به گزارش نخست نیوز ، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، هنگامی که حمله زمینی آمریکا به عراق ۲۰ مارس سال ۲۰۰۳ میلادی آغاز شد، تنها ۲۶ درصد از شرکتکنندگان در یکی از نظرسنجیهای پایگاه پیو مخالف اقدام نظامی برای سرنگونی دولت صدام بودند.
گرچه دو سوم از آمریکاییها در سال ۲۰۰۳ میلادی حمله نظامی آمریکا به عراق را تایید میکردند اما اکنون ۶۱ درصد معتقدند که این یک تصمیم اشتباه بوده است.
در بین احزاب سیاسی حمایت از این جنگ بسیار متفاوت بود، به طوری که ۸۳ درصد از جمهوریخواهان موافق این حمله بودند، در حالی که ۵۲ درصد از دموکراتها از این عملیات حمایت کردند. این شکاف دو دهه بعد نیز ادامه دارد؛ به طوری که ۵۸ درصد از جمهوریخواهان همچنان تاکید دارند که آمریکا در حمله به عراق حق داشت. تنها ۲۶ درصد از دموکراتها همچنان فکر میکنند که این حمله “ایده خوبی بود.”
براساس نظرسنجی جدید پایگاه ایپسوس که هفته گذشته انجام شد و در آن ۱۰۱۸ آمریکایی بالای ۱۸ سال شرکت داشتند، ۶۷ درصد از آمریکاییها فکر نمیکنند که جنگ در عراق آمریکا را “امن” کرده باشد.
با این حال، حدود دو سوم از آمریکایی گفتند، آنها میخواهند آمریکا همچنان “رهبر جهان” باقی بماند و ۵۴ درصد معتقدند “تمرکز” کامل واشنگتن بر دفاع ملی و امنیت داخلی در دو دهه گذشته، آمریکا را “امنتر” کرده است.
بخش اعظم حمایت اولیه از جنگ عراق بر مبنای ادعاهای نادرست دولت جورج بوش پسر، رئیس جمهور وقت آمریکا و رسانههایی که ادعاهای خیالی درباره تسلیحات کشتار جمعی عراق را منتشر میکردند، شکل گرفته بود. اگرچه کابینه بوش هرگز صراحتا به آمریکاییها نگفته بود که صدام در حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۹ میلادی دست داشته، اما ۵۷ درصد از شرکتکنندگان در یکی از نظرسنجیهای پایگاه پیو در سال ۲۰۰۳ میلادی چنین نظری داشتند.
حدود ۴۴ درصد از شرکتکنندکان در این نظرسنجی جدید همچنان مطمئن نیستند که درباره این جنگ حق با چه کسی بود؛ آنهایی که “کاملا” از آن حمایت کردند، آنهایی که از همان ابتدا با آن مخالف بودند یا آنهایی که در نهایت نظرشان را عوض کردند.
عراق امروز با بهشت دموکراتیکی که بوش در سال ۲۰۰۳ میلادی به دنبال اعلام “ماموریت انجام شد” به مردمش وعده داده بود، فاصله زیادی دارد. براساس پروژه “شمارش اجساد جنگ عراق”، این حمله و اشغال عراق که متعاقبا صورت گرفت، منجر به کشته شدن دستکم ۲۱۰ هزار غیرنظامی شد.
عراق که گرفتار بیثباتی شده، به محلی برای پرورش افراطگرایی تبدیل شد و به دنبال خروج آمریکا از عراق در سال ۲۰۱۱ میلادی، بخش اعظم شمال عراق تحت کنترل گروه تروریستی داعش درآمد. حدود ۲۵۰۰ نیروی آمریکایی با وجود دستور دولت عراق برای خروج از این کشور، همچنان در عراق مستقر هستند. براساس دادههای سال ۲۰۱۹ میلادی پنتاگون، مجموع تلفات در بین نیروهای آمریکایی در طول کل جنگ عراق برابر با ۴۴۸۷ تن است.
دیدگاهتان را بنویسید