مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، در نامه ای به مدیران عامل شرکت های تولیدی، وارداتی و پخش دارو، خواستار توجه به نحوه عرضه دارو در سطح داروخانه های کشور شد.
محمد عبدزاده در گفتگو با گشت و گذار، به جزئیات این نامه اشاره کرد و گفت: با توجه به بررسی های به عمل آمده در گزارشات متعدد معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی نحوه توزیع و عرضه اقلام دارویی در برخی موارد منجر به اختلال در زنجیره تامین دارو گردیده است، به نحوی که نهایتا مشکل دسترسی متوازن بیماران به دارو ایجاد شده است.
وی افزود: فروش نقدی دارو از سوی شرکت های پخش به داروخانه ها و تعیین مهلت پرداخت فاکتورهای خرید در دوره های کوتاه مدت (کمتر از یک ماه) ممنوع است، و باید در قرارداد شرکت های تامین کننده (تولیدی و وارداتی) با شرکت های توزیعی لحاظ گردد.
عبدزاده ادامه داد: شرکت های پخش مجاز به فروش داروهای کمیاب و سهمیه ای به ازای خرید اجباری از سایر داروهای غیرضرور نبوده و لازم است از انجام روش بسته های فروش جلوگیری شود.
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، تاکید کرد: ارائه گزارش توزیع سراسری داروهای کمبود به تفکیک استان ها توسط شرکت های پخش الزامی است.
عبدزاده افزود: مراجعه منظم به ویزیتورهای شرکت های توزیع در سطح داروخانه ها و رعایت ضرایب و سهمیه بندی اعلامی از سوی معاونت های غذا و دارو الزامی بوده و لازم است معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور و ستاد توزیع دارو، با نظارت دقیق بر اجرای این موضوع با خریدهای حجمی و نامتعارف برخورد نمایند.
وی تاکید کرد: مسئولیت فروش غیر متعارف دارو به داروخانه ها با مدیران شعب شرکت های پخش خواهد بود.
عبدزاده با عنوان این مطلب که یکی از دلایل کمبود دارو، توزیع توسط شرکت هایی است که شعب کافی ندارند، اظهارداشت: تحویل داروهایی که در لیست کمبود اعلام شده اند به شرکت های پخش دارویی که فاقد شعب کافی در سراسر کشور بوده و پوشش صد درصدی ندارند، ممنوع بوده و مسئولیت حسن انجام این کار بر عهده شرکت های تامین کننده است.
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، گفت: شرکت های تامین کننده قبل از تحویل داروهای کمبود به شرکت ها پخش، بایستی مراتب را با این اداره کل هماهنگ نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید