به گزارش نخست نیوز، در نشست جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون انرژی در خصوص خاموشیهای اخیر مورد بررسی قرار گرفت و پس از آن جمعی از نمایندگان به تشریح دلایل بروز این مشکلات پرداختند.
خلیل بهروزی فر نماینده مردم فومن در خصوص خاموشیها و مانعزدایی از صنعت برق گفت: در قانون برنامه ششم توسعه مقرر شد که ۲۵ هزار مگاوات تولید برق داشته باشیم، اما با بیتدبیری و بیتوجهی دولت، در طول ۸ سال گذشته اتفاقی نیفتاد.
وی با بیان اینکه قشر آسیبپذیر جامعه جمعیت غالب کشور است، گفت: خسارات جبرانناپذیری به قشر آسیبپذیر وارد شده است که باید دید دولت و رییس دولت چگونه میتوانند خسارات را جبران کنند چرا که در زمان قطعی برق، قطعی آب و خشکسالی مزید بر علت شد و مردم ساعتها دچار مشکل بودند و حتی در برخی روستاها، هفتهها مردم در زمینه انجام کارهای روزمره و کشاورزی سختیهایی را تحمل کردند.
بهروزیفر اظهار داشت: در سال مانعزدایی و پشتیبانی از تولید چه پاسخی برای شرکتهای تولیدی دارید که با قطعی برق، نه حمایت شدند و نه موانع از پیش روی آنها برداشته شد در حالی که تولید را پیشران کشور میدانیم.
همچنین در این نشست علی اصغر عنابستانی در جریان بررسی گزارش کمیسیون انرژی درمورد خاموشی های اخیر و مانع زدایی از صنعت برق کشور، گفت: مقام معظم رهبری چندین سال قبل فرمودند ما به ۲۰ الی ۳۰ هزار مگاوات برق با انرژی هسته ای نیازمندیم که اگر به حرف ایشان توجه می کردیم با مشکلات امروز مواجه نبودیم. ایشان تاکید کردند که این انرژی ظرف ۶ الی یک سال تولید نشده و نباید کاری کنیم که هنگام نیاز به برق به گدایی بیافتیم.
نماینده مردم سبزوار با بیان اینکه احتمال قطعی برق در زمستان هم وجود دارد، بیان داشت: دولت باید فورا وضعیت برق را تعیین تکلیف کند، کشور سال آینده به ۱۴ هزار مگاوات برق نیاز دارد، ۴ هزار مگاوات در حال تکمیل داریم که باید حداقل ۲ الی ۳ هزار مگاوات آن تکمیل شود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: ۲ الی ۳ هزار مگاوات برق را می توان از محل صرفه جویی و اصلاح شبکه، ۳ هزار مگاوات از محل پنل های خورشیدی به صورت متمرکز و هزار مگاوات نیز از محل پروژه های پراکنده قابل تامین است لذا اگر دولت بخواهد می تواند مشکل کمبود برق را حل کند، امیدواریم با حضور دولت انقلابی این مشکلات حل شود.
همچنین در ادامه این نشست سارا فلاحی در خصوص خاموشیهای اخیر گفت: هفته گذشته با حضور متخصصان وزارت نیرو، کمیسیون امنیت ملی جلسهای را برگزار کردیم تا علل خاموشیها بررسی شود؛ خشکسالی و افزایش مصرف دو موضوع مهم به عنوان علت خاموشیها مطرح شد و مسوولان عنوان کردند مشترکان خانگی، صنعتی و کشاورزی مصرف بالایی داشتند و بر این اساس معتقد بودند باید الگوی مصرف مردم را تغییر دهیم.
نماینده مردم ایلام بیان کرد: وقتی دولتهای ما به عنوان اسرافکارترین نهادها مطرح هستند چطور میتوانند خودشان را متولی اصلاح مصرف مردم بدانند.دولتهای ما در طول مدت زندگی سیاسی و اقتصادیشان بزرگترین ضربه را به شیوه مصرف مردم زدهاند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: باید قانون را رعایت کنیم؛ حدود ۱۵۰ سال پیش مستشارالدوله گفت پاسخ همه مشکلات ما یک کلمه به عنوان قانون است و آن یک کلمه میتواند به داد ما برسد.
نماینده مردم ایلام اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه پیشبینی شده دولتها هر سال ۵ هزار مگاوات به صنعت برق کشور اضافه کنند، آیا این موضوع طبق قانون انجام شده است؟ قرار بود بر اساس همین قانون ۱۷ نیروگاه اتمی داشته باشیم، چقدر در این خصوص سرمایهگذاری شده است.
وی اظهار داشت: شبکه برق کشور فرسوده است، مسوولان باید پاسخ دهند برای احیای آن چه میزان اقدام کردهاند. همچنین باید مشخص شود در خصوص انرژیهای تجدیدپذیر چه میزان وقت گذاشته شده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: اقتصاد برق در کشورمان بیمار است؛ مسوولان بگویند چه میزان انگیزه برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در این راستا ایجاد کردهاند. به عنوان مثال در استان ایلام سرمایهگذار بخش خصوصی بیش از صد میلیون یورو سرمایهگذاری کرده اما اجازه کار به وی داده نمیشود؛ طی رایزنی با بنیاد مستضعفان عنوان شد باید مجوز از وزارت نیرو برای تولید نیروگاه دریافت شود اما به ما مجوز ندادند. وزارت نیرو وقتی خودش نمیتواند کاری کند چرا اجازه نمیدهد بقیه به کشور کمک کنند.
فلاحی بیان کرد: در جلسه کمیسیون امنیت ملی که در راستای بررسی علل خاموشیهای اخیر برگزار شد، موضوع سوء مدیریت یکی از مسائلی بود که همه کارشناسان به آن اعتقاد داشتند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: اگر چنین رویهای ادامه داشته باشد به زودی نیروگاه برقابی کارون ۲، ۳ و شهید عباسپور از مدار خارج میشود و این یک بحران اساسی به شمار میرود.
نماینده مردم ایلام، ایوان، چرداول، مهران و ملکشاهی و سیروان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: چطور وقتی بحرانها ایجاد شد و میخواستیم مجددا مردم را به کف خیابان بیاوریم، به آنها فشار بیاوریم نشستیم موضوع را مدیریت کردیم، آیا قبل از وقوع این بحران نمیشد مانند جریان بنزین مدیریت کرد.
دیدگاهتان را بنویسید