×
×
جدیدترین‌‌ها

نماینده مجلس: باید برای حل مشکلات اقتصادی به دولت جدید فرصت دهیم

  • کد نوشته: 13207
  • تیر 20, 1400
  • عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نباید از دولت جدید انتظار معجزه داشته باشیم، گفت: باید به دولت فرصت دهیم تا در یک بازه زمانی یک یا دو ساله مشکلات اقتصادی را کاهش دهد.
    نماینده مجلس: باید برای حل مشکلات اقتصادی به دولت جدید فرصت دهیم

    به گزارش نخست نیوز، محسن علیزاده درباره اولویت‌های دولت جدید در حوزه اقتصادی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین اولویت‌های اقتصادی دولت سیزدهم اصلاح نظام پولی وبانکی کشور است و این موضوع همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است.

    وی اصلاخ نظام مالیاتی را اولویت دیگر دولت آینده عنوان کرد و گفت: اصلاح نظام مالیاتی می تواند در  جلوگیری از فرار مالیاتی بسیار موثر باشد. مطمئنا دولت آینده باید به دنبال این باشد که وابستگی بودجه را به نفت کاهش دهد و راه‌های درآمدی جدید تعریف کند و یکی از مطمئن ترین و بهترین راه های درآمدی که می تواند تعریف شود، افزایش درآمدی مالیاتی است.

    نماینده سپیدان و بیضا در عین حال تصریح کرد: افزایش درآمدهای مالیاتی دولت به این معنا نیست که بخواهیم از مشاغل خرد و کارمندان و افراد کم درآمد مالیات بیشتری بگیریم بلکه به این معناست که صاحبان درآمدهای بسیار بزرگ که تا امروز از پرداخت مالیات فرار کرده اند را شناسایی کنیم و مانع فرار مالیاتی آنها شویم.

    علیزاده با بیان اینکه قانون «مالیات بر عایدی سرمایه» یکی از مهمترین قوانینی است که می‌تواند جلوی فرار مالیاتی را بگیرد، تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی در همین راستا پیگیر نهایی کردن و تصویب قانون «مالیات بر عایدی سرمایه» است.

    وی همچنین گفت: یکی از مسائل حاشیه‌ای که در مناظره‌های انتخاباتی به متن اصلی مناظره‌ها تبدیل شد متضرر شدن مردم در بازار سرمایه بود. پیگیری ویژه مسائل و مشکلات حوزه بازار سرمایه و کمک به تقویت این بازار و تزریق اعتماد و منابع جدید به این بازار نیز باید از اولویت های دولت جدید باشد.

    علیزاده، تاکید حجت الاسلام ابراهیم رییسی بر فراجناحی بودن کابینه دولت جدید را مثبت ارزیابی کرد و گفت: دولت جدید باید از نخبگان اقتصادی تمام جناح های سیاسی که بر استفاده از ظرفیت های بومی داخل کشور تاکید دارند، استفاده کند.

    عضو کمیسیون اقتصادی در عین حال گفت: تیم اقتصادی دولت جدید باید به توان داخل ایمان و اعتقاد راسخ داشته و تفکر لیبرالی و غربگرایی نداشته باشد. ما ظرفیت های اقتصادی بسیار خوبی در کشور داریم و اگر این ظرفیت‌ها مورد توجه ویژه قرار گیرند می‌توانند کشور را از رکود خارج کنند.

    وی با بیان اینکه با پنج سال برنامه‌ریزی دقیق می توانیم شرایط اقتصادی کشور را تغییر داده و متحول کنیم، افزود: شکی در این نیست که باید برای گسترش مراودات اقتصادی با سایر کشورها تلاش کنیم. در این زمینه عملیاتی کردن قرارداد ایران با چین می‌تواند یک شروع بسیار خوب برای تقویت همکاری‌های اقتصادی با کشورهای بلوک شرق باشد.

     میزان اثرگذاری تحریم‌ها کمتر از ۱۰ درصد است

    عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، تاثیرگذاری تحریم‌ها را در اقتصاد کشور ناچیز عنوان کرد و گفت: نظر کارشناسان درباره میزان تاثیرگذاری تحریم‌ها متفاوت است و برخی آن را تا ۵۰ درصد ارزیابی کرده اند اما من آنرا کمتر از ۱۰ درصد می‌دانم.

    علیزاده با ابراز امیدواری نسبت به توسعه اقتصادی کشور در سال‌های آینده، خاطرنشان کرد: متعهد بودن تیم اقتصادی دولت به اسناد بالادستی مثل سند چشم انداز و حتی مصوبات مجلس شورای اسلامی نیز باید در اولویت دولت جدید باشد زیرا تخطی از این اسناد و قوانین در درازمدت برای کشور زیانبار خواهد بود.

    وی،هدایت نقدینگی از فعالیت های غیرمولد به سمت فعالیت های مولد را یکی دیگر از اولویت های دولت جدید عنوان کرد و گفت: ظرفیت‌های تولیدی زیادی در سال های گذشته به خاطر نداشتن سرمایه در گردش، تعطیل یا نیمه تعطیل شدند. هدایت نقدینگی به سمت تولید می‌تواند نقدینگی را در جامعه کاهش داده و از سوی دیگر مانع افزایش تورم شود.

    این نماینده مجلس خواستار اجرای دقیق قانون هدفمندی یارانه‌ها توسط دولت جدید شد و افزود: مطمئنا اگر شناسایی دقیقی از یارانه بگیران داشته باشیم می‌توانیم با حذف بعضی از دهک‌های بالا که شاید نیازمند یارانه نباشند و اضافه کردن یارانه به دهک های کم درآمدتر، بخشی از مشکلات معیشتی آنان را حل کنیم.

    علیزاده در عین حال گفت: انتظار معجزه از دولت جدید نباید داشته باشیم زیرا دولت جدید مطمئنا در سال آینده نزدیک ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار میلیارد تومان مقروض خواهد بود و باید به این دولت فرصت دهیم تا در یک فرصت یک یا ۲ ساله مشکلات اقتصادی را کاهش دهد.

    منبع: ایرنا

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *