نخست نیوز – محمد دهقان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهددر این نشست گفت: پیک ابتلا به بیماری آنفولانزا در مشهد آغازی مجدد دارد و ما هشدارهای لازم را به مراکز تجمع آمیز به خصوص مراکز آموزشی ارائه کرده ایم و امیدواریم مردم بارعایت فاصله اجتماعی،عدم خروج از منزل ، زدن ماسک و همچنین شست و شوی مکرر دست ها در جهت ابتلا به بیماری مراقبت لازم را داشته باشند.همچنین آلودگی هوا مزید برعلت شده است و توصیه می کنیم افراد بالای 65 سال که از ضعف ایمنی بدن رنج می برند در صورت امکان از منزل خارج نشوند و با مصرف سبزیجات و میوه و غذاهای گرم و سوپ و مایعات نسبت به تقویت بدن اقدام کنند. وی تزریق واکسن برای بیماران سرطانی ،ام. اس و مادران باردار و افرادی که ازضعف ایمنی بدن برخوردار هستند را ضروری دانست.
وی خاطر نشان کرد:ویروسهای شایع شامل گونههای H1N1، H3N2 و آنفلوآنزای B هستند. این بیماری معمولاً در ماههای آذر، دی و بهمن به اوج میرسد و هر پیک آن حدود هشت هفته طول میکشد.اپیدمی آنفلوآنزا همچنان رو به افزایش است و احتمالاً تا اواخر دیماه ادامه خواهد داشت.آنفلوآنزا معمولاً بهطور ناگهانی شروع میشود و مبتلایان زمان دقیق شروع علائم را بهخاطر دارند. بیماران معمولاً میگویند حالشان خوب بوده و ناگهان دچار تب و علائم شدهاند. این ویژگی بالینی از نشانههای بارز آنفلوآنزاست.اکنون که در اوج اپیدمی هستیم، ضروری است خود مراقبتی را در دستور کار قرار دهیم. دهقان اضافه کرد: کلیه بیمارستانها و مراکز درمانی خیریه موظف به پذیرش و یزیت بیمران ابتلا تنفی هستند البته تعرفه درمانی بر اساس اساسنامه همان مراکز می باشد.
در این راستا بازرسی ها صورت می گیرد و در صورت تخلف در خصوص اعتبارنه این مراکز مورد بازبینی صورت خواهد گرفت. زهر نهبندانی مدیر گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی رد این نشست با بیان گزارشی از ابتلا به آنفولانزا در مشهد گفت: خوشبختانه با رعایت دستور العمل ها و پیشگیری ها پیک ابتلا به بیماری آنفولانزا عبور کدیم . وی خاطر نشان کرد: میزان ابتلا به این بیماری در هفته اول دی ماه به 8.3 دهم درصد رسیده است که این آمار در هفته اول آذرماه 18 درصد بوده است. وی اضافه کرد: 3هزار دوز واکسن آنوفلانزا در مشهد توزیع و بیش از 95 درصد افراد پرخطراز واکسن استفاده کرده اندو هماکنونیک هزار دوز واکسن موجود داریم و در صورت ضرورت این واکسن را می توانیم در مراکز توزیع افزایش دهیم. وی خاطرنشان کرد 2برند واکسن فلوآردایرانی و سانومی فرانسوی در بازار موجود است که توصیه می کنیم مادران باردار و افراد زیر 18 سال از واکسن فرانسوی سانومی استفاده کنند.
بیماری آنفولانزاز زمان آغاز به مد 3روز شدت دارد که این ویروس می تواند تا چند ماه در بدن فرد وجود داشته باشد بنابر این در صورت بروز علائمی همچون سرفه،گلودرد ،درد پشت گردن وو عضلات ،تب ناگهانی بالای 38 درجه،اسهال کودکان،و کر درد به کلینیک ها و مراکز خدمات درمانی مراجعه و از حضور در بیمارستانها برای مداوا خود داری شود. وی در باره میزان مرگ و میر آنوفولانزا در مشهد گفت: میزان مرگ میر در جهان یک درصد بوده است که خوشبختانه در مشهد این آمار صفر است. نهبندانی اضافه کرد: مراکز و مبادی ورودی به شهر مشهد به شدت کنترل ودر جهت ایمن سازی مرزها اقدامات لازم صورت گرفته است. مدیر گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد:رعایت فاصله اجتماعی،حضور نیافتن در مراکز تجمعی(مساجد،اعتکاف)با رعایت نکات بهداشتی و همچنین مراکز آموزشی ضروری است با دقت و احساس مسئولیت بیشتری انجام شود. وی در پایان خاطر نشان کرد: رعایت بهداشت فردی و همچنین تغذیه مناسب وزدن ماسک در مراکز تجمعی بهترین شیوه پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا ست که احتمال شیوع آنفولانزا خوکی طی هفته های آینده در مشهد دور از انتظار نیست.
مجید خروشی
دیدگاهتان را بنویسید