به گزارش نخست نیوز ، حسین رویوران در مورد عملکرد گروه حماس طی سال های فعالیت خود گفت: تشکیل حماس یک تحول بسیار بزرگ در تفکر اخوانی حاکم بر فلسطین بود چرا که به طور معمول اخوان المسلمین معتقد به فعالیت و ایجاد تحول فرهنگی است و چندان به مقاومت مسلحانه اعتقادی ندارد بنابراین باید گفت تشکیل حماس در فلسطین، بیانگر یک تحول فکری در اخوان المسلمین این منطقه بود.
وی با بیان اینکه پیوستن جنبش حماس به مقاومت مردم فلسطین یک تحول مهم است، گفت: گروه حماس از سال 1987 یعنی از زمان تأسیس تاکنون ثابت کرده که در بحث مقاومت جدی است و موفق شده که نیروهای زیادی را جذب کند.
وی با بیان اینکه این گروه در کنار دیگر نیروهای مقاومت در فلسطین موضع مقاومت در این منطقه را نهادینه کرده و توانسته در رویارویی با رژیم صهیونیستی موفقیت های خوبی در کارنامه کاری خود داشته باشد، گفت: در پی مقاومت حماس در غزه بود که رژیم صهیونیستی مجبور شد در سال 2006 از این منطقه عقب نشینی کند.
وی همچنین با بیان اینکه این گروه در سالهای 2008، 2009، 2012، 2014 و همچنین عملیات سیف القدس در 2021 موفق شد در مقابل اسرائیل بایستد و مانع اشغال مجدد غزه شود، گفت: از طرف دیگر حماس توانسته یک معادله بازدارندگی ایجاد کند که ایجاد این معادله مستلزم داشتن برخی توانمندیها از جمله برخورداری از توان رزمی و داشتن پایگاه اجتماعی است.
این کارشناس مسائل فلسطین با بیان اینکه حماس موفق ترین گروه سیاسی و مقاومتی در فلسطین محسوب می شود چرا که از بیشترین نیروهای رزمی و همچنین پایگاه سیاسی برخوردار است، گفت: مانور «سپر قدس» که حماس در آستانه سی و چهارمین سالگرد فعالیت خود برگزار کرده در ادامه عملیات «سپر قدس» است. در جریان عملیات سپر قدس، حماس از مرحله دفاع از غزه به دفاع از کل فلسطین منتقل شد و در جریان تحولات قدس، حماس رژیم صهیونیستی را تهدید کرد که اگر اقداماتش در این منطقه ادامه پیدا کند قطعا بخش نظامی حماس سکوت نمی کند.
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه درحال حاضر حماس از لحاظ نظامی از مرحله انفعال به مرحله فعال رسیده و از کل فلسطین حمایت می کند، گفت: مانور سپر قدس یک پیام مهمی برای رژیم صهیونیستی دارد و آن این است که این رژیم نمی تواند هر اقدامی در قدس انجام دهد چرا که این اقدامات احتمالا با واکنش حماس روبرو خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید