×
×
جدیدترین‌‌ها

آیا دل درد در کودکان را جدی بگیریم؟!

  • کد نوشته: 105438
  • ۳۰ مرداد ۱۴۰۳
  • اگر شما هم تجربه ناخوشایند دیدن کودکتان در حالی که از شکم درد به خودش می پیچند را دارید، حتما این مطلب را بخوانید، تا دفعه بعدی بتوانید روش درست تری برای این مسئله دنبال کنید!
    آیا دل درد در کودکان را جدی بگیریم؟!

    نخست نیوز- آزاده جلالوند: برای همه ما پیش آمده که در ناحیه شکم خود دردی را احساس کرده باشیم و تجربه آن قطعا برای ما ناخوشایند بوده است، اما دیدن این صحنه که کودکمان شکمش را بگیرد و از درد گریه کند، اصلا قابل تحمل نیست و حاضریم هر کاری بکنیم تا او احساس درد و ناراحتی نکند. به همین منظور برای شناخت هر چه بهتر این دردها و راههای برطرف کردن آنها با «دکتر وحید جهانمیری‌نژاد»، پزشک خانواده گفتگویی کردیم که نتیجه آن را در مطلب زیر می خوانید.

    بدن کوچک کودکت را بشناس!

    بدن کودکان خیلی ظریف و کوچک است و همین موضوع کار را سخت تر می کند و باعث می شود که شناسایی منشاء دردهای شکمی در آنها مشکل تر باشد. با این حال جایی ما بین دنده تحتانی قفسه سینه تا قسمت ورودی لگن را شکم یا دل می گویند. بجز این قسمت در حدود چند سانتی متر از زیر ناف نیز شامل شکم خواهد بود. با این حال چون بدن کودک کوچک است و نمی تواند درد خود را به درستی توضیح دهد، ممکن است نتواند جای دقیق درد را به درستی بگوید. مثلا اگر کودکی دردی درقفسه سینه یا دستگاه ادراری خود داشته باشد نمی داند که دقیقا کجای شکمش درد می کند و مدام می گوید که دلم درد دارد. پس والدین باید این دردها را جدی بگیرند و سطحی از آنها نگذرند! چون ممکن است چنین دردهایی در کودکان بخاطر بیمارهای قلبی و حتی ذات الریه باشد، پس حتما کودکتان را برای بررسی های بیشتر فورا به بیمارستان و نزد پزشک ببرید.

    مامان؛ چرا دلم درد می کند؟!

    درد شکم در بچه ها می تواند دو نوع حاد و مزمن داشته باشد. وقتی این درد بین چند ساعت تا چند روز طول بکشد به این درد، نوع حاد می گویند. اما در صورتی که دردها ادامه دارشوند و حتی در زمانهای دیگری دوباره ایجاد شوند، به آنها دردهای شکمی مزمن می گویند. تشخیص نوع دردهای شکمی کودکان به عهده پزشک است، پس به هیچ وجه به دنبال درمانهای خانگی نباشد و جان کودک خود را به خطر نیندازید. تشخیص دردهای شکمی کودکان آن قدر دشوار است که حتی خود پزشکان نیز به سختی با این مورد مواجه می شوند و بررسی های چالش برانگیزی را در پیش رو خواهند داشت. یکی از مواردی که می تواند از دلایل دردهای شکمی کودکان باشد، مسمومیت است. مسمومیت در کودکان انواع مختلفی دارد، یکی از آنها مسمویت با سرب و یا مواد غذایی است. بجز این موارد، شکم دردهای کودکان می تواند ناشی از عفونت های روده ای باشد. این عفونت ها به دلایل باکتریایی و یا ویروسی هستند، همچنین عفونت های انگلی نیز می تواند چنین دردهایی را ایجاد کنند.

    شکم کودکان در جنگ با انگلها و کِرمها!

    اگر فکر می کنید که دردهای شکمی فقط به مواردی که پیشتر به آنها اشاره کردیم ختم می شود، کاملا در اشتباهید! بخاطر اینکه کودکان در سنین پایین نمی توانند بهداشت فردی خود را به خوبی رعایت کنند، برای همین ممکن است به انواع انگلها و کرمها دچار شوند. مثلا کرمهای آسکاریس از آن دست بیماری هایی است که کودکان را دچار دردهای شکمی می کند. این کرمها باعث دردهای مزمن شکمی می شوند و با زیاد شدن تعداد کرمها، ممکن است در روده کودک ایجاد انسداد روده بکنند. از دیگر عواملی که باعث دردهای شکمی می شوند، اختلات دفع مدفوع و ایجاد گاز در روده است. اما یک دلیل دیگر نیز وجود دارد که ممکن است در سنین هفت سالگی و یا بالاتر ایجاد شود و آن التهاب آپاندیس است. این نوع درد شکمی در اطراف ناف یا بالاتر از آن اتفاق می افتد و ممکن است خانواده ها فکر کنند که کودکشان بخاطر پرخوری بیش از حد دچار دل درد شده است. اما ممکن است این درد با علامت های دیگری مانند حالت تهوع، بی اشتهایی و استفراغ همراه شود. همچنین احتمال دارد که درد آپاندیسیت پس از گذشتن مدتی حتی بیشتر شده و با کوچکترین تحرکی، کودکتان با درد شدید و قوتری مواجه شود. به محض دیدن چنین شرایطی فورا باید کودک دلبندتان را به اورژانس بیمارستان برده تا کارهای لازم برای درمان او صورت پذیرد.

    ارتباط آلرژی و دیابت؛ با دل درد!

    در شکم دردها ممکن است کودک شما دچار بیماریهای حادی نشده باشد ولی به شیر یا مواد غذایی دیگری حساسیت داشته باشد. در این حالت عموما دردهای پیچشی شکم همراه با اسهال و استفراغ خواهند بود. حتی این علائم می تواند به دلیل حساسیت به شیر و یا عدم تحمل آن باشد. اما در این بین نباید دردهای شکمی ناشی از دیابت را نادیده گرفت، چون در صورت عدم تشخیص درست، ممکن است حتی کودک به کما برود! در چنین حالتی کودک دیابتی را فورا به مراکز درمانی ببرید تا پزشک بررسی های دقیقتری را انجام داده و نوع درد شکم را شناسایی کند. پس از آنجایی که دل درد در کودکان می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد، نباید آنها را نادیده گرفت. حتی می توان در این باره مشکلات هیجانی- عاطفی کودکان را نیز مد نظر قرار داد. امکان دارد به دلیل درگیری ها و اختلاف هایی که در مدرسه بچه ها ایجاد می شوند، این مشکلات به صورت دل دردهای عصبی خود را نشان دهند. در این حالت حتی با بررسی های مرسوم نیز علتی برای دل دردهای بچه ها پیدا نشده و باید درباره مسایل عاطفی و احساسی آنها بیشتر دقت کرد و توجه بیشتری به حالات روحی آنها داشت.

     

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>
    برچسب ها آلرژی دیابت

    سایر اخبار

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *