با آغاز روند اجرایی تفاهمنامه میان معاونت امور هنری و منطقه آزاد چابهار، نشان ملی مهتاب در هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر رونمایی میشود.
به گزارش گشت و گذار به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جلسه بررسی روند اجرایی مواد تفاهمنامه بین معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و منطقه آزاد چابهار با حضور سیدمجتبی حسینی؛ معاون امور هنری و عبدالرضا کردی، مدیرعامل منطقه آزاد چابهار برگزار شد.
در این جلسه، مقرر شد نخستین دوره مدرسه عالی طراحی مد و لباس و صنایع خلاق با عنوان خرده فرهنگها و نقش آن در موضوع طراحی پارچه و لباس (دوخت و دوز) برگزار شود، در این دوره 20 نفر از دستاندرکاران طراحی مد و لباس در یک روز کارگاهی برنامههایی را اجرا کنند. این دوره که نخستین دوره مسترکلاس مدرسه عالی طراحی مد و لباس و صنایع خلاق مکران است در دو دوره پنج روزه برگزار میشود.
مجوز مدرسه عالی طراحی مد و لباس و صنایع خلاق در این جلسه به عبدالرضا کردی، مدیر عامل منطقه آزاد چابهار اعطا شد و بر این اساس، مدرسه عالی طراحی مد و لباس در منطقه آزاد چابهار آغاز به کار کرد و شورای راهبردی مدرسه عالی طراحی مد و لباس تعیین شد.
همچنین در این جلسه در راستای اجرای تفاهمنامه قرار شد نشان ملی مهتاب(با نام و یاد مهتاب نوروزی، سوزن دوز اهل سیستان و بلوچستان) در هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر که بخشی از آن در چابهار برگزار میشود، اهدا شود. نشان ملی مهتاب هر سال با حمایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط منطقه آزاد چابهار در حوزه دوخت و دوزهای بومی در سطح ملی و منطقهای برگزار میشود.
تفاهمنامه همکاری معاونت امور هنری و زارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و منطقه آزاد چابهار با محوریت و برای همکاری ویژه در عرصه مد و لباس با توجه به مزیتهای نسبی منطقه، پیشینه تاریخی و مشخصههای اجتماعی و فرهنگی چابهار در زمینه مد و لباس، پارچه و تزیینات لباس تیرماه امسال امضا شد و در حال حاضر به مرحله اجرا رسیده است.
این تفاهمنامه در چهار سرفصل است؛ سرفصل نخست ایجاد نهادی برای معرفی مد و لباس و طراحی و تزیینات وابسته در منطقه آزاد چابهار است. همچنین با توجه به اینکه موزهای در این منطقه در حال ساخت است گالریهایی از موزه به مد و لباس اختصاص پیدا میکند تا به صورت دائمی و در سطح ملی، طراحیها و تزیینات مد و لباس را معرفی کند.
سرفصل دوم، تفاهمنامه ایجاد مدرسه عالی هنر است که رویکرد اصلی آن احیای نظام استاد و شاگردی و استفاده از مدرسان ملی، شاخص و متخصص در زمینه مد و لباس است.
سرفصل سوم تفاهمنامه همکاری برای ایجاد آتلیهها و کارگاههای مربوط به حوزه مد و لباس و صنایع وابسته است و تمهید و پیشبینی بازار مناسب عرضه به صورت بازارهای دائمی و مجازی و رویدادهای متناسب عرضه مانند نمایشگاهها سرفصل چهارم این تفاهمنامه است.
همچنین بر اساس این تفاهمنامه بخشی از هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر در سال جاری در چابهار برگزار میشود.
این تفاهمنامه بر اساس مطالعات انجام شده و با توجه به پیشینه تاریخی، فرهنگی و اجتماعی منطقه چابهار در زمینه لباس و تزیینات آن و به منظور مستند کردن و معرفی سنتهای هنری ایران در حوزه مد و لباس و تزیینات آن انجام شده است. در حال حاضر زنان بسیاری در استان سیستان و بلوچستان در خانههای خود در زمینه پارچه و سوزن دوزی و طراحیهای هنری پارچه فعالیت میکنند.
دیدگاهتان را بنویسید