به گزارش نخست نیوز؛ مجید خروشی– به همین منظور گفت و گویی با مدیرعامل هلدینگ توسعه اقتصاد کار آفرین کیش(تاک) داشتیم ودر باره اهمیت منطقه و مشکلا ت پیش رو به گفت و گو نشستیم.
وی در ابتدا با بیان این که منطقه مکران به دلیل موقعیت ممتاز جغرافیایی و قرارگیری در مسیر پروژههای بزرگ بینالمللی کریدور شمال-جنوب، همچنین دسترسی آسان به آبهای خلیج فارس و آبهای آزاد، به عنوان نقطهای کلیدی برای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف به ویژه اقتصاد دریامحور (انرژی، حمل و نقل، گمرکات و بنادر) محسوب میشود. گفت: سرمایه گذاری در این منطقه به عنوان بهشت گمشده ایران فرصتی برای مشارکت در سرمایه گذاری داخلی و خارجی است.
حبیب اله صداقت با اشاره به این مطلب گفت: سرمایه گذاری در این منطقه اظهار داشت: اهمیت جذب سرمایههای داخلی و خارجی در رشد و توسعه منطقه مکران را بیش از پیش آشکار میکند؛ این منطقه با جذب سرمایههای خرد و کلان میتواند نقش کلیدی در تحقق این شعار ایفا کند و به بستری ویژه برای فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری تبدیل شود؛ بنابراین، جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای راهاندازی واحدهای تولیدی و پروژههای بزرگ صنعتی، از مهمترین راهبردهای توسعه منطقه مکران است.
وی خاطر نشان کرد:برای تحقق این امر، ایجاد مشوقهای بیشتر، کاهش موانع بروکراسی، تأمین زیرساختهای لازم و ارائه بستههای حمایتی به تولیدکنندگان و سرمایهگذاران ضروری است.
صداقت اضافه کرد: تسهیل فرآیند ثبت شرکتها، تسریع در صدور مجوزهای صنعتی و ارائه تسهیلات مالی نیز میتواند سرمایهگذاران را به حضور در این منطقه ترغیب کند. توسعه صنایع دانشبنیان و فناورانه در منطقه، به افزایش بهرهوری، رقابتپذیری و ورود به زنجیرههای تأمین جهانی کمک خواهد کرد. حمایت از شرکتهای نوآور و استارتاپها در این مناطق، فرصتهای تازهای برای سرمایهگذاران و خلق ارزش افزوده ایجاد میکند.
مدیر عامل هلدینگ تاک در ادامه خاطر نشان کرد: هلدینگ تاک بمنظور تسهیل در سرمایهگذاری کریدور شمال جنوب در منطقه بجستان مجوزهای لازم را جهت ایجاد بندر خشک و بارانداز شرق کشور را نیز گرفته و مقرر گردیده در سفر ریاست جمهوری به خراسان رضوی کلنگ زنی صورت پذیرد . بندر خشک تاک با سرمایه گذاری بالغ بر ۵۰۰ میلیون دلار و ایجاد اشتغال بالغ بر ۳۰۰ نفر میباشد که تا کنون با سرمایه گذاران کشور عمان قزاقستان و روسیه مذاکراتی صورت پذیرفته. و مسوولان منطقه از جمله فرماندار و نماینده مجلس پیگیر و حامی این طرح ملی هستند و گزارش اقدامات آن خدمت وزیر جهاد رسیده است
وی گفت:منطقه مکران میتواند به موتور محرک سرمایهگذاری مولد در کشور تبدیل شود، مشروط بر اینکه سیاستهای حمایتی و زیرساختهای لازم برای جذب سرمایهگذاری در این منطقه به درستی اجرا شوند.
مدیر عامل هلدینگ توسعه اقتصاد کیش در پایان با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری در منطقه مکران عنوان کرد: اهمیت توسعه این منطقه به حدی است که نهادی حاکمیتی و فراقوهای به عنوان شورای توسعه سواحل مکران شکل گرفته تا هر آنچه برای تقویت و رشد منطقه نیاز است را به شکل منسجم و یکپارچه مدیریت کند؛ صاحبنظران معتقدند ناکارآمدیهای ناشی از مدیریت ضعیف، تداخل وظایف دستگاههای مختلف، قوانین مغایر با سرمایهگذاری و اختلافات بین دولت و بخش خصوصی، همگی سبب شدهاند تا در حوزه جذب سرمایهگذار، توفیق چندانی حاصل نشود و آبادانی مکران آنطور که باید مورد توجه قرار نگیرد؛ توسعه دریامحور و توسعه سواحل مکران، در گام اول نیازمند دیپلماسی اقتصادی در حوزه سرمایه و جذب سرمایهگذاری است. به عبارت دیگر، یکی از ارکان توسعه این منطقه، دیپلماسی سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذاری است، چرا که قبل از هر چیز، باید به تأمین سرمایههای لازم جهت ایجاد زیرساختها و تولید مزیت پرداخته شود.
گفتنی است استاندار خراسان رضوی در اولین نشست خبری با اصحاب رسانه درباره انتقال صنایع آبر به منطقه مکران گفت: استقرار صنایع آبر در کنار سواحل توجیه اقتصادی دارد و ما در همین رابطه مصمم هستیم که مطالعات انتقال صنایع به منطقه مکران را در دستور کار قرار دهیم و آب مورد نیاز صنایع را در بخش شرب و کشاورزی مورد استفاده قرار دهیم .
غلامرضا مظفری تصریح کرد: این طرح علاوه بر کاهش فشار بر منابع داخلی، اشتغالزایی در مناطق محروم را به همراه خواهد داشت.
دیدگاهتان را بنویسید