به گزارش نخست نیوز، فاطمه میرزاییان خمسه_در این مطلب، دکتر صادق جعفر زاده، عضو هیات علمی گروه آموزشی رشته شنواییشناسی دانشکده علوم پیراپزشکی و توانبخشی، نکتههایی در خصوص اهمیت غربالگری شنوایی نوزادان را با ما درمیان خواهند گذاشت.
دکتر جعفرزاده: یکی از مهمترین مسایل در بروز کم شنوایی در کودکان، بروز مشکلاتی در خصوص رشد زبان و گفتار است چراکه شنوایی مهمترین عنصر برای رشد زبان و گفتار است و باعث میشود کودکان بتوانند با محیط پیرامون خوب بهدرستی ارتباط بگیرند و درک درستی از محیط تجربه کنند. به همین خاطر در تمام دنیا، شنوایی شناسان در حال غربالگری نوزادان تازه متولدشده هستند و با انجام تستهایی سطح شنوایی نوزادان تازه متولدشده را رصد میکنند.
در ایران نیز این ماجرا اتفاق میافتد. بنده بهعنوان عضو کوچکی از گروه غربالگری شنوایی در استان خراسان رضوی، که با همکاری بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد اتفاقات خوبی را رقمزدهاند، آمار دقیقی از این استان در اختیار شما قرار میدهم.
در حدود 95 درصد نوزادان متولدشده در استان بعد از تولد برای فرآیند غربالگری شنوایی موردبررسی قرار میگیرند و اگر به مورد مشکوکی بربخوریم، برای انجام تستهای بیشتر از والدین کودک میخواهیم تا او را در اسرع وقت به مراکز بهداشت یا مراکز شنواییسنجی ببرند تا تستهای بیشتری بر روی کودک صورت بگیرد. در این مرحله والدین نقش بسیار مهمی ایفا میکنند. چراکه پیشگیری و درمان کم شنوایی در سنین زیر یک سال به نتیجه صددرصدی میرسد و پسازآن کودک وارد مراحل شناختی میشود و مسلما درمان بهصورت صددرصدی نمیتواند باشد.
در برخی موارد کودکان با دارو یا تمرین درمانی بهبود پیدا میکنند اما برخی افراد نیاز به مراحل توانبخشی، استفاده از سمعک و تربیت شنیداری صحیح دارند که ملزم به صبر و حوصله والدین میباشد.
بنابراین زمان یکی از مهمترین فاکتورها برای پیشگیری از کم شنوایی میباشد. امیدوارم خانوادهها با آگاهی بیشتر، آیندهای شاد را برای کودکان رقم بزنند.
دیدگاهتان را بنویسید