به گزارش نخست نیوز، «محمدتقی نقدعلی» در مورد طرح ممنوعیت مذاکره مسوولان و مقامات ایرانی با مقامات آمریکایی گفت: بر اساس اصل ۷۷ قانون اساسی،عهدنامهها، مقاولهنامهها، قراردادها و موافقت نامههای بین المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه قانون اساسی نظارت مجلس را بر معاهدات بین المللی الزامی دانسته این طرح در راستای ابزار نظارتی مجلس تهیه شده است.
نماینده مردم خمینی شهر با بیان اینکه نظارت مجلس بر معاهدات بین المللی پسامذاکرهای است، اظهار داشت: بعد از مذاکرات بین المللی پیشتفاهمی نوشته میشود و در صورتی که این پیش تفاهم به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد ، برای کشور الزامی میشود.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دردولت کنونی نمونههایی از این قبیل تعهدات و گفت و گوهای مقدماتی همانند مذاکره وزیر سابق اقتصاد درباره FATF را داشتیم که انجام و امضا شد.با توجه به تجربهای که از این دولت داریم و که بدون اطلاع مردم و مجلس معاهدههای بین المللی را امضا کرد، این طرح به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در دستور کار قرار گرفت.
نقدعلی با بیان اینکه جزییات این طرح در مجلس بررسی میشود گفت: امیدواریم در دولت حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رییسی مذاکرهای در عرصه بین المللی بدون نظارت و تصویب مجلس انجام نشود که ما نیاز به طرح چنین قوانینی داشته باشیم.
نماینده مردم خمینی شهر که خود از امضا کنندگان این طرح است، اظهار داشت: از آنجایی که ما نسبت به آمریکا و رژیم صهیونیستی اختلافات مبنایی و اصولی داریم و سلطه طلبی آمریکا و اسراییل را قطعی و یقینی می دانیم لذا هر گونه مذاکره رسمی و غیررسمی بدون اطلاع مجلس با آمریکا ممنوع است و یکی از فلسفههای این طرح همین است.
وی افزود: با توجه به اینکه دولت روحانی دلداده غرب است و حل مشکلات را در دامن غرب میبیند و هر لحظه امکان دارد چارچوب اصل نه شرقی و غربی را بشکند، لذا چنین طرحی از سوی برخی نمایندگان تهیه شد.
متن کامل طرح ممنوعیت مذاکره مسئولان و مقامات جمهوری اسلامی با مقامات آمریکا به شرح زیر است:
مقامات ایالات متحده آمریکا همواره از طرق مختلف علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و مقامات کشورمان اقدامات نظامی، اطلاعاتی، ضد حقوق بشری و تحریم را به طور مستقیم و یا در پوشش فعالیتهای اقتصادی، علمی، پزشکی، بیولوژیکی و صنعتی خود انجام داده اند و اقدام نابخردانه و شرم آور مقامات آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد پاسدار شهید قاسم سلیمانی یکی از مصادیق بارز آنها در جنایت علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و بشریت است. رئیس جمهور آمریکا در موارد متعدد مقامات و نهادهای نظام جمهوری اسلامی ایران را به عنوان تروریست معرفی نموده و ایشان را تحریم کرده است.
متأسفانه در برجام شاهد بد عهدی مقامات آمریکایی بوده و علت این بد عهدی نیز این بود که علیرغم تأکیدات مقام معظم رهبری تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران محتوای برجام را به گونه دیگری جلوه داده و مفاد واقعی برجام را برای نمایندگان مردم واضح و کامل بیان نکردند و این منجر به تصویب برجام در مجلس شورای اسلامی شد. لذا برای جلوگیری از سوء استفاده مجدد مقامات و مسئولان دولتی و عدم استفاده از تبلیغات در خصوص مذاکره با مقامات آمریکایی جهت فشار به مجلس شورای اسلامی لازم و ضروری است هر دولتی قبل از هرگونه مذاکره با مقامات آمریکایی ابتدا موضوع مذاکره با مقامات آمریکایی را به تصویب مجلس برساند و پس از اجاره مجلس مجاز خواهد بود که برای مذاکره اقدام کند.
طرح ممنوعیت مذاکره مسؤولان و مقامات جمهوری اسلامی ایران با مقامات آمریکایی
ماده واحده – از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون، هر گونه شروع به مذاکره یا مذاکره مسوولان و مقامات جمهوری اسلامی ایران با مقامات آمریکایی بدون اجازه و تصویب مجلس شورای اسلامی ممنوع است.
تبصره ۱- اجرای احکام مقرر در این قانون رافع تکالیف قانونی در اصول هفتاد و هفتم (۷۷)، یکصد و بیست و پنجم (۱۲۵) و یکصد و سی و نهم (۱۳۹) قانون اساسی و دیگر تکالیف قانونی در خصوص طی مراحل قانونی تصویب موافقتنامهها، عهد نامهها، معاهدات بین المللی نیست.
تبصره ۲- تخلف از احکام این قانون مستوجب مجازات تعزیری درجه چهار میباشد.
تبصره ۳- آیین نامه اجرائی این قانون ظرف مدت دو ماه توسط وزرات امور خارجه با همکاری وزارتخانههای اطلاعات و دادگستری و اطلاعات سپاه تهیه میشود و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
حسینعلی حاجی دلیگانی – علیرضا سلیمی – جعفر راستی – علیرضا نظری – سید جواد حسینی کیا ۔ محمد تقی نقدعلی – سید محمد مولوی – ابراهیم عزیزی شیراز – یعقوب رضازاده – رحمت اله فیروزی پوربادی – حسین حق وردی – مجید نصیرائی – حبیب آقاجری – علی اصغر عنابستانی – کیوان مرادیان کوچکسرائی – حسین رجایی ریزی – کیومرث سرمدی واله – جبار کوچکی نژادارم ساداتی – روح اله ایزدخواه – موسی احمدی – احمد محرم زاده یخفروزان – غلامحسین رضوانی – رسول فرخی میکال – مرتضی آقاطهرانی – محمدرضا احمدی – حسن رزمیان مقدم – علی اکبر بسطامی – علی اکبر علیزاده برمی – محمدصالح جو کار – پروین صالحی مبارکه – عبدالجلال ایری – جلیل مختار – امانقلیچ شادمهر – رضا آریان پور – غلامحسین کرمی.
دیدگاهتان را بنویسید