نخست نیوز : بهروز محبی نجمآبادی با اشاره به شعار سال، “مهار تورم و رشد تولید” اظهار کرد: وجود تورم، ثبات تصمیمگیری را بهم میریزد و مشکلات اجتماعی ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه وجود تورم بالا با شعارهای انقلاب و عدالت تعارض دارد، افزود: افزایش نرخ ارز بر افزایش تورم انتظاری تاثیر بسیاری دارد. در حالیکه تنها در ۳ درصد معاملات، قیمت بالای ارز تاثیرگذار است، اما همین مسئله باعث ایجاد تورم انتظاری میشود و به افزایش تورم واقعی میانجامد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: تولید صادراتمحور و استفاده از ارزهای کشورهای همپیمان در معاملات که به حذف آقایی دلار میانجامد، از جمله کارهایی است که در صورت انجام، منجر به کاهش تورم میشود. اتفاقات خوبی که در پایان سال گذشته رخ داد منجر به این شد که ایران بتواند در معاملات خود از درهم امارات استفاده کند و چون امارات یک کریدور مهم وارداتی برای ما محسوب میشود، این موضوع میتواند کمک بسیار بزرگی بکند که عرضه و تقاضای دلار را در داخل کشور به تناسب برساند و عاملی برای کاهش تورم خواهد شد.
محبی با اشاره به بخشی از سخنرانی نوروزی رهبری مبنی بر لزوم پرهیز از در نظر گرفتن منابع غیرواقعی و بلندپروازانه در قانون بودجه، گفت: در سال گذشته این مشکل رخ داد و ما از مقام معظم رهبری درخواست کردیم که اجازه برداشت از صندوق توسعه ملی را بدهند، زیرا در غیر این صورت کسری بودجه به شکلی جدی خود را نشان میداد.
وی با تاکید بر لزوم توجه به سرمایهگذاری و افزایش بهرهوری در حوزه تولیدات داخلی، عنوان کرد: ما باید به گونهای کیفیت و کمیت کالاهای داخلی را افزایش دهیم که به مرحله رقابتپذیری در بازارهای جهانی برسند و از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان استفاده کنیم. به علاوه توجه به افزایش درآمدهای مالیاتی دولت نیز ضروری است. هرچه این اقدامات بهتر انجام شود، منابع بیشتری برای دولت محقق خواهد شد.
عضو مجمع نمایندگان خراسان رضوی با اشاره به افزایش پایه پولی توسط بانکها به خصوص بانکهای خصوصی، تصریح کرد: اگر نقدینگی هم ایجاد میشود، باید به سمت تولید هدایت شود، نه به سمت سوداگری.
محبی همچنین با بیان اینکه بهبود شاخصهای اقتصادی کشور در سایه رشد تولید اتفاق خواهد افتاد، افزود: تولیدات داخلی در هر زمینهای اعم از تولیدات کشاورزی، صنعتی و… باید ساماندهی شود و خصوصا در مواقعی که ما افزایش تولید داریم، صادرات باید به طور جدی در دستور کار قرار گیرد. رشد تولید، ریشه نجات اقتصاد کشور است.
وی بیان کرد: کسری تراز عملیاتی بودجه کشور با فروش اوراق و اموال جبران میشود که اشتباه است و زمینه تورم را ایجاد میکند و کسری تراز عملیاتی را باید با افزایش تولید جبران کرد. هرچه تولید ما بیشتر رشد کند، مالیات، عوارض صادرات و منابع پایدار افزایش مییابد و نهایتا رشد تولید، منجر به مهار تورم خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید