×
×
جدیدترین‌‌ها

سپردن پرونده داوطلبان کنکور به مصوبه 630

  • کد نوشته: 88528
  • دی 8, 1402
  • داستان پرحاشیه داوطلبان شبهه‌دار کنکور بالاخره در جلسه فوق العاده شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی شد و کار به مصوبه 630 سپرده شد، براساس این مصوبه دیوان عدالت اداری در حوزه آموزش عالی و برخی دیگر حوزه‌ها نباید ورود داشته باشد زیرا این حوزه تخصصی محسوب می‌شود.
    سپردن پرونده داوطلبان کنکور به مصوبه 630

    نخست نیوز؛ «دیوان عدالت اداری اعلام کرده که داوطلبان مشکوک به تقلب کنکور باید به دانشگاه بازگردند زیرا ممکن است دچار مشکل روحی یا خانوادگی شوند، مانند اینکه یک ورزشکار چند روز قبل از رقابت دوپینگ می‌کند و در مسابقه پیروز می‌شود بنابراین بگوییم دیگر هیچ کس حق پیگیری ندارد زیرا این مسابقه به پایان رسیده و در صورت برخورد با این ورزشکار، وی دچار مشکل روحی می‌شود.»؛ این‌ها صحبت‌های یکی از دانشجویان کشورمان بود که به بازگشت داوطلبان شبهه دار اعتراض داشت.

    رئیس دیوان عدالت اداری در یک نشست خبری اعلام کرده بود که افراد شبهه‌دار کنکور با توجه به قانون استفساریه مجلس می‌توانند به تحصیل بازگردند؛ در حالیکه این افراد در هیأت‌های بدوی و تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات آزمون‌های سراسری نمره مردودی گرفته بودند و استفساریه مجلس نیز شامل حال افراد قبلی که پرونده آنها در دستگاه اجرایی بسته شده و رأی آنها صادر شده است، نمی‌شود.

    عبدالرسول پورعباس نیز پس از اطلاع از حکم دیوان از ریاست سازمان سنجش آموزش کشور کناره‌گیری کرد و اعلام کرد که با رأی دیوان عدالت اداری راه بازگشت به دانشگاه برای چند هزار داوطلبی که مردود علمی شده‌اند باز خواهد شد.

    این مسأله صدای اعتراض اساتید دانشگاه را هم درآورده بود، مهدی گلشنی استاد دانشگاه صنعتی شریف و عضو سابق شورایعالی انقلاب فرهنگی اقدام پورعباس در استعفا از ریاست سازمان سنجش را اقدام درستی دانست و اعلام کرد که اگر حکم دیوان عدالت اداری اجرا شود فاجعه تاریخ آموزش عالی کشور رقم خواهد خورد.

    سیدمحمود آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی هم عنوان کرده بود که اگر این افراد به دانشگاه شهید بهشتی معرفی شوند، قطعاً از ریاست دانشگاه کناره‌گیری می‌کند ولی چنین دانشجویانی را نمی‌پذیرد.

    این روند در دانشگاه‌های دیگر هم ادامه داشت، به گونه‌ای که بسیاری از مسؤولان دانشگاه‌ها اعلام می‌کردند که از ثبت‌نام این افراد سرباز می‌زنند ولو اینکه این اقدام به برکناری از سمتشان منتهی شود چرا که آن را ظلم به نظام آموزش عالی کشور می‌بینند.

    محمدحسین یادگاری عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس هم ورود افراد شبهه‌دار به دانشگاه را فاجعه‌‌ای برای آموزش عالی و جامعه دانسته و عنوان کرد که با ورود افراد مشکوک به تقلب به دانشگاه‌ها، خود این افراد هم به دلیل توان علمی پایین در دانشگاه با مشکل مواجه می‌شوند و بعدها جامعه را هم با فاجعه وجود دکتر و مهندس‌های فاقد توان علمی رو به رو می‌کنند.

    مباحث این موضوع تا جایی پیش رفت که چاره‌ای جز ورود سران قوا نبود، در این زمینه شورای عالی انقلاب فرهنگی هم درگیر شد، به طوریکه جلسه فوق‌العاده شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و با حضور رئیس قوه مقنّنه و رئیس قوه قضائیه عصر روز گذشته در محل نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.

    در این جلسه مقرر شد که تصمیم‌های اتّخاذ شده در دیوان عدالت اداری در هیأت‌های عالی رسیدگی و تجدید نظر وزارتخانه‌های علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی بررسی و با یک توافق بین این هیأت‌های عالی تجدید نظر و دیوان عدالت اداری جمع‌بندی نهایی انجام و ابلاغ شود.

    این مسأله با توجه به مصوبه ۶۳۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفت، براساس این مصوبه دیوان عدالت اداری در حوزه آموزش عالی و برخی دیگر حوزه‌ها نباید ورود داشته باشد زیرا این حوزه تخصصی محسوب می‌شود، با استناد به این مصوبه می‌توان رای دیوان را تغییر داد.

    منبع فارس

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *