به گزارش نخست نیوز به نقل از خبرگزاری رویترز، آلمان قرار است امروز سه نیروگاه آخر اتمیاش را خاموش کند؛ این نقطه پایان برنامه اتمی آن خواهد بود که شش دهه فعال بود و شاهد یکی از قویترین اعتراضات اروپا بود اما جنگ اوکراین در سالی که گذشت، فرصت کوتاهی به آن داد.
با تصمیم برلین برای به اجرا درآوردن برنامه تامین انرژیهای تماما تجدیدپذیر بادی و خورشیدی تا سال ۲۰۳۵، سه نیروگاه ایسار ۲، امسلند و نکاروستهایم ۲ را تا نیمهشب شنبه برای همیشه خاموش کند.
قرار بود این سه نیروگاه که حدود ۶ درصد از برق آلمان را تامین میکنند، تا پایان سال ۲۰۲۲ تعطیل شوند.
تصمیم برای تعطیلی این نیروگاهها بر اساس قانونی گرفته شده که در زمان فعالیت دولت آنگلا مرکل، صدراعظم پیشین آلمان و در پی وقوع انفجار در نیروگاههای اتمی فوکوشیمای ژاپن در سال ۲۰۱۱ میلادی به تصویب پارلمان رسیده است. با این وجود، نگرانیها از بحران انرژی در زمستان سال ۲۰۲۲ در پی جنگ اوکراین و کاهش صادرات گاز روسیه به اروپای غربی، گمانه زنیها دربارۀ تمدید فعالیت این سه نیروگاه را افزایش داد.
راکتورهای بروک دورف، گرونده و گاندمینگن سی پس از ۳۵ سال فعالیت، در دی ماه گذشته خاموش شدند.
آلمان که دولت جدید آن از حذف تدریجی انرژی هستهای حمایت کرده است، قصد دارد از طریق توسعه زیرساختهای انرژی بادی و خورشیدی تا سال ۲۰۳۰، سهم انرژیهای تجدیدپذیر در تامین نیاز این کشور به انرژی را به ۸۰ درصد افزایش دهد.
گفته میشود هزینه اسقاط، بستهبندی و پاکسازی زبالههای رادیو اکتیو برای هر نیروگاه هستهای آلمان حدود ۱.۱ میلیارد یورو (۱.۲۵ میلیارد دلار) باشد.
اسقاط کامل نیروگاههای هستهای آلمان تا سال ۲۰۴۰ به اتمام خواهد رسید.
دیدگاهتان را بنویسید