به گزارش نخست نیوز ، براساس گزارش این روزنامه، ایالات متحده معتقد است که اوکراین فرصتی برای انجام چنین عملیاتی داشته است. به گزارش این روزنامه که به نقل از یک منبع آمریکایی است که خواست نامش فاش نشود، در حال حاضر هیچ داده ای وجود ندارد که نشان دهد مقامات اوکراینی در این اقدامات خرابکارانه دست داشتهاند.
طبق این گزارش، ویلیام برنز، مدیر سیا و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا احتمال دست داشتن اوکراین در اقدامات خرابکارانه علیه خط لولههای نورد استریم در اکتبر ۲۰۲۲ را مورد بررسی قرار دادهاند.
تحقیقات آلمان تقریباً به طور کامل احتمال دخالت روسیه در انفجارهای رخ داده در خط لولههای گاز نورد استریم را رد کرده است. این روزنامه گزارش داد که ایالات متحده همچنین معتقد است که روسیه در این امر دخالت نداشته است.
وال استریت ژورنال گزارش داد که بازرسان آلمانی در فوریه ۲۰۲۳ به این نتیجه رسیدند که روسیه در آن اتفاقات دخالتی نداشته است. این روزنامه گفت که نتیجهگیریها نهایی نیست و تحقیقات ادامه دارد.
پیش از این هم منابع اطلاعاتی آمریکا به نیویورک تایمز گفتهاند که به احتمال بسیار یک گروه طرفدار اوکراین عامل تخریب خطوط لوله گاز نورداستریم در دریای بالتیک بوده است.
روزنامه نیویورک تایمز روز سهشنبه ۷ مارس به نقل از چند مقام ناشناس دولت آمریکا گزارش داد که اطلاعات سازمانهای مخفی نشاندهنده این موضوع است. اما اطلاعاتی در مورد نقش ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین یا افراد نزدیک به او در این اقدام خرابکارانه وجود ندارد.
اوکراین در واکنش به گزارش نیویورک تایمز هرگونه نقشی در انفجار خطوط لولههای نورد استریم را رد کرده است. به گفته میخائیلو پودلیاک، سخنگوی دولت اوکراین، دولت این کشور نقشی در انفجار خطوط یادشده نداشته و اطلاعی هم در باره گروه یا گروههایی که این کار را کردهاند، ندارد. به گزارش نیویورک تایمز، مقامات دولت آمریکا اذعان کردهاند که بسیاری از نکات هنوز نامشخص است، از جمله اینکه چه کسی دقیقاً تخریبها را انجام داده است، چه کسی دستور آنها را داده و چه کسی این عملیات را تامین مالی کرده است.
به گزارش دویچه وله، با این حال، نشانههایی وجود دارد که آنها از مخالفان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه هستند. این افراد احتمالا شهروندان اوکراینی یا روسی هستند. طبق این گزارش، اتباع بریتانیایی یا آمریکایی درگیر این رویداد نبودهاند.
در ماه سپتامبر ۲۰۲۲، انفجار در مناطق اقتصادی سوئد و دانمارک در اعماق دریای بالتیک باعث نشتی در خطوط لوله نورد استریم-۱ و نورد استریم-۲ شد که برای انتقال گاز روسیه به آلمان ساخته شده بودند. خطوط لوله در زمان انفجارها فعال نبودند اما حاوی گاز بودهاند. مقامات سوئد میگویند، یک خرابکاری پشت این حادثه است و بقایای مواد منفجره کشف شده است.
گمانهزنیهای زیادی مبنی بر اینکه چه کسی پشت این خرابکاری بوده است، وجود دارد. خود روسیه در میان مظنونان بود، گرچه مشخص نبود که چرا دولت مسکو باید خطوط لوله صادرات گاز طبیعی روسیه به اروپا را منفجر کند. دولت روسیه هرگونه مسئولیت را رد کرده و انگشت اتهام را به سوی واشنگتن نشانه رفته است. دولت آمریکا با ساخت نورد استریم-۲ مخالفت کرده بود و این پروژه را به عنوان اهرم ژئوپلیتیکی کرملین علیه اروپا میدانست.
در اوایل ماه فوریه سال جاری، سیمور هرش، گزارشگر سرشناس تحقیقاتی آمریکایی، گزارشی منتشر کرد که در آن گفته میشود ایالات متحده خطوط لوله را منفجر کرده است. این گزارش سر و صدای زیادی به پا کرد.
هرش گفته بود، در ماه ژوئن ۲۰۲۲، غواصان نیروی دریایی آمریکا با کمک نروژ در یک عملیات مخفی به دستور کاخ سفید و برنامهریزی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، مواد منفجره را روی خطوط لوله گاز کار گذاشتند و سپس مواد منفجره را در ماه سپتامبر از راه دور منفجر کردند. در پی آن دولت آمریکا قاطعانه این ادعا را رد کرد. آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت: این ادعا کاملا نادرست و ساخته ذهنی است.
دیدگاهتان را بنویسید