×
×
جدیدترین‌‌ها

سیاهگوش در چهارمحال و بختیاری ثبت ملی شد

  • کد نوشته: 1759
  • ۲۵ مهر ۱۳۹۷
  • گونه کمیاب سیاهگوش منطقه حفاظت شده شیدا توسط کمیته ملی ثبت، جمع‌آوری و ساماندهی گونه های حیات وحش ایران ثبت شد. به گزارش گشت و گذار مدیر کل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری گفت: یک گونه جانوری مربوط به خانواده گربه سانان با نام فارسی «سیاه گوش» و نام علمی Lynx lynx که […]

    سیاهگوش در چهارمحال و بختیاری ثبت ملی شد


    گونه کمیاب سیاهگوش منطقه حفاظت شده شیدا توسط کمیته ملی ثبت، جمع‌آوری و ساماندهی گونه های حیات وحش ایران ثبت شد.

    به گزارش گشت و گذار مدیر کل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری گفت: یک گونه جانوری مربوط به خانواده گربه سانان با نام فارسی «سیاه گوش» و نام علمی Lynx lynx که برای نخستین بار توسط محیط بان منطقه حفاظت شده شیدا تصویر برداری شده بود، در کمیته ملی ثبت، جمع‌آوری و ساماندهی گونه های حیات وحش ایران ثبت شد.

    وی، مکان ثبت و تصویربرداری از این گونه را منطقه حفاظت شده شیدا عنوان کرد و افزود: این گونه نادر و کمیاب توسط محیط بان این منطقه در دیماه سال 1395 شناسایی و تصویربرداری شده که پس از طرح و بررسی توسط این کمیته، در سال جاری ثبت ملی شد.

    مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: سیاه گوش قادر است حیواناتی با جثه سه تا چهار برابر بزرگتر از خودش را به مدت چند روز تعقیب و در فرصتی مناسب شکار کند.

    وی، وضعیت حفاظتی این گونه را بر اساس قوانین شکار و صید جزو «گونه‌های حمایت شده» و براساس سایتیس (CITES) جزو «گونه‌های درمعرض نابودی» مطرح کرد و گفت: قبلاً گزارش‌ها درمورد وجود این گونه در استان تأیید نشده و مشکوک بود، ولی از این پس با قطعیت می‌توان از وجودش در استان سخن گفت.

    احمدی خاطرنشان کرد: از آنجایی که این گونه معمولاً به مناطقی که شرایط مساعدتری برایش فراهم باشد مهاجرت می‌کند و باتوجه به بهبود وضعیت در منطقه حفاظت شده شیدا، این احتمال وجود دارد که این گونه طی سالیان اخیر به این محل مهاجرت کرده باشد.

    وی در پایان تصریح کرد: به طور کلی در دنیا چهار گونه سیاه گوش وجود دارد که سیاه گوش اوراسیایی از نظر جثه از سایر گونه ها بزرگتر و دارای گسترده ترین پراکنشی است که در ایران مشاهده می شود، از مشخصات بارز این گونه ارزشمند و کمیاب علاوه بر خال های روی پوست و دم کوتاه، موهای سیاه و بلند در انتهای گوش‌ها است.

    در حال حاضر حمله سگ های گله به گربه سانان کوچک نظیر سیاه گوش، آتش سوزی، تخریب مراتع و چرای بی رویه و تخریب زیستگاه ها عوامل مهم کاهش جمعیت سیاه گوش است.

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *