به گزارش نخست نیوز به نقل از روابط عمومی شبکه مستند، محمدرضا کریمیراد، تهیهکننده مجموعه مستند «شاید دوباره» با اشاره به ایده ساخت این مجموعه گفت: ایده ساخت این مستند برای اولین بار در شبکه مستند مطرح و از من خواسته شد با توجه به آمارهای روزافزون طلاق مستندی در این زمینه بسازم. با گفتگوهایی که با مشاورین خانواده داشتیم به این نتیجه رسیدیم که اگر بخواهیم در مورد معضل طلاق، وضعیت فعلی آن، آمارها و … مستند بسازیم، کمکی به حل مسأله نکرده و اثرگذاری زیادی بر کاهش آمار طلاق در کشور نخواهد داشت. احساس کردیم که لازم است یک گام عقبتر بیاییم و سراغ زوجهایی برویم که دچار بحران شده و در آستانه طلاق هستند اما همچنان امید به ادامه زندگی مشترکشان دارند. در حقیقت سراغ کسانی برویم که دنبال راه حل قابل اعتماد هستند.
وی ادامه داد: پژوهش های ما نشان داد که در جامعه ما مراجعه به مشاوره خیلی مورد توجه نیست، خیلیها تمایلی به این کار ندارند و حتی بعضیها از وجود چنین افرادی بیخبرند. علاوه بر این، بسیاری از زوجین مهارتهای دهگانه زندگی مانند خوب گوش کردن، کنترل خشم، قدرت حل مسأله و … را به درستی نیاموختهاند و همین موضوع سبب شده است که در زندگی مشترک دچار مشکلات جدی شوند. بر همین اساس، در ساخت این مجموعه همه این نکات را مدنظر قرار دادیم.
کریمیراد گفت: بزرگترین چالش ما این بود که چه کسی حاضر میشود که جلوی دوربین بیاید و بیپرده درباره مشکلات زندگی شخصی خود صحبت کند؟ خیلی شجاعت میخواهد که یک مرد یا زن بیاید و به مشکلات زندگی مشترک خود اعتراف کند. بنابراین کار گروه مستندسازی برای راضی کردن زوجها که جلوی دوربین بیایند و درباره مشکلاتشان صحبت کنند، بسیار سخت و پیچیده بود. برای مثال، ورود دوربین به جلسه مشاوره که جلسهای بسیار خصوصی است، کاری نشدنی به نظر میرسید اما خوشبختانه با تعامل دوطرفه، موفق به این کار شدیم.
این تهیه کننده بیان کرد: چالش دیگری که داشتیم این بود که ما وارد مرحله ای میشدیم که قابل پیشبینی نبود. دقت کنید که شما وارد زندگی میشوید که در فراز و فرود است و حتی ممکن است در میانه راه کسی جا بزند و بگوید «دیگر نمیخواهم به جلسات مشاوره ادامه بدهم.» کما اینکه این اتفاق رخ داد و موجب شد وقفهای در تولید مستند داشته باشیم. همچنین ما در طرح مسئله محدودیت زیادی داشتیم و معتقد بودیم که همه اتفاقات و حرفها نباید جلوی دوربین بیان شود. ممکن بود حضور دائمی ما در جلسات مشاوره باعث ایجاد مشکلاتی برای آنان شود و اعتمادشان از دست برود، پس باید کاری میکردیم که دوربین به چشم نیاید و راحت صحبت کنند.
تهیهکننده مستند «شاید دوباره» درباره سرنوشت سه زوجی که در این فیلم به نمایش درآمدهاند، گفت: خوشبختانه ۲ زوج به دنبال جلسات مشاوره به وضعیت بسیار مثبتی برگشتند اما یک زوج همچنان بلاتکلیف هستند. البته باید بگویم که از ابتدا قصد نداشتیم که به نتیجه خاصی برسیم بلکه هدفمان این بود نشان بدهیم حضور در جلسات مشاوره و کسب مهارتهای زندگی چه قدر موثر بوده و تا چه اندازه میتواند به حل مشکلات زوجین کمک کند.
کریمیراد با اشاره به اینکه جای چنین مستندهایی در تلویزیون خالی است، گفت: معمولا در توصیف معضلات اجتماعی در رسانه ملی، برنامهای گفتگو محور ترتیب داده شده و چند کارشناس درباره آن موضوع صحبت میکنند، آمار میدهند، چنین برنامهای راهکار دقیق به مردم نمیدهد. این موضوع در حالی است که اگر خواستار رفع این مشکل به صورت ریشهای هستید باید راهکار دقیق بدهید. برای مثال در این مجموعه مستند، زوجین به سوالاتی پاسخ میدهند که در بطن آن، عدم یادگیری مهارتهای زندگی خودش را نشان میدهد.
وی افزود: ساخت چنین مستندی تجربه آغازین برای تلویزیون محسوب میشود. به دلیل مشکلاتی که امروزه گریبانگیر خانوادهها است، ادامه تولید چنین مستندهایی میتواند تاثیرگذار و پرمخاطب باشد. به نظرم بازخوردهای مستند «شاید دوباره» میتواند تصویر دقیقتری در تصمیمگیری برای حمایت از این کارها به دست بدهد.
«شاید دوباره» در شبکه مستند تولید شده و از عوامل این مجموعه مستند می توان به سیدمحمدصادق جعفری، محمدصادق بکتاشیان و زهرا نبیپور کارگردانان و زهره زبرجدیان، زینب معصومیتبار، هما قدیمی و فرجاد شیخ الاسلامی کارشناسان حاضر در این مجموعه مستند اشاره کرد.
این مجموعه چهارشنبه ها ساعت ۲۱ پخش می شود و بازپخش آن روز بعد ساعت ۱۰ خواهد بود
دیدگاهتان را بنویسید