به گزارش نخست نیوز ، بدون شک ایجاد کمیسیون در میان جامعه نخبگان حوزه قرآن و عترت به جد احساس میشود و میطلبد شورای شهر در این خصوص ورود جدی داشته و این موضوع را بهعنوان دستور کار کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در حوزه شورای اسلامی شهر قرار دهد.
نامی از قرآن در کمیسیون فرهنگی شورای شهر نیست
در همین خصوص، حجتالاسلام محمدتقی کاظمینسب، معاون قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در گفتوگو با ایکنا از خراسان رضوی گفت: با توجه به اینکه مشهد قطب قرآنی کشور است و ظرفیتها و مزیتهای فراوانی از جمله حافظان و قاریان قرآن و مؤسسههای قرآنی و حوزههای علمیه دارد بنابراین تشکیل کمیسیون قرآن و عترت در شورای شهر مشهد به یکی از مطالبات جدی قرآنیان تبدیل شده تا بیشتر بر مباحث قرآنی متمرکز شویم.
وی افزود: اگرچه وظایف کمیسیون فرهنگی شورای شهر از گذشته تاکنون بررسی شده است، اما نامی از قرآن در آن نیست و به همین جهت با کمک صاحبنظران این عرصه پیشنویس تشکیل کمیسیون قرآن و عترت تنظیم و تقدیم اعضا شورای شهر شد.
معاون قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه تاکنون جلسههای مختلفی پیرامون تدوین این دستورالعمل تشکیل شده است، تصریح کرد: انتظار داریم در اولین فرصت موضوع در صحن علنی شورای شهر مطرح و تشکیل کمیسیون قرآن و عترت به تصویب برسد.
وی با بیان اینکه هرچند اعضا شورای شهر موافق تشکیل چنین کمیسیونی هستند، اما تاکنون نتیجهای حاصل نشده است، گفت: با توجه به اینکه تاکنون کمکهای شورای شهر به حوزه قرآن پراکنده بوده، اما با تشکیل این کمیسیون همه زیر یک چتر قرار میگیرند و خروجی کارها و اقدامات منسجمتر خواهد بود.
کاظمینسب با بیان اینکه با تشکیل کمیسیون قرآن و عترت اگر هر محفل و مؤسسه قرآنی درخواستی داشته باشد ابتدا در همان کمیسیون باید بررسی شده و به تصویب برسد، بیان کرد: همه تلاشها در این راستا فقط به خاطر موضوعات مالی نبوده و قرار نیست با تشکیل این کمیسیون همه هزینهها از سوی شهرداری پرداخت شود، بلکه تلاش داریم ضمن انسجام بیشتر در کارها از عملکردهای جزیرهای جلوگیری کنیم.
وی اظهار کرد: چون در حوزه قرآن، آستان قدس رضوی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، تبلیغات اسلامی و شهرداری هم وظیفه دارند میخواهیم وحدت رویهای ایجاد شود تا از ظرفیتهای قرآنی شهر مشهد بیشترین استفاده را ببریم.
معاون قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: بدون شک اگر مؤسسات و تشکیلات قرآنی وارد عرصه فرهنگی شهری شوند در راستای پیاده کردن اهداف شورای شهر در موضوع قرآن و عترت گامهای مؤثر و مطلوبتری از جمله ترویج سبک زندگی، خدمت به زائر، کاهش آسیبهای اجتماعی و غیره بر خواهند داشت.
وی بیان کرد: اگر مؤسسات قرآنی برای اجرای برنامههای فرهنگی قرآنی حضور پیدا کنند نه تنها آسیبهای اجتماعی کاهش خواهد یافت، بلکه سبک زندگی قرآنی نیز ترویج داده میشود و کارها بسیار بهتر پیش میرود.
شهرداری مشهد در حوزه قرآن و عترت تشتت دارد
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین سید موسی سلطانی، مدیرعامل مؤسسه خدمات قرآنیان مشهد که تاکنون پیگیریهای بسیاری برای تشکیل کمیسیون قرآن و عترت داشته است در گفتوگو با ایکنا، گفت: تشکیل این کمیسیون در شورای شهر یکی از مطالبات جدی قرآنیان بوده که قبل از انتخابات از اعضا شورای شهر مشهد داشتهایم.
