به گزارش نخست نیوز , قاچاق پوشاک کالا با آمارهای متفاوتی که از سوی فعالان این عرصه ارائه می شود چیزی حدود سه میلیارد دلاری از گردش بازار ۹ میلیارد دلاری پوشاک را به خود اختصاص داده است، بازار قاچاقی که صدای تولیدکنندگان را درآورده و منجر به رکود در تولید و تقاضا در بازار پوشاک شده است.
بر اساس آمارها، سالانه حدود ۳۹۰ هزار تن پوشاک در کشور مصرف می شود و نزدیک به ۶۴۳ هزار تن مصرف پارچه داخل کشور است همچنین میزان مصرف نخ در کشور نیز شامل ۸۸۰ هزار تن است.
در کنار قاچاق، کاهش قدرت خرید مردم مزید بر علت رکود در بازار شده است و تولیدکنندگان را با مشکل سرمایه در گردش و تامین مواد اولیه مواجه کرده است هر چند تولیدکنندگان پوشاک اعتراض های خود را به گوش مسئولان میرسانند اما در نهایت، کارگاههای تولیدی به خاطر نبود تقاضا در بازار کرکره های خود را پایین داده و در قبال قاچاق پوشاک خاک می خورند.
مجید افتخاری عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با گلایه از وضعیت قاچاق در بازار می گوید: اکنون قاچاق پوشاک مشکلاتی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است و قابل کنترل در بازار نیست.
وی ادامه می دهد: پوشاک از گذشته تاکنون به صورت کیلویی یا تناژی از بنگلادش، چین، پاکستان و ترکیه وارد کشور می شود و مرزی که بتوان قاچاق را رهگیری کرد مشخص نیست گاهی این پوشاک از طریق چمدانی، پست و یا حتی از طریق مناطق آزاد به بازار وارد می شود.
افتخاری با اشاره به سایت های فروش پوشاک میگوید: با توسعه خرید و فروش در فضای مجازی اکنون شرایط به گونهای است که می توان به صورت برخط از سایت های داخلی و خارجی اقدام به سفارش پوشاک کرد و بعد از چند روز از طریق پست ارسال می شود.
منبع ایرنا
دیدگاهتان را بنویسید