به گزارش نخست نیوز ، ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران در دنیا است و به دلیل ظرفیت صادراتی، این محصول یک مزیت و قابلیت برای کشور محسوب میشود.
، در سالهای اخیر کشت زعفران در بسیاری از شهرهای کشور رونق گرفته، اما افزایش تولید باید با یافتن بازارهای هدف صادراتی همراه شود تا بتواند ارزآوری مطلوبی برای کشور به همراه داشته باشد
تولید ۴۰۰ تا ۴۵۰ تُن زعفران خشک
میزان کشت زعفران در سال ۱۴۰۳ نسبت به سالهای قبل چه تغییری داشته؟
تولید زعفران در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایشی بوده است؛ به این دلیل که در سال ۱۴۰۲ شاهد تنشهای سرمایی و گرمایی بودیم و با توجه به شرایط جوی تولید مزارع زعفران با کاهش همراه بود؛ اما اگر تولید زعفران در سال ۱۴۰۳ را با میانگین تولید سالهای قبل بهجز ۱۴۰۲ مقایسه کنیم تفاوت چندانی نداشته است.
درحال حاضر سطح زیر کشت زعفران در کشور چقدر است؟
سطح زیر کشت زعفران هر سال رو به افزایش است؛ چراکه پیاز زعفران هر سال تکثیر میشود و بعد از یک دوره ۷ تا ۱۰ ساله، با تکثیر پیاز زعفران میتوان یک مزرعه جدید ایجاد کرد که جایگزین مزرعه قبلی شود.
براساس آمارها درحال حاضر سطح زیر کشت زعفران در کشور ۱۲۷ هزار هکتار است که باتوجه به سرعت بالای تکثیر پیاز زعفران باید بیش از این رقم باشد.
تولید زعفران در سال ۱۴۰۳ چقدر بوده است؟
برآورد ما این است در سالی که گذشت بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ تُن زعفران خشک تولید شده است که این میزان تولید برای ۱۲۷ هزار هکتار سطح زیر کشت، آمار خوبی نیست و در این سطح زیر کشت حداقل باید هزار تُن زعفران تولید شود
منبع فرارو
دیدگاهتان را بنویسید