×
×
جدیدترین‌‌ها

یافته محققان سوئدی؛
نارسایی کلیوی با افزایش خطر زوال عقل مرتبط است

  • کد نوشته: 6987
  • ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰
  • نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد بیماری مزمن کلیوی با افزایش خطر زوال عقل مرتبط است.
    نارسایی کلیوی با افزایش خطر زوال عقل مرتبط است

    به گزارش نخست نیوز به نقل از مدیسن نت، در افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه، این اعضای لوبیایی شکل به تدریج توانایی تصفیه مواد زائد از خون و دفع مایعات را از دست می‌دهند.

    دکتر «هونگ ژو»، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، در این باره می‌گوید: «حتی کاهش خفیف عملکرد کلیه با افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی و عفونت‌ها ارتباط دارد و شواهد فزاینده ای در مورد ارتباط بین کلیه‌ها و مغز وجود دارد.»

    در این مطالعه، محققان داده‌های سلامت حدود ۳۳۰ هزار فرد مسن را بررسی کردند. هیچ یک از آنها در شروع مطالعه مبتلا به زوال عقل نبودند، تحت پیوند کلیه قرار نگرفته یا دیالیز نمی‌شدند.

    در طول مدت میانگین ۵ سال پیگیری وضعیت این افراد، ۶ درصد مبتلا به زوال عقل تشخیص داده شدند. محققان مشاهده کردند با کاهش عملکرد کلیه‌ها، نرخ زوال عقل افزایش یافت.

    به گفته نویسندگان مطالعه، میزان زوال عقل در بین کسانی که میزان فیلتراسیون کلیه‌های شان کمتر از ۳۰ میلی لیتر در دقیقه بود، بیش از چهار برابر افرادی بود که فیلتراسیون کلیه‌های شان بین ۹۰ تا ۱۰۴ میلی لیتر در دقیقه بود.

    محققان به این نتیجه رسیدند در مقایسه با افراد دارای عملکرد طبیعی کلیه، افرادی که میزان فیلتراسیون کلیه شان بین ۳۰ تا ۵۹ میلی لیتر در دقیقه است، ۷۱٪ با خطر ابتلاء به زوال عقل روبرو هستند. افرادی که میزان فیلتراسیون کلیه آنها زیر ۳۰ میلی لیتر است، ۱۶۲٪ با خطر بیشتری مواجه هستند.

    به گفته محققان، هر چقدر روند کاهش در نرخ فیلتراسیون کلیه افراد سریع‌تر باشد ریسک تشخیص زوال عقل بیشتر است.

    به گفته محققان، از آنجائیکه هیچ درمان مؤثری برای کاهش یا جلوگیری از زوال عقل وجود ندارد، شناسایی عوامل پرخطر قابل اصلاح مهم است. «اگر ما بتوانیم با پیشگیری یا درمان بیماری کلیوی، از برخی موارد زوال عقل پیشگیری کرده یا به تأخیر بیندازیم، می‌تواند فواید مهمی برای بهداشت عمومی داشته باشد.»

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *