نخست نیوز – اولین دوره مسابقات دادگاه شبیه سازی شده (موت کورت) از ابتدای سال 1400 با موضوع قتل، به همت گروه حقوق موسسه آموزش عالی خراسان و با حضور دانشجویان کارشناسی رشته حقوق و فقه و مبانی حقوق اسلامی این موسسه برگزار شد.
گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی خراسان حاکی
است این مسابقات با هدف ارتقاء سطح علمی دانش (علمی و عملی) دانشجویان رشته حقوق و تقویت قدرت استدلال و دفاع آنها در ارائه لوایح شفاهی و کتبی حقوقی اجرا شد. ایجاد انگیزه و حس رقابت سالم میان دانشجویان از دیگر اهداف این فعالیت بود که با هدایت و همراهی گروه حقوق مؤسسه، طراحی و طی چند مرحله توسط انجمن علمی گروه حقوق و دبیرخانه مربوطه برنامهریزی و اجرا شد.
در این رقابتها بیش از 100 دانشجوی داوطلب شرکت کردند و در نهایت پس از اجرای مسابقه در سه مرحله، پنج تیم برتر 3 نفره در مرحله نهایی با حضور تیم داوری پنج نفره متشکل از قضات و وکلای مشهد به رقابت پرداختند و به ترتیب جوایزی به آنها تعلق گرفت.
مرحله اول این مسابقات از ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ آغاز و تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ ادامه یافت و بر اساس پرسش انفرادی شفاهی 47 نفر موفق به راهیابی به دور دوم مسابقات شدند. در مرحله بعد که بیش از یک ماه به طول انجامید داوطلبان در قالب 15 تیم سه نفره، لوایح دوگانه دفاعی خویش را طی فرصتی 48 ساعته به هیئت داوران تحویل دادند که پس از ارزیابی، 5 تیم برتر به مرحله رقابتهای نهایی راه یافتند.
مرحله آخر نیز به صورت حضوری و با رعایت پروتکلهای بهداشتی در محل مؤسسه آموزش عالی خراسان و با حضور مسئولان، استادان، هیئت داوران و جمعی از دانشجویان برگزار شد. در این مرحله تیمهای شرکتکننده ضمن ارائه لوایح دفاعی کتبی خود به محضر دادگاه، به عنوان وکیل شکات یا متهم، به دفاع شفاهی و پاسخ به سؤالات هیئت پنج نفره داوران پرداختند. در نهایت تیمهای شرکت کننده، توسط هیئت داوران از اول تا پنجم رده بندی و معرفی شدند.
این رویداد علمی زیر نظر و با هدایت هیئت داوران متشکل از قضات دادگاهها و دادسرای مشهد، آقایان دکتر هادی زاده، صفری، جوانبخت، عطار زاده و وکلای دادگستری استان خراسان رضوی، خانم دکتر واحد و آقایان دکتر حایری زاده، دکتر فتوحی، عبدی و اساتید گروه حقوق آقایان قاسمی فر و عاقلی مقدم برنامهریزی و اجرا شد که اعتبار ویژهای به این برنامه بخشیدند.
آقای نصرآبادی؛ دبیر کمیته برگزاری موت کورت مؤسسه گفت: این کمیته با برگزاری بیش از 145 نفرساعت جلسه و 9 جلسه حضوری و آنلاین توجیهی و آموزشی فعالیت نمود.وی افزود: جلسات حول موضوعاتی از جمله نحوه لایحه نویسی، فن بیان و نحوه دفاع در جلسات دادرسی، موضوعات حقوقی جزا و جرمشناسی و به خصوص موضوع قتل، مباحث فقهی اصولی مرتبط و کاربردی در خصوص روش لایحه نویسی، نحوه دفاع شفاهی و کتبی در دادگاه از طریق ارائه مستندات در پروندهای کیفری، برای شرکت کنندگان برنامه ریزی و اجرا شد.
* دادگاه تمرینی چیست؟
دادگاه تمرینی یا دادگاه شبیهسازی شده (Moot court) فعالیتی دانشجویی است که در آن شرکتکنندگان تلاش میکنند فرایند یک دادگاه واقعی را از طریق نوشتن لایحه و دفاعیه و ارائه حضوری این لوایح در برابر قضات یا هیئت داوران اجرا کنند. شبیهسازی دادگاهها یکی از جذابترین و مهمترین فعالیتهای دانشکدههای حقوق محسوب میشود که در سطح ملی و بینالمللی برگزار و اجرا میشود.
دیدگاهتان را بنویسید