نخست نیوز : مهرشاد عنبری – علیرغم فشارهای کنفدارسیون و عوامل داخلی جهت حضور زنان در ورزشگاهها بعد از تقریبا چهل سال پای بانوان کشورمان در ورزشگاهها باز شد .
طرحی که در دهه هفتاد بعضی از علمای کشور از جمله آیت الله نوری همدانی ، حضور بانوان را در ورزشگاهها به منزله تلطیف فضای حاکم عنوان کرده بودند اما بدلیل حساسیت و اختلاف سلیقه علمای دیگر این امر محقق نشد .
این اتفاق و رفع تبعیض جنسیتی در شهریور ۱۴۰۱ در دیدار استقلال و مس کرمان با فروش ۵۰۰ بلیط اختصاصی به بانوان شکل تازه ای بخود گرفت .
پس از ان باز هم شاهد برخورد و ممانعت بعضی ها در قامت فرهنگ اسلامی ،این رویداد بزرگ را بر نتابیده و قصه ماجرا …!!!
تاکید این یادداشت در دو محور ,حضور و مدیریتهای ورزشی بانوان قابل نقد و بررسی است .
در نگاه اول انچه از فرایند حضور بانوان در استادیومها ایجاد شده و زمینه حضور و انشا کردن انرا جهت تنویر افکار عمومی و آن دسته از افرادیکه مخالف این جریان بودند در چند شاخص بسیار ساده عنوان می شود.
حضور حداقلی بانوان علاوه بر تلطیف شدن جو فرهنگی ورزشگاهها موجب امنیت خانواده ها و حضور حداکثری همه اقشار فرهیخته جامعه شده است .
در منطقه ای که به بانوان در ورزشگاههای کشور اختصاص داده می شود بعداز اتمام دیدارها نمی توان شاهد بهم ریختگی صندلی و یا سکوها شد بطوریکه بانوان ورزش دوست کشورمان ورزشگاهها را همانند محل سکونت خود فرض کرده و در آراستگی این فضا ،نهایت دقت و اهتمام لازم را در پاکیزه نگه داشتن ان محل می نمایند .
بسیاری معتقدند این فرهنگ بر گرفته از تماشاچیان کشور ژاپن است که انرا در سراسر دنیا تعمیم داده اند . اگر فرض بر این باشد باز هم مایه افتخار و مباهات است که بانوان کشورمان انرا در دیدارهای داخلی تبدیل به یک رفتار کاملا اخلاقی نموده اند علیرغم اینکه فرهنگ ایران و ایرانی بسیار جلوتر از سایر فرهنگها ،از جمله ژاپن قرا ر داشته و بانوان ایرانی معمولا قبل از ان نماد در المپیک از سوی ژاپنیها با ورود خود به تمام محافل فرهنگی ، هنری و ورزشی ، ذات ، نجابت ، پاکدامنی ،و اراستگی را در آن فضا بدون شیپور، تریبون و تبلیغات به نمایش نهاده و غیر قابل انکار است .
همچنین ورود بانوان در ورزشگاههای کشور موجب کاهش خشونت ، و هتاکی به داوران ،و بازیکنان مقابل می شود و از این منظر، کلیه اموزشگاهها برای روحیه بخشیدن به دانش اموزان می توانند زمان هایی را جهت مشاهده عینی از دیدارهای ورزشی را به انان اختصاص داده و موجبات نشاط و شادابی در میان نسل پایه ها شوند .
در نگاه دوم ، بدون تحجر باید یاد اور شد می توان از فرضیات و تحلیل های بانوان کشورمان در ابعاد مختلف ورزشی برای تقویت و توسعه ان بهره مند شد .
ورزش یکی از علوم معتبر دنیا شناخته شده و بدلیل جابجایی پول های هنگفت به صنعت فوتبال مبدل گردیده و سهم ما از این صنعت با بهره گیری از تمام ظرفیت ها و تفکرات شاخص مردان و زنان مشخص خواهد شد .
تمام امور مدیریتی فضای حاکم باشگاهها و حتی فدراسیون ها را اقایان شکل داده اند و انوقت نتایج برامده قابلیت نقد وبررسی های فراوانی برای اصحاب منتقد و رسانه ها را فراهم ساخته اند .
اگر با رویکرد دیگری به حضور بانوان در سمت های مدیریتی بیاندیشیم قدر مسلم بسیاری از ناملایمات و سهل انگاریها و فرصتهای شخصی عده ای از میان خواهد رفت . و تصمیمات عام المنفع اتخاذ می شود .
سازمان دهندگان ورزش ما از وزیر ، معاونین ، فدراسیونها ، باشگاهها و همه و همه را مردان شکل داده و این فضا را کاملا در معیت مدیران مرد قرار داده اند و مانند یک جزیره گمنام عمل میکنند .
نتایج این تفکرات و این نوع مدیریت ها را در نتایج مسابقات المپیک ، جهانی ،و اسیایی کاملا می توان مورد تجزیه و تحلیل قرارداد که در هر دوره شاهد ناکامیهای پیش بینی نشده که برگرفته از نگرش مدیریتی حاکم است می باشیم
برای تغییر وضعیت فعلی می توان با چاشنی کردن مدیران زن (اساتید دانشگاهها و تحصیل کرده های مرتبط )در کنار مردان به اهداف عالیه ورزش نزدیک شد .
دیدگاهتان را بنویسید