به گزارش نخست نیوز، «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛i در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی برای پاسخ به سؤال سیدمجتبی محفوظی نماینده مردم آبادان حضور یافته بود به سوال وی پاسخ داد.
وی در پاسخ به این سوال محفوظی که عدم کنترل، نظارت و رعایت شئونات اسلامی وتبلیغ ناهنجاری های اجتماعی در شبکه نمایش خانگی چیست؟ اظهار کرد: در سالهای اخیر در آمریکا میانگین درآمد سالیانه سریالهای خانگی ۱۰۰ میلیارد دلار است. در حوزه کشورهای همسایه ما ترکیه بعد از آمریکا بزرگترین تولیدکننده سریالهای خانگی و تلویزیونی است، بطوری که که ۱۵۰ سریال ترکیهای به بیش از ۱۰۰ کشور جهان صادر شده است.
صالحی افزود: شاید یک شهر کوچکی که نامی از آن شنیده نمیشد مانند سوگوت که ۱۲ هزار نفر جمعیت دارد به دلیل حضور این شهر در سریال ارطغرل که ۱۵۰ قسمت دارد و هر قسمت هم بین دو ساعت تا دو ساعت و نیم است، این شهر به یک شهر آشنا در فضای جهانی تبدیل شده است، بنابراین بحث سریالهای تولیدی خانگی هم از منظر اقتصادی و هم از منظر فرهنگی جایگاه مهمی در جهان پیدا کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اظهار داشت: کشور ما نمیتواند نسبت به این روند و فرایند بیتوجه باشد که هم از منظر اقتصادی و هم از منظر فرهنگی آثاری را دارد و اگر ما نتوانیم تولید داخلی را در فضایی قرار دهیم، طبیعتا مصرفکننده روزافزون این تولیدات غربی و یا منطقهای خواهیم بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر شرایط کرونایی زمینه ای را فراهم کرده است که سریالهای خانگی مورد توجه قرار گیرند و در این راستا باید توجه به نگاه مخاطبان هم مورد نظر باشد استفاده از فرصتها و توجه به مخاطره مورد توجه فرهنگ و ارشاد قرار گرفته است، مخاطرات محتوایی و ناهنجاریها و عدول از قوانین سیاسی و دینی و توجه به حقوق مصرف کننده در این زمینه مورد توجه است.
صالحی اظهار داشت:سریالهایی که محتوا و مضمون مناسب را نداشته باشد و برای درآمدزایی ادامه پیدا میکنند تضییع حقوق مصرف کننده است که فرهنگ و ارشاد اقدامات متعددی را در این زمینه انجام داده است.
وی با بیان اینکه هر سریال خانگی برای تولید نیاز به پروانه ساخت و نمایش دارد، گفت: اعضای شورای پروانه ساخت، فیلم نامه را میبینند و مشاورینی به کمک فیلم نامه نویس ها میآیند و تمرکز اولیه برای تولید یک فیلمنامه خوب در دستور کار فرهنگ و ارشاد قرار دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: از سوی دیگر فیلمهایی که پروانه ساخت میخواهند باید خوداظهاری مالی داشته باشند یعنی باید به طور شفاف مشخص باشد که منابع مالی آنها از کجا میآید و پروانه مالکیت برای چه شخصی است. در کنار این اقدامات آییننامهای را به شورای عالی انقلاب فرهنگی فرستادیم و در آن تلاش شده تا اطمینان خاطر بیشتری برای استفاده از فرصت شبکه نمایش خانگی و مقابله با تهدیدات آن حاصل شود.
صالحی با اشاره به جزییات آییننامه ارسالی به شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: یکی از مسائل مهم دیده شده در این آییننامه نظارت فراقوهای است. براساس این آییننامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ریاست جلسه و در کنار آن نمایندگانی از حوزههای علمیه، کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، سازمان تبلیغات و همچنین صدا و سیما برای صدور مجوز حضور خواهند داشت. به این ترتیب یک اعتمادسازی برای سرمایهگذار ایجاد میشود با تغییر دولتها نباید سازوکار صدور مجوز تغییر کند. اقتصاد این حوزه بستر امنی خواهد بود که با تشکیل یک شورای فراقوهای برای صدور مجوز ساخت آن تامین میشود.
وی گفت: در حوزه مقرراتگذاری نیز کار قابل تاملی انجام شده تا مقررات اخلاقی، دینی، عقیدتی، سیاسی و حرفهای مشخصی هم برای سرمایه گذار هم برای کارگردان و بازیگران و هم برای بخش نظارتگر تبیین داده شود. بخش بعدی که در این آییننامه مورد توجه قرار گرفته است شفاف سازی منابع مالی است، لازم است منابع اقتصادی کاملا شفاف و قابل نظارت باشد. امیدواریم هرچه سریعتر شورای عالی انقلاب فرهنگی به این آییننامه رسیدگی کند.
صالحی اظهار داشت: دهه موجود و دهه آینده دهه تصویر است، هم اقتصاد فرهنگ و هنر و هم هویتهای ملی کشور به سریالها گره خورده است.از طریق تولید سریالها ما میتوانیم در برابر مصرف فرهنگی سریالهای بیگانه از هویت و دیپلماسی خود دفاع کنیم و میتوانیم آن را به تمام دنیا صادر کنیم. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ترکیبی از نگاه فرصتها و توجه به مخاطرات نسبت به شبکه نمایش خانگی دارد.
بعد از توضیحات محفوظی و پاسخ های عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس مجلس شورای اسلامی گفت: نکاتی که درباره مسائل فرهنگی و آسیب های سریال های شبکه خانگی مطرح شد، به حق و به جا بود. آقای محفوظی اعلام کرد که سوال را به رای نمی گذارد چون در این باره مسوولیت از وزارت فرهنگ گرفته شده و به صدا و سیما داده شده، انتظار می رود صدا وسیما توجه جدی داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید