×
×
جدیدترین‌‌ها

پندنامه در هفت شهر عشق رونمایی شد

  • کد نوشته: 124901
  • ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • شرحی بر پندنامه تألیف استاد رضا اشرف زاده با حضور حسین مسگرانی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در دومین همایش ادبی فرهنگی هفت شهر عشق، رونمایی شد.
    پندنامه در هفت شهر عشق رونمایی شد

    به گزارش نخست نیوز؛  در دومین همایش ادبی، فرهنگی «هفت‌شهر عشق» که در مرکز همایش‌های بین‌المللی شهدای سلامت مشهد مقدس برگزار شد، با حضور حسین مسگرانی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و دیگر مسئولان فرهنگی و بزرگان شعر و ادب پارسی این استان و در جمع دانشجویان موسسه آموزش عالی عطار نیشابوری و ادب دوستان مشهد مقدس، از کتاب شرحی بر پندنامه، تألیف رضا اشرف زاده، استاد ممتاز زبان و ادب پارسی و عطارپژوه برجسته کشور، رونمایی شد.

    در ابتدای این مراسم که به همت موسسه آموزش عالی عطار و با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، محمدجعفر یاحقی، با تاکید بر این که روز عطار نباید الزاماً وابسته به روزی خاص در تقویم باشد اظهار کرد: عطار در جان ادب فارسی ریشه دارد. با مرغان منطق الطیرش، به عارفان بال پرواز و عروج می دهد و سیمرغ طلبش را دیگر گونه از فردوسی می شناساند. بایزید و حلاجش ورای روایت حافظ و دیگرانند.

    عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی افزود: اگر عطار نبود ما در عرفان چیزی کم داشتیم.یکی از مهم‌ترین کارهای عطار سر و کله زدن با دیوانگان هوشیار است، دیوانگان او عاقلانه و هوشیارانه‌ای سخن می گویند و ما را به اندیشه وا می دارند.

    این استاد برجسته ادبیات، ادامه داد: اگر عطار نبود، عطارهای زیاد دیگری که اکنون هستند دیگر نبودند؛ دکتر شفیعی کدکنی، در یکی از کتابهایشان ۲۴ عطار را معرفی کردند که آثارشان از آثار فریدالدینِ عطار وام گرفته شده است. اگر عطار نبود، شاید رضا اشرف زاده، شفیعی کدکنی و خیلی از بزرگان معاصر ما با این مسلک و سبک خود نبودند.

    در ادامه مراسم استاد اشرف زاده، مولف کتاب «شرحی بر پندنامه عطار» با اشاره به این که پندنامه ها جایشان در ادب و فرهنگ ما خالیست اظهار کرد: پندنامه ها می توانند راه نشان دهند، مانع باشند و گریزگاه شوند. پند و اندرز در ادبیات ما جایگاه ویژه ای دارد.

    وی افزود: زمانی مجالی دست داد تا در نوشته های منسوب به عطار، در جهت مشخص شدن صحت و سقم آن به پژوهش بپردازیم که یکی از این منسوبات، پندنامه بود.

    اشرف زاده بیان کرد: در سال ۷۴ یک مجله فرهنگی، بزرگداشت عطار را برای اولین بار به صورت بین‌المللی در تالار سیمرغ نیشابور برگزار کرد، ضیاالدین سجادی و حاکمی در آن همایش مقاله ای داشتند در این خصوص که پندنامه اثر خود عطار است، چراکه آن زمان همه به این موضوع به دیده تردید می نگریستند؛ با وجودی که ۳۷۰ نسخه خطی از این اثر موجود و ۲۰ شرح بر آن نوشته شده بود و بسیاری از اروپایی ها آن را ترجمه کرده بودند.

    این نویسنده برجسته و عطارشناس افزود: وقتی «اسرارنامه» را دوباره خواندم دیدم بسیاری از مطالبی که در پندنامه است، در باب ۱۸ اسرارنامه هم وجود دارد؛ شفیعی کدکنی هم می‌گوید احتمالاً پندنامه عطار بابِ ۱۸ اسرارنامه باشد. علاوه بر آن با زنده‌یاد سجادی، مضامین مشترک پندنامه و منطق‌الطیر را سنجیدیم و به این باور رسیدیم که «پندنامه» متعلق به خود عطار نیشابوری است.

    رئیس موسسه آموزش عالی غیردولتی عطار نیز در این همایش گفت: این موسسه به عنوان مرکز علمی خصوصی در راستای رسالت فرهنگی خود که مزین به نام شاعر پرآوازه ایرانی است، برای دومین سال متوالی همایش استانی «هفت شهر عشق» را با حضور مفاخر و استادان برجسته حوزه ادبیات، عطارپژوهان و چهره‌های برجسته دانشگاهی و علمی در حوزه ادبیات برگزار کرده است.

     

    وی خاطر نشان کرد: تاکنون نشست های تخصصی زیادی با حضور اساتید برجسته حوزه ادبیات، عطارپژوهان و اهالی علم و هنر در قالب پایگاه ملی عطارشناسی در این موسسه آموزش عالی برگزار شده و زمینه تولید کتاب در این زمینه توسط اساتید فراهم گشته و تبادل نظراتی نیز پیرامون گسترش این اقدام در عرصه ملی انجام گرفته است.

    در پایان این همایش از کتاب «پندنامه عطار نیشابوری» به قلم رضا اشرف زاده که توسط موسسه آموزش عالی عطار به چاپ رسیده است با حضور ادبا و فرهیختگان رونمایی شد.

    سیده بهجت موسوی مقدم

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    سایر اخبار

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *