هیئت نظارت بر امور درمان وزارت بهداشت، برای بررسی علت مرگ دو خواهر اهوازی، به استان خورستان رفتند.
به گزارش گشت و گذار، به دنبال مرگ دو خواهر اهوازی در بیمارستان کودکان ابوذر، علیرضا عسگری مدیر کل نظارت بر امور درمان وزارت بهداشت و هیئت همراه طی سفر به اهواز به همراه دکتر مهران ورناصری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ضمن دیدار با خانواده متوفی پیام تسلیت وزیر بهداشت، را به خانواده این دو دختر ابلاغ نمودند.
مدیرکل نظارت بر امور درمان وزارت بهداشت، ضمن حضور در بیمارستانی که بیماران در آن بودند در جریان اقدامات انجام شده قرار گرفت.
عسگری گفت: تمامی همکاران در دانشگاه علوم پزشکی اهواز مجدانه پیگیر این موضوع بوده و با تشکیل سه تیم کارشناسی در معاونت های بهداشت، درمان و غذا و داروی اهواز مشغول بررسی موضوع هستند.
این در حالی است که روابط عمومی سازمان غذا و دارو، در اطلاعیه ای اعلام کرد: هر دو خواهر در تاریخ ٩٧/٧/٢۶ به پزشک متخصص کودکان مراجعه نموده اند که در نسخه هانیه یک سال و سه ماهه، ۳ دارو برای کودک و همچنین کپسول فلوکونازول برای مصرف مادر وجود داشته است. در نسخه فاطمه پنج ساله و نیمه نیز داروهای شربت ۳ داروی خوراکی وجود داشته است.
صبح روز بعد هانیه بدون نبض و تنفس به اورژانس بیمارستان کودکان ارجاع شده و با وجود عملیات احیا متاسفانه فوت شده است.
فاطمه در تاریخ ٩٧/٧/٢٨ دو مراجعه به دو پزشک داشته است. در یکی از نسخ، داروها شامل سرم یک سوم دوسوم، پنی سیلین تزریقی، آمپول ضد تهوع وشربت بلادوناپی بی و آمپول دگزامتازون، وجود داشته و در نسخه پزشک دیگری درهمان تاریخ، داروها شامل مجددا همان آمپول ضد تهوع، آمپول متوکلوپرامید، شیاف استامینوفن، سرم و قطره متوکلوپرامید، آمپول هیدروکورتیزون و شربت آزیترومایسین وجود داشته است. فاطمه نیز متاسفانه در تاریخ ٩٧/٧/٢٩ با حال عمومی بد، دیسترس تنفسی، خروج کف از دهان و کاهش سطح هوشیاری به اورژانس کودکان ارجاع شده و به رغم اقدامات احیا متاسفانه فوت شده است.
در پرونده بیمارستانی، علت فوت هر دو کودک مسمومیت ذکرشده است.
شربت کتوتیفن و شربت دیفن هیدرامین نه تنها در نسخ تجویزی اخیر بیماران وجود نداشته است، بلکه در بازدید منزل کودکان نیز وجود نداشته است.
با توجه به بررسی تمام داروهای دریافتی این دو کودک، به شرط آنکه از تمامی داروهای نسخه شده در این کودکان استفاده شده باشد، با اطلاعات موجود تاکنون ارتباط واضحی بین مرگ های رخ داده شده با هیچ یک از داروهای مذکور یافت نشده است، اگرچه تجویز همزمان برخی موارد منطقی به نظر نمی رسد.
طبق بررسی های انجام شده، تمامی داروهای خریداری شده و مصرف شده توسط این دو کودک ، دارای تاریخ مصرف مشخص بوده و از داروخانه خریداری شده است و نیز مطابق مستندات موجود در گروه ADR ، تا این لحظه، هیچ گزارش عوارض جدی با هیچ یک از داروهای مصرفی این دو خواهر، به سازمان غذا و دارو ارسال نشده است.
بنا بر اطلاعات موجود شرایط بالینی بیماران و علایم گوارشی تنفسی مشکوک و طبق نظر پزشکان بیمارستان های پذیرش دهنده کودکان ، مسمومیت این دو کودک به علت نامعلوم، محتمل است که منوط به دریافت نتیجه آزمایشات پزشکی قانونی است.
دیدگاهتان را بنویسید