به گزارش نخست نیوز، ؛یکی از کارهای رایج در این روز، رهاسازی ماهیهای قرمز و سبزهها در آب و زمین است.
گرچه این عمل به ظاهر زیبا و دلنشین، نمادی از نوید زندگی و آغاز فصل جدید است، اما آیا این سنت واقعاً به نفع طبیعت است؟ فعالان محیط زیست هشدار میدهند که رهاسازی این موجودات میتواند پیامدهای جدی و ناگواری برای اکوسیستمها به دنبال داشته باشد.
فهیمه رییس زاده فعال محیطزیست در گفت و گو با ایسنا درباره عواقب رهاسازی ماهیهای قرمز و سبزهها در طبیعت و اهمیت حفظ محیطزیست گفت: ماهیهای قرمز که به عنوان گونهای غیر بومی به شمار میآیند، در شرایط طبیعی ایران زندگی نمیکنند و وقتی این ماهیها به آبهای طبیعی رها میشوند، با گونههای بومی رقابت میکنند و میتوانند منابع غذایی و زیستگاههای آنها را تحت تأثیر قرار دهند.
وی افزود: این رقابت میتواند به کاهش جمعیت ماهیهای بومی و تهدید تنوع زیستی منجر شود. علاوه بر این، ماهیهای قرمز ممکن است بیماریها و انگلهایی را به همراه داشته باشند که میتوانند به سرعت در جمعیتهای محلی گسترش یابند و اکوسیستمها را به خطر بیندازند.
این فعال محیطزیست با بیان اینکه در روز طبیعت علاوه بر ماهیهای قرمز سبزههایی که بر سفره هفتسین قرار دارند نیز به عنوان نمادی از سرسبزی و زندگی به طبیعت سپرده میشوند، افزود: رهاسازی این سبزهها میتواند به تغییرات ناخواسته در پوشش گیاهی مناطق طبیعی منجر شود، این تغییرات ممکن است به نفع برخی گونهها و به ضرر دیگر گونهها باشد و در نتیجه تعادل اکوسیستمها را به هم بزند.
وی با اشاره به اینکه رشد بیرویه سبزهها میتواند به آلودگی محیط زیست و تخریب اکوسیستمها منجر شود، برای جلوگیری از این عواقب ناگوار پیشنهاد داد که مردم به جای رهاسازی ماهیهای قرمز، از آنها به عنوان حیوانات خانگی نگهداری کنند و سبزهها را به عنوان کمپوست یا در باغها بکارند.
رییسزاده آگاهیرسانی و آموزش در این زمینه را بسیار مهم دانست و گفت: برگزاری کارگاهها و برنامههای آموزشی میتواند به تغییر رفتار مردم کمک کند.
منبع ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید