بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت از هر ۱۰ نفر در سراسر جهان ۹ نفر در هوای بسیار آلوده و حتی خطرناک زندگی میکنند.
به گزارش گشت و گذار ،بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) طی ماه می سال ۲۰۱۸، سالانه در حدود ۷ میلیون نفر در سراسر جهان و بیشتر در کشورهای درحالتوسعه به دلیل آلودگی هوا در فضای باز و بسته جان خود را از دست میدهند.
همچنین بهطورکلی از هر ۱۰ نفر در سراسر جهان ۹ نفر در هوای بسیار آلوده و حتی خطرناک زندگی میکنند.
«سولماز احدی» کارشناس واحد پایش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در این باره گفت: با استناد به بانک داده سازمان بهداشت جهانی تخمین زدهشده سالانه در حدود ۷ میلیون نفر در اثر تنفس ذرات معلق ریز در هوا به بیماریهای سکته مغزی، قلبی، سرطان ریه، بیماریهای مزمن انسدادی ریه و عفونتهای تنفسی مبتلا می شوند.
به گفته احدی، در سال ۲۰۱۶، حدود ۴.۲ میلیون مرگ به دلیل آلودگی هوا در فضای آزاد رخ داده و سهم آلودگی هوا در فضای بسته در همین زمان حدود ۳.۸ میلیون نفر بوده که بیشترین سهم مربوط به زنان و کودکان بوده است.
آلاینده PM۲.۵ حاوی آلایندههایی مانند سولفات، نیترات و کربن سیاه است که بیشترین خطر را برای سلامت انسان دارند. با استناد به آمار سازمان بهداشت جهانی در حدود یکچهارم (۲۴%) از کل مرگ و میر بزرگسالان از بیماریهای قلبی، ۲۵درصد از سکته مغزی، ۴۳ درصد از بیماریهای انسدادی ریه و ۲۹ درصد از سرطان ریه به دلیل آلودگی هوا رخ می دهد.
در حال حاضر اطلاعات آلودگی هوای بیش از ۴۳۰۰ شهر در ۱۰۸ کشور جهان در پایگاه داده کیفیت هوا در سازمان جهانی بهداشت WHO سال ۲۰۱۸ قرار دارند و این پایگاه جامعترین پایگاه اطلاعاتی جهانی در مورد آلودگی هوا محسوب می شود. از سال ۲۰۱۶، اطلاعات بیش از ۱۰۰۰ شهر به پایگاه داده سازمان بهداشت جهانی اضافهشده که نشان میدهد که کشورهای بیشتری به اندازه گیری و اجرای راهکارهای کاهش آلودگی هوا اقدام کرده اند. کمترین اطلاعات وضعیت آلودگی هوا (ایستگاههای سنجش آلودگی) در کشورهای آفریقایی و برخی از مناطق غربی اقیانوس آرام و بیشترین اطلاعات وضعیت آلودگی مربوط به کشورهای اروپایی است .
کارشناس شرکت کنترل کیفت هوای تهران اضافه کرد: در این بانک داده، غلظت متوسط ذرات ریز معلق (PM۱۰ و PM۲.۵) شهرهای مختلف جهان جمعآوریشده است. بر اساس دستورالعمل WHO حد مجاز سالانه آلاینده PM۱۰ و PM۲.۵، به ترتیب ۲۰ و ۱۰ میکروگرم بر مترمکعب است .
اطلاعات مربوط به شهر تهران با استناد بر اطلاعات ۱۶ ایستگاه شرکت کنترل کیفیت هوا ذکرشده و همانگونه که مشاهده میشود، وضعیت این دو آلاینده در شهر تهران بسیار فراتر از حد مجاز سلامت قرار داشته است. بااینوجود همچنان وضعیت شهر تهران نسبت به بسیاری از شهرهای دنیا ازجمله شهرهای منطقه خاورمیانه در وضعیت مناسبتری بوده است. همچنین با توجه به اینکه داده غلظت ذرات معلق در شهرهای مختلف دنیا مربوط به سالهای مختلف بوده و تعداد ایستگاهها، تکنولوژی اندازهگیری، مکانیابی و … در مورد شهرهای مختلف یکسان نیست، امکان رتبهبندی دقیق شهرها از نظر آلودگی وجود ندارد.
بر اساس مطالعه سازمان بهداشت جهانی در حدود ۹۰ درصد از مردم در سراسر جهان، هوای آلوده نفس میکنند. در سطح جهانی طی ۶ سال گذشته، میزان آلودگی هوا فراتر از حد مجاز بوده و روند ثابتی داشته و تنها در برخی از بخشهای اروپا و آمریکا در حال کاهش است. بالاترین سطح آلودگی هوا در منطقه شرق مدیترانه و آسیای جنوب شرقی مشاهدهشده و میانگین سالانه آن بیش از ۵ برابر استاندارد سازمان بهداشت جهانی بوده و به دنبال آن شهرهای با درآمد کم و متوسط در آفریقا و غرب اقیانوس آرام قرار دارند.
دیدگاهتان را بنویسید