وی با بیان اینکه تاکنون در این خصوص قرآنیان مشهد چندین جلسه با اعضا شورای شهر داشتهاند، افزود: از اعضا ششمین دوره شورای شهر درخواست داریم کمیسیون ویژه قرآن و عترت که از مطالبههای جدی قرآنیان است را برای اولینبار در کشور و در تمام طول عمر شوراهای اسلامی در مشهد به تصویب برسانند.
این فعال قرآنی افزود: در یکی از جلسات رسمی پس از انتخابات شورای شهر طوماری برای اهمیت تشکیل این کمیسیون تنظیم شد و تاکنون به امضا بسیاری از اساتید بینالمللی، قرآنیان پیشکسوت و خود اعضا شورای شهر نیز رسیده است.
وی تصریح کرد: چون رئیس شورای شهر درخواست تهیه ساختاری را در این خصوص داشتند سه جلسه فشرده چندین ساعته با حضور مسئولان و فعالان قرآنی و برخی اساتید حقوقی برگزار شد و با مطالعه اسناد بالادستی سعی بر این بود تا از موازیکاری جلوگیری شود که در نهایت ساختار قابل قبولی تدوین و به رئیس و کمیسیون فرهنگی شورای شهر ارائه شد.
سلطانی با بیان اینکه کمیسیونهای شورای شهر بر دو گونه تخصصی و ویژه هستند، بیان کرد: با توجه به ضرورتی که کمیسیون ویژه قرآن و عترت دارد درخواست تشکیل آن را از سوی شورای شهر داشتیم.
وی بیان کرد: اگرچه کمیسیون فرهنگی شورای شهر طبق سایت رسمی مرکز پژوهشهای شورای شهر مشهد ۹ شرح وظیفه دارد، اما در هیچکدام آنها حتی یک اسم از قرآن نیامده است. شرح وظایف کمیسیون فرهنگی مصوب شورای چهارم بوده که متأسفانه تاکنون تغییری در آن اعمال نشده است.
مدیر عامل مؤسسه خدمات قرآنیان مشهد گفت: اگرچه مطالبه قرآنیان برای تشکیل کمیسیون ویژه قرآن و عترت جدی است و در این خصوص تاکنون جلساتی با اعضا شورای شهر داشتهایم، اما متأسفانه تاکنون هیچ جوابی ندادهاند.
وی بیان کرد: اگر میخواهیم مشکلات و معضلات دورههای قبل از بین برود باید در امالقرای جهان اسلام، مشهدالرضا(ع) کمیسیون ویژه قرآن و عترت در شورای شهر تشکیل شود و با تشکیل این کمیسیون بسیاری از موازیکاریها در این عرصه پایان خواهد یافت.
سلطانی با اظهار تأسف از اینکه شهرداری مشهد در حوزه قرآن و عترت تشتت دارد، گفت: یکی از نکات مهمی که در ساختار به آن تأکید شده احیا فرهنگسرای قرآن و عترت است.
وی افزود: علیرغم اینکه در شورای چهارم با هزینه قرآن تنها فرهنگسرای قرآن و عترت مشهد تأسیس شده، اما اکنون در اختیار قوه قضائیه قرار گرفته و این درد بزرگی است.
مدیر مؤسسه خدمات قرآنیان ادامه داد: به رغم اینکه اعضا شورای شهر طومار درخواست تشکیل کارگروه ویژه قرآن و عترت را امضا کردند ولی احساس میشود که دغدغههای دیگری دارند، یقین دارم اگر این موضوع پیگیری نشود، اهمیتی در بین این اعضا نخواهد داشت که بخواهد کمیسیون ویژه قرآن و عترت شکل بگیرد.
وی در پاسخ به این سؤال که اگر مؤسسات و تشکیلات قرآنی وارد عرصه فرهنگی شوند خواهند توانست در راستای پیاده کردن اهداف شورای شهر در موضوع قرآن و عترت گامهای مؤثرتری بردارند، افزود: اگر کمیسیون تأسیس شود در ساختار آن مؤسسات، نمایشگاههای قرآن، جلسات خانگی و غیره دیده شده و خلعهای فعلی از بین خواهد رفت.
سلطانی تصریح کرد: هرچند شهرداری اعتبارات خوبی دارد، اما تشتت بسیاری در این خصوص وجود دارد، چون شوراییان و شهرداری قرآنی نیستند و باید مسائل قرآن را به قرآنیان بسپارند. بنابراین اگر میخواهد بودجهای در باب قرآن از شهرداری هزینه شود باید قرآنیان ورود کنند و خود آنها پیمانکار مسائل قرآنی در شهر مشهد باشند.
