به گزارش نخست نیوز ، بعد از تهدیدهای پوشالی «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده درباره عدم بازگشت ایران به گفتوگوهای وین، دیگر مقامهای آمریکایی نیز این ادعاها را تکرار کردند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، بعد از موضعگیری وزرای خارجه آمریکا، امارات عربی متحده و رژیم صهیونیستی علیه ایران، چند مقام آمریکایی تهدید کردند اگر تهران نتواند به توافق هستهای بازگردد، واشنگتن نیز همه گزینهها را در نظر میگیرد.
این مقامهای آمریکایی که نامشان فاش نشد، به رویترز گفتند ترجیح واشنگتن هنوز این است که همه طرفها مخصوصا ایران به اجرای تعهدات برجامی و پایبندی به توافق هستهای بازگردند.
یک دیپلمات غربی نیز شامگاه چهارشنبه گفت آمریکا و متحدانش گمان میکردند سریعترین زمانی که ممکن بود مذاکرات وین از سر گرفته شود، اوایل اکتبر بود که چنین اتفاقی نیافتاد.
به نوشته رویترز، یکی از دیپلماتهای تروئیکای اروپایی نیز با اشاره به تسریع غنیسازی اورانیوم در ایران تا درجه خلوص بیشتر، اظهار داشت: «وضعیت هستهای [ایران] به طور مداوم و جدی بدتر شده است».
این دیپلمات که نامش فاش نشد درباره سفر «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران نیز گفت: «از نظر تروئیکای اروپایی، این سفر یک امر معمولی و عادی نیست بلکه یک دیدار در (شرایط) بحران عمیق در برجام است».
پیش از این نیز بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا تهدید کرده بود چنانچه ایران در پرونده مذاکرات هستهای تغییر مسیر ندهد واشنگتن آماده توسل به گزینههای دیگر است.
این در حالی است که «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات وین بامداد پنجشنبه در واکنش به اظهارات معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره برجام، گفت بدون شک گفتوگوهای وین به زودی از سر گرفته میشود. (جزئیات بیشتر)
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد. علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
دیدگاهتان را بنویسید