به گزارش نخست نیوز ،
میان صدها شیء موزهای ایرانی که در مجموعهها و موزههای اقصی نقاط جهان به نمایش درآمدهاند، تعداد زیادی اثر کارکردی مرتبط با حوزه خوراک وجود دارد؛ از انواع جام گرفته تا پیاله و قندان. این گزارش نیز به معرفی ۱۰ اثر از گنجینه ارزنده ایران در موزهها و مجموعههای دنیا پرداخته است. آثاری که در هر برههای از زمان، در میان خطها و نقشها، به دست هنرمندی توانا خلق شدهاند.
فنجان نقرهای با نقش شکار در موزه کلیولند آمریکا
فنجانی نقرهای با نقش شکار، که قدمت آن حدودا به هزار تا ۱۱۰۰ سال پیش از میلاد بازمیگردد، در منطقه املش کشف شده و اکنون در موزه هنر کلیولند آمریکا (Cleveland Museum of Art) نگهداری میشود. این اثر تاریخی که ۱۴ سانتیمتر طول و ۹.۳ سانتیمتر عرض دارد، نمونهای از هنر فلزکاری ایران باستان است. نقوش حکاکیشده بر سطح این فنجان، بازتابدهنده اهمیت شکار در فرهنگ و آیینهای مردمان آن دوران است.
در این فنجان، خطوط ساده صحنهای شگفتانگیز از شکار، شیری عظیمالجثه را به تصویر کشیدهاند. شیر غرش کرده و یکی از شکارچیان، نیزهاش را در دهان شیر فرو برده است تا شکارچی دیگر تیری بر پیشانی شیر بنشاند. در پشت سر تیرانداز، فردی سلاحها را حمل میکند و تیری آماده در دست دارد. او قطعاً نمیخواهد تیرانداز، زمان را از دست بدهد و حواسش کاملاً به اوست. با کمی فاصله، خدمتکار دیگری کوزه و قلاده سگی در دست دارد. او و سگ هر دو منتظر هستند که سگ رها شود و با جهشی به سمت شیر، به داستان شکار خاتمه دهد.
هنرمند صنعتگری که این نقوش را روی نقره حک کرده، به جزئیات توجه کامل داشته است. آناتومی بدن تیرانداز، طرح بافت یال شیر، لباسها و تا حدودی با کوچکتر کشیدن خدمه دوم، پرسپکتیو را در این صحنه رعایت کرده است.
منبع ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید