به گزارش نخست نیوز، هاشم اورعی – استاد دانشگاه صنعتی شریف_ اما گویی فضای پاستور بهگونهای است که رییس جمهور وقت راه ساده را انتخاب کرده و صدور دستور را بر کارشناسی ترجیح میدهد. یک نمونه آن دستور رییس جمهور مبنی بر ممنوعیت مازوتسوزی در سه نیروگاه کرج ، اراک و اصفهان بود که به دلیل فقدان پشتوانه کارشناسی بیش از یک ماه دوام نیاورده و دوباره شاهد مازوتسوزی در این نیروگاهها و به خطر افتادن جان مردم در این مراکز جمعیتی هستیم.
شواهد حاکی از آن است که رییس جمهور دولت چهاردهم در ادامه روند همیشگی به دنبال آن است که با دستور مشکلات را حل کند. در جلسه هیات دولت هفته گذشته رییس جمهور با یادآوری شعار سال دستور داد که تا تابستان سال آینده ادارات دولتی مجهز به پانلهای خورشیدی برای تولید برق شوند. قطعا چنانچه قرار بود ناترازیها با دستور رییس دولت مرتفع شود در پایان کار نابهنگام دولت سیزدهم اثری از تورم، فقر، کمبود مسکن و دیگر ناترازیها نبود. ازآنجاکه تا رسیدن به اوج مصرف در سال آینده فقط 5 ماه وقت باقیست کاش رییس جمهور قبل از دادن این وعده دستنیافتنی به الزامات محقق شدن آن نیز توجه میکرد. برای تجهیز ادارات دولتی به پانلهای خورشیدی انجام حداقل سه کار کارشناسی بهصورت موازی ضروریست. اقدام اول بررسی و تعیین فضای قابلاستفاده در ادارات دولتی در سطح کشور و اولویتبندی بر مبنای میزان تابش خورشید است. با توجه به ممنوعیت سرمایهگذاری مستقیم دولت در این بخش، محدودیتهای شدید اعتباری ارگانهای دولتی و نیز عدم اختصاص ردیف در بودجه سال جاری، نحوه تامین اعتباری این اقدام امری بدیهی و اساسی بشمار میرود. و بالاخره اینکه باید برنامه اجرایی با زمانبندی تدوینشده و ضمن پرداختن به نحوه تامین تجهیزات موردنیاز برنامه اجرایی تدوین و اجرا شود. سوال اینجاست در حالیکه برای ساختن یک ساختمان قبل از آغاز عملیات اجرایی نقشه کشیده شده، تامین اعتبارشده و برنامه اجرا تدوین میگردد، چگونه میتوان انتظار داشت که چنین پروژه بزرگی که ازنظر مالی، فنی و اجرایی بسیار پیچیده است، دستور رییس جمهور و تمنای ایشان برای خروج از جهنم بیبرقی کافی باشد؟
واقعیت این است که در حوزه انرژی به دلیل عدم توجه دولتها یکی پس از دیگری کشور وارد مرحله بحران شده است و شگفتا که هنوز هم مسوولین عمق فاجعه را که ریشه در ناکارآمدی مدیریتی دارد درک نکردهاند. در حالیکه پس از 20 سال مجموع ظرفیت انرژی تجدید پذیر کشور 1350 مگاوات است مدیر طرح توسعه انرژی خورشیدی توانیر اعلام میکند که در سه سال آینده 30 هزار مگاوات به ظرفیت انرژی تجدید پذیر کشور افزوده خواهد شد. کاملاً آشکار است که مسوولین امر یا عدد و رقم نمیدانند و یا در مسیر همیشگی دادن وعدههای پوچ و توخالی به ملت گام برمیدارند. وقتی میبینیم معاونان رییس جمهور و 7 وزیر کابینه دورهم جمع میشوند تا برنامه 5-4 ساله برای رفع ناترازی انرژی تدوین کنند معلوم است که کارشناسی محلی از اعراب نداشته و گشودن گره کور بحران انرژی را به همانهایی سپردهایم که بیشترین نقش و سهم را در ایجاد آن داشتهاند. و بالاخره وقتی نایب رییس کمیسیون برنامهوبودجه مجلس اعلام میکند که در لایحه بودجه 1404 به دولت اجازه دادهشده تا 30 میلیارد یورو سرمایه خارجی وارد کشور شود حتماً منظور ایشان این است که دولت مراقب باشد بیشتر وارد نشود و متقاضیان سرمایهگذاری خارجی در ایران فعلاً پشت درب صف بکشند تا نوبتشان شود!
دیدگاهتان را بنویسید