نخست نیوز ،سید بهنام حسینی زهرایی کارشناس ارشد تربیت بدنی و ورزش_یک ورزشکار حرفه ای که شغلش ورزش کردن است در صورتی که سرما بخورد باید مدتی را استراحت کند تا سرماخوردگی او خوب شود اما نکته ای که اهمیت بیشتری دارد این است که در هنگام سرماخوردگی و استراحت بدن ضعیف شده و مدتی طول می کشد تا توان سابق را بازیابد.
در مواردی که علایم زیر یک هفته است ،به هیچ وجه درمان سرماخوردگی توصیه نمیشود و حداکثر میتوان با درمان های علامتی ،علایم فرد مثل ابریزش بینی را کاهش داد . برای رفع کامل سرماخوردگی بدن باید به میزان کافی آنتی بادی در بدن تولید کند که حدود سه الی چهار روز طول میکشد و تا رفع کامل علایم بین ۵ تا ۷ روز و گاها حتی دو هفته بسته به شدت بیماری و شرایط زمینه ای بدن فرد زمان لازم است . استفاده از آنتی بیوتیک ها در درمان سرماخوردگی نه تنها جایگاهی ندارد بلکه فرد را با عوارض آن روبرو میکند و با ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی سلامت فرد و جامعه را در درازمدت شدیدا به خطر می اندازد .
افزایش سن ،سیگار کشیدن ،استرس ذهنی ،تغذیه نامناسب ،تحمل خستگی های مزمن و نداشتن خواب کافی از جمله عللی هستند که باعث اختلال عملکرد سیستم ایمنی و افزایش خطر ابتلا به عفونت ها هستند .
طی دوره های کاهش شدید کالری دریافتی و کاهش وزن سریع ، سیستم ایمنی بدن به شدت آسیب میبیند. تا میتوانید از این موارد دوری کنید
تحقیقات اخیر ثابت کرده اند ، افرادیکه دارای فعالیت فیزیکی منظم هستند و ورزش میکنند به صورت میانگین تعداد روزهاایی که دچار سرماخوردگی میشوند ، ۵۰% کمتر از افراد غیر ورزشکار است .در صورت حضور علایم سرماخوردگی مثل گلودرد و آبریزش بینی بدون تب و درد بدنی جنرالیزه ، بهتر است ورزش شدید را به مدت چند روز تا بهبود نسبی علایم سرماخوردگی متوقف کنید. ورزش خفیف تا متوسط مثل راه رفتن در زمانیکه دچار سرماخوردگی هستید منعی ندارد و باعث تشدی علایم نمیشود.در صورت وجود علایم پیچیده مثل تب ، احساس خستگی زیاد ، درد عضلانی ، تورم غدد لنفاوی ، بهتر است حدود ۲-۴ هفته قبل از بازگشت به ورزش شدید ، به خودتان فرصت بدهید.
دیدگاهتان را بنویسید