به گزارش نخست نیوز ، اقتصاد کشور در سال ۱۴۰۳ با بحرانهای مختلفی رو به رو شد، اما با آغاز سال ۱۴۰۴ انتظارات از دولت برای مشخص کردن نقشههای جدید در مهار تورم و تأمین بودجه کشور افزایش یافته است.
تحلیلگران اقتصادی معتقدند کشور برای خروج از بحرانهای اقتصادی به تصمیماتی سازنده و جدی نیاز دارد، اما این تصمیمها شامل چه مواردی میشوند؟ دکتر «محمود جام ساز»، اقتصاددان و تحلیلگر ارشد مسائل اقتصادی، در گفتوگو با فرارو به تحلیلی از شرایط پیشین و شرایط پیش روی اقتصاد ایران پرداخته است:
اگر درآمد نفتی مورد انتظار بودجه محقق نشود، تورم دو برابر خواهد شد
محمود جام ساز، اقتصاددان، به فرارو گفت: «در مجموع سال ۱۴۰۳ سال پر تنشی بود. این وضعیت را میتوان از چند جهت مورد بررسی قرار داد. شاخصهای مهمی مثل تولید ناخالص داخلی، حجم سرمایه گذاری خارجی، حجم تجارت خارجی، تورم و کاهش ارزش پول ملی نشان میدهند اقتصاد ما در طی این سال تا چه حد نزول کرده است. ارزش پول کشور به شدت کاهش یافته و اگرچه این سقوط از سالهای قبل آغاز شد، اما در سال ۱۴۰۳، این اتفاق به نحو بی سابقهای تشدید شده است. به شکلی که در دو سال اخیر، ارزش پول ما در پایینترین رتبه جهانی قرار گرفته است. این باعث تأسف بسیار است که کشوری مثل ایران با سرزمینی پهناور و هم مرزی و برخورداری از هزاران کیلومتر سواحل اقیانوس و دریا در جنوب و شمال با بی ارزشترین پول ملی در جهان شناخته شود. طبیعی است که در شرایطی که پول ملی ما تا این حد بی ارزش شود، بهای ارزهای معتبر بهسرکردگی دلار افزایش مییابد.
منبع فرارو
دیدگاهتان را بنویسید