان و بینالود، ظرفیتهای بسیار خوبی در این زمینه دارد.
وی افزود: هدفی که برای سه سال آینده از سوی فعالان حوزه انرژیهای نو ارائه شده، تولید ۳۰ هزار مگاوات برق از منابع تجدیدپذیر در سطح کشور است که سهم خراسانرضوی از آن ۱۰ درصد معادل ۳۰۰۰ مگاوات پیشبینی شده است.
مظفری افزود: دولت بهعنوان سیاستگذار و تسهیل کننده ، حمایتهایی را در حوزه انرژی های تجدید پذیر پیشبینی کرده و برای مشارکت سرمایهگذاران در این زمینه ، فضای تسهیلگری و در اختیار قرار دادن امکانات را فراهم کردهاست.
وی تصریح کرد: در استان ستاد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر تشکیل شده و امیدواریم این الگو در سطح شهرستانها نیز پیادهسازی شود.
وی تأکید کرد: واقعاً علاقهمندیم از این فرصت بهخوبی استفاده کنیم و بخشی از نیاز انرژی کشور را از طریق ظرفیتهای بومی خراسان رضوی تأمین کنیم.
محسن طرزطلب نیز در این نشست، با تأکید بر ظرفیتهای کمنظیر خراسان رضوی در حوزه انرژی پاک، گفت: تفویض اختیارات به استان میتواند سرآغاز تحولات مثبت در زمینه توسعه انرژی های تجدیدپذیر باشد
وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه ساتبا با شرکت برق منطقه ای خراسان گفت: باور ما این است که خراسان رضوی میتواند به پایتخت انرژیهای تجدیدپذیر کشور تبدیل شود و تفویض اختیار به استان به منظور تسهیل و افزایش سرعت در فرآیندهای توسعه، احداث و بهره برداری از نیروگاه های تجدید پذیر، گام نخست توسعه نیروگاههای تجدید پذیر است.
♦️هادی مدقق، مدیرعامل برق منطقهای خراسان نیز در این جلسه با بیان اینکه ظرفیت فعلی نیروگاههای تجدیدپذیر استان حدود ۱۲۸ مگاوات است، گفت: تا افق ۱۴۰۶، سه هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در استان احداث خواهد شد که شامل ۱۰۱۰ مگاوات نیروگاه بادی در خواف، تایباد و تربتجام و ۱۹۹۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سطح استان خواهد بود.
وی افزود: در بخش خورشیدی، ظرفیتها شامل ۳۲۷ مگاوات در کشاورزی، ۴۲۵ مگاوات در صنعت، ۲۲ مگاوات در بخش خانگی و ۷۱ مگاوات در بخش اداری است. این ظرفیتها، همراه با نیروی انسانی نخبه و شرکتهای خصوصی توانمند، خراسان رضوی را به یکی از مستعدترین مناطق کشور در تولید انرژی تجدیدپذیر تبدیل کرده است.
گفتنی است: در این نشست دو تفاهمنامه به امضا رسید و از پوستر پویش مردمی توسعه و ترویج انرژیهای تجدیدپذیر و سبز رونمایی شد ؛ تفاهمنامه اول مبنی بر تفویض اختیارات ساتبا به شرکت برق منطقه ای خراسان بود که بر اساس آن خراسان رضوی به مرجع صدور مجوزهای احداث نیروگاه تبدیل میشود.
تفاهمنامه دوم به موضوع احداث ۳۵۰ مگاوات نیروگاه جهت تأمین برق چاههای کشاورزی اختصاص داشت که فیمابین شرکت صندوق توسعه بخش کشاورزی خراسان رضوی و ساتبا منعقد شد.
دیدگاهتان را بنویسید