این فعال قرآنی تأکید کرد: با تشکیل نشدن این کمیسیون معضلات و مشکلات این عرصه همچنان ادامه خواهد داشت و این در حالی است مؤسسات قرآنی به خاطر عدمحمایت یکی پس از دیگری در حال تعطیلی هستند. وقتی یک مؤسسه قرآنی تعطیل شود به مثابه تعطیلی یک دانشگاه است. اکنون به اندازه تعداد انگشتان دست مؤسسه فعال قرآنی در خراسان رضوی نداریم.
تشکیل کمیسیون نیازمند کار کارشناسی است
در همین خصوص حسن موحدیان، رئیس شورای شهر مشهد در گفتوگو با ایکنا گفت: با توجه به درخواست فعالان قرآنی مشهد مبنی بر تشکیل کمیسیون قرآن و عترت اکنون بهصورت کارشناسی این موضوع دارد بررسی میشود.
وی افزود: باید بررسی شود که چه مأموریتی میخواهیم به کمیسیون قرآن و عترت بدهیم. اگر مأموریت به خوبی تعریف شود میتوان این کمیسیون را هم در کنار سایر کمیسیونهای شورای شهر داشت.
رئیس شورای شهر مشهد با اشاره به اهمیت و ضرورت تشکیل کمیسیون قرآن و عترت، تصریح کرد: نمیتوان گفت که بررسیها در خصوص تشکیل کمیسیون قرآن و عترت به نتیجه خواهد رسید یا نه، اما دیدگاه ما مثبت است.
وی با تأکید بر اینکه اگر بدون کار کارشناسی اقدام به راهاندازی کمیسیون قرآن و عترت کنیم به کار ضربه وارد میشود، مطرح کرد: نمیخواهیم کمیسیون قرآن و عترتی ایجاد کنیم که با سایر کارهای فرهنگی که انجام میشود تداخل داشته باشد.
موحدیان همچنین بیان کرد: قرار نیست مأموریتهایی که دیگر سازمانها و ادارات دارند را ما بر عهده بگیریم، با توجه به اینکه اوقاف و امور خیریه همهساله برنامههای مختلف قرآنی برگزار میکند که با ورود ما امکان ایجاد تداخل در امر خدماترسانی ایجاد میشود.
وی افزود: به صلاح نیست که شورای شهر به مأموریتهایی که اوقاف و امور خیریه و همچنین تبلیغات اسلامی دارد ورود پیدا کند و از سویی با توجه به اینکه شورای شهر خودش مأموریتهای مختلف و کارهای بسیاری دارد دیگر نمیتوانیم وظایف ادارات دیگر را هم انجام دهیم.
رئیس شورای شهر مشهد، وجود نیروهای قرآنی در بدنه شهرداری را در رفع مشکلات فعالان این عرصه بسیار مؤثر دانست و گفت: اگر بتوانیم تشکل جامعالاطرافی از فعالان قرآنی تشکیل دهیم راحتتر خواهیم توانست کار کنیم که با تشکیل این تشکل، برنامهریزیها و سیاستگذاریها بهتر خواهد بود و در راستای بهتر انجام فعالیتهای قرآنی کمک راهبردی خواهند داشت.
بدون شک تا زمانی که مدیران شهری با فرهنگ قرآنی عجین نشوند همچنان شاهد مشکلاتی در این عرصه خواهیم بود، ما در مشهد شهر امام رضا(ع) و شهری که شالوده و شکلگیری آن بر اساس فلسفه قرآن و عترت است زندگی میکنیم و این نیاز به ایجاد کمیسیون قرآن و عترت را بیشتر نشان میدهد.
اکنون در حوزه قرآن و عترت، مشهد در همه زمینهها پایهگذار است و بهترین قاریان قرآنی کشور مشهدی هستند که این امر میطلبد تصویب کمیسیون قرآن و عترت از اولویتهای شورای ششم باشد. زمانی که کمیسیون فرهنگی تشکیل میشود، یعنی پذیرفتهایم، مدیریت شهری به حوزه فرهنگی ورود پیدا کند و در این خصوص مسئول است. ما تقاضا داریم تشکیل کمیسیون قرآن و عترت، به طور جدی از سوی شوراییان پیگیری شود.
دیدگاهتان را بنویسید