×
×
جدیدترین‌‌ها

اجزای گیاهی مورد استفاده در دمنوش ها

  • کد نوشته: 78995
  • شهریور 30, 1402
  • گیاهان ، اغلب دارای سلول هایی با دیواره های مقاوم و مستحکم هستند که بدن ما به سبب نداشتن آنزیم های تجزیه کنندۀ این ترکیبات، قادر به هضم و دسترسی به ترکیبات مفید آنها نیست. بنابراین برای دسترسی به این ترکیبات سودمند باید از روشهایی مانند دم کردن و یا جوشاندن استفاده کرد.

    اجزای گیاهی مورد استفاده در دمنوش ها

    به گزارش نخست نیوز ،از اجزای مختلف گیاه در تهیه دمنوش های مختلف استفاده می‌شود

    برگ: برگ‌ها نقش بسیار مهمی در چرخه غذایی جانوران و انسان دارند. استفاده از انواع سبزی‌ها به صورت خام و پخته بخشی از نیاز غذایی انسان‌ها را برطرف می‌کند. انسان از برگ گیاهان استفاده‌های دیگری نیز می‌کند. مثلاً با خشک کردن برگ دمنوش تهیه می‌کند و یا از برگ‌های روغن دار انواع روغن‌ها را می‌سازد. برگ‌ها برای خوش طعم ساختن غذا و تهیه داروها سودمند هستند.مانند: آویشن،به لیمو،ریحان ،نعنا،مریم گلی و….

    گل: ساختار زایشی در گیاهان است. بیشتر میوه‌ها که از تولید مثل گیاهی بوجود می‌آیند در واقع بزرگ شده قسمت‌هایی از گل هستند. گل‌ها غذای کمتری از دیگر بخش‌های گیاهان تولید می‌کنند، اما چندین ادویه و ترشی جات مهم از تولیدات آن‌ها است.. زعفران، شامل پرچم‌های خشک شده گل زعفران است. میخک و کبر به عنوان طعم دهنده استفاده می‌شوند. گل‌های همیشه بهار به عنوان ادویه و عامل رنگ دهنده نیز استفاده می‌شوند. گل‌های خشک مثل داوودی، رز، یاس و بابونه به‌دلیل عطر خوش و خواص درمانی خود به چای‌ها اضافه می‌شوند. گاهی اوقات، برای خوش‌عطرکردن به برگ‌های چای اضافه می‌شوند.

    ریشه : بخشی از گیاه است که معمولاً زیر خاک قرار دارد و گیاه با آن، آب و مواد معدنی را جذب می‌کند. ساقه‌های زیرزمینی و ریشه گیاهان دارای ترکیبات مختلفی است که به عنوان طعم دهنده، شیرین کننده، و همچنین با توجه به ترکیبات موجود به عنوان دارو برای درمان بیماری های مختلف به کار می رود.مانند: زنجبیل، شیرین بیانو…

    پوست: پوست بیرونی‌ترین لایه از ساقه و ریشه‌های گیاهان چوبی است. در برخی گیاهان این لایه از ساقه به عنوان ادویه، رنگ دهنده، طعم دهنده و همچنین با خواص دارویی بسیار معروف می باشد مانند : دارچین و پوست درخت بیدو…..

    میوه: بخش رسیده و تخمدان یک گیاه گلدار را میگویند. هنگامی که در آشپزی بحث از میوه به‌عنوان غذا می‌شود، این واژه معمولاً فقط به میوه گیاهانی گفته می‌شود که شیرین و گوشتدار هستند. درحالیکه گروه بسیار زیادی از سبزیجات معمولی، مغزهاو غلات، میوه گیاهان خود محسوب می‌شوند. که هر کدام دارای خواص بیشماری در درمان و خصوصا پیشگیری از بیماری ها هستند.
    منبع:بهداشت نیوز

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *