افتتاحیه نمایشگاه عکس ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی با عنوان «هیرکانی سبز ازلی» با تجلیل از پروفسور هانس دیتر کنپ کارشناس جنگلهای خزری در کاخ نیاوران برگزار شد.
به گزارش گشت و گذار به نقل از ستاد خبری نمایشگاه عکس جنگلهای هیرکانی، مراسم افتتاحیه نمایشگاه عکس ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی با عنوان «هیرکانی سبز ازلی» عصر روز گذشته دوشنبه ۳۰ مهرماه با حضور سوزان لیندمن ارزیاب یونسکو و به میزبانی حجت الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو، سید صادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و با تجلیل از پروفسور «هانس دیتر کنپ» کارشناس جنگلهای خزری در تالار آبی کاخ نیاوران برپا شد.
در ابتدای این مراسم محمدحسن طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی با اشاره به برگزاری نمایشگاه عکس ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی گفت: برگزاری نمایشگاه عکس هیرکانی به معرفی این ثروت خدادادی کمک شایستهای میکند و باید قدر فعالیتهای فرهنگی و زیست محیطی از این دست را دانست.
وی ادامه داد: ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی در یونسکو، بین سازمان محیط زیست، منابع طبیعی، کمیسیون ملی یونسکو و میراث فرهنگی همکاری نزدیکی ایجاد کرد و این همکاری، تجربه فوقالعادهای برای استفاده از ظرفیتهای سازمانهای مختلف بود و امیدوارم فعالیتهای هم راستا از این دست، بین سازمانهای مختلف تداوم داشته باشد.
طالبیان بیان کرد: جنگلهای هیرکانی جزو میراث بشری است و برگزاری نمایشگاهی با این کیفیت یک اقدام مهم فرهنگی در استفاده از ظرفیت هنر عکاسی به شمار میآید و من خوشحالم که خانم سوزان لیندمن ارزیاب یونسکو نیز در این مراسم حضور دارند و از نزدیک ظرفیت ثبت جهانی هیرکانی را میبینند.
در ادامه مراسم افتتاحیه نمایشگاه عکس ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی، پروفسور هانس دیتر کنپ کارشناس جنگلهای خزری از جمله جنگلهای هیرکانی از کشور آلمان با ابراز خوشحالی از حضور دوباره خود در ایران گفت: بسیار خوشحال هستم که در نمایشگاه عکس هیرکانی حضور دارم. به اعتقاد من عکسهای موجود در این نمایشگاه نشان دهنده عظمت و ارزشمندی جنگلهای هیرکانی است و به خاطر برگزاری این نمایشگاه تشکر میکنم.
وی ادامه داد: برای اولین بار ۲۰ سال پیش به دعوت پروفسور مروی مهاجر به ایران آمدم تا درباره جنگلهای خزری از جمله هیرکانی تحقیق کنم و این دعوت آغازگر تحقیقات من در مورد جنگلهای هیرکانی شد و سالهای بعد پی در پی آمدم و بخشهای مختلف جنگل را بازدید کردم و درباره سوالاتی که پیش میآمد تحقیق و پژوهش میکردم تا اینکه امروز شنیدم دوستانم در ایران نام مرا «آقای هیرکانی» گذاشتند و من از این بابت خوشحالم.
پروفسور هانس دیتر کنپ بیان کرد: در این جمع صمیمیبیان میکنم که من بسیار خوشبختم که بیش از دو دهه از عمر خود را در جنگلهای زیبای هیرکانی گذراندم. هیرکانی جنگلی پر از درخت دارد. درختهایی بی نظیر و من در هیچ کجای دنیا درختان راش ندیده بودم ولی در هیرکانی این درختان را با همه عظمتی که داشت به چشم دیدم. پوشش گیاهی جنگلهای هیرکانی کم نظیر است که بخشی از این زیبایی را در نمایشگاه هنرمندانه عکاسان جوان ایرانی مشاهده کردم.
وی تاکید کرد: در چند روز آینده ارزیابان کار خود را آغاز میکنند و من خوشحالم که خانم سوزان لیندمن ارزیاب یونسکو از هلند به ایران آمدهاند و به شخصه امیدوارم نگاه ارزیابها به ثبت جهانی هیرکانی مثبت باشد. امیدوارم ثبت این جنگلها به گسترش روابط فرهنگی و زیست محیطی ایران و آلمان کمک کند و گسترش صلح را که امروزه مورد تهدید است موجب شود.
بخش پایانی این مراسم به صحبتهای حجت الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو اختصاص داشت. ایوبی در ابتدای صحبتهای خود گفت: هدف از برگزاری نمایشگاه عکس ثبت جهانی هیرکانی این بود که یادآور شوم که مقوله هنر و هنرمند تاثیر شگرفی در معرفی پدیدههای فرهنگی، اجتماعِی و زیست محطیی دارد. در واقع هنر و هنرمند گنجینهای هستند که همواره بی ادعا در کنار هر حرکت ملی ایستادهاند و من معتقدم اگر هنرمندان و مردم سر کار آیند بهترین ضمانت کننده هستند.
وی در پایان گفت: من امیدوارم برگزاری این نمایشگاهها در هر استانی تکرار شود. جنگلهای هیرکانی نخستین جنگلی است که میخواهد ثبت جهانی شود و برگزاری نمایشگاه عکس ثبت جهانی هیرکانی با همراهی هنرمندان و عکاسان جوان میسر شد و این همراهی برای ما بسیار ارزشمند بود.
پس از پایان صحبتهای حجت الله ایوبی مراسم تجلیل از پروفسور هانس دیتر کنپ به عنوان کارشناس جنگلهای خزری برگزار شد.
در این مراسم فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت و حفظ و احیای معنوی و طبیعی سازمان میراث فرهنگی، سیفالله صمدیان عکاس و فیلمبردار سینمای ایران، افشین بختیار عکاس و یکی از اعضای هیات انتخاب عکسهای نمایشگاه عکس ثبت جهانی هیرکانی، بابک برزویه دبیر هنری این نمایشگاه و جمعی از اهالی رسانه حضور داشتند.
دیدگاهتان را بنویسید