به گزارش نخست نیوز، ستاد خبری پانزدهمین نمایشگاه تخصصی کیف وکفش ، ماشین و همچنین پانزدهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف مشهد “فیروز ابراهیمی “اعلام کرد : فرش دستباف هویت ما می باشد و نکته قابل توجه این است که در شرایطی که بازار های صادراتی فرش دستباف با توجه به سیاست گذاری های اشتباه دولت ها طی سه دهه گذشته به صفر رسیده است اما در همین شرایط، استان خراسان دارای ۶۰۰ واحد تولیدی با ۱۷ هزار اشتغال می باشد .
🔹 وی افزود: همچنین در بخش کیف و کفش بیش از ۲۵۰۰ واحد تولیدی و حدود ۲۲ هزار اشتغال در این صنعت وجوددارد که ۳۰ درصد از کیف و کفش ایران در استان خراسان رضوی تولید می شود.
🔹 ابراهیمی اظهار داشت: نکته تمایز این صنعت با سایر صنایع این است که قیمت تمام شده یک شغل در صنعت کیف و کفش یک دهم سایر صنایع و شغل های مولد می باشد. یعنی این صنعت با کمترین قیمت ایجاد شغل می کند .
🔹 رئیس خانه صمت خراسان رضوی با اشاره به آن که متاسفانه برنامه ریزی ها به گونه ای است که قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده است ،بیان کرد:هر تولید کننده علی رغم تنوع ،کیفیت و حجم زیاد تولید به دلیل کاهش قدرت خرید مردم از سال های گذشته ، شاهد رشد مورد انتظار نبوده است اما همچنان صنعت کیف و کفش در حوزه اشتغال و پایین بودن هزینه ایجاد شغل در بین صنایع استان در صدر می باشد .
🔹 فیروز ابراهیمی در خصوص ایجاد شهرک های صنعتی تصریح کرد: در حوزه شهرک های صنفی استان پنج حرکت نیمه تمام را انجام داده است و متاسفانه به دلیل پیگیری نکردن تشکل های مربوطه و یا کم کاری دستگاه های دولتی به نتیجه نرسیده است.
حدود پنج شهرک صنفی در استان مصوب شده است که از جمله می توان به شهرک های کیف و کفش ، پوشاک ، پلیمر و پلاستیک ، چوب و … اشاره کرد که هیچ کدام عملی نشده است.
🔹 وی ادامه داد: درحال حاضر بهترین مکان استقرار صنایع کیف و کفش به این دلیل که اشتغال زیادی دارد در حاشیه شهر ها می باشدکه خوشبختانه پس از چهارسالی که در مرکز استان واگذاری زمین به صنعت را نداشته ایم امروزه با راه اندازی شهرک پنج مشهد مشکلی در حوزه واگذاری زمین به صنعت را نداریم
اما به دلیل حجم اشتغال و نیرو انسانی که صنایع کیف و کفش دارد این شهرک مورد استقبال قرار نمی گیرد.
🔹 وی توضیح داد:به عنوان مثال در شرق مشهد زمین های شهرک پنج مشهد وجود دارد اما به دلیل دغدغه های ناشی از تامین اشتغال استقبال نمی شود.این در حالیست که زمینی در روبه روی شهرک پنج مشهد وجود دارد که فرصت خوبی برای بازنگری مجدد می باشد که می تواند تغییر کاربری داده شود و برای صنایع کیف و کفش مورد استفاده قرار گیرد چراکه محور شمال مشهد بهترین محور برای واحد های تولیدی کوچک مقایس با اشتغال بالا می باشد .
🔹ابراهیمی تصریح کرد: علی رغم کمبود هایی که در حوزه برق،گاز و آب داریم ، کیف و کفش صنعتی است که خیلی نیازمند انرژی از جمله برق نمی باشد حتی در این نمایشگاه شاهد واحد هایی هستیم که برای حدود ۴۰۰ الی ۱۷۰۰ نفر اشتغالزایی دارند و این در حالیست که در بررسی این واحد ها مصرف برق آن ها به ۵۰ آمپر هم نمی رسد یعنی با کمترین مصرف انرژی، بیشترین اشتغال و ارزش افزوده برای استان فراهم می شود .
🔹رئیس خانه صمت خراسان رضوی اضافه کرد: امیدوارم بخش خصوصی و تشکل های صنفی ماتحرک و پویایی بیشتری داشته باشند زیرا در حال حاضر با اقداماتی که طی چند سال گذشته انجام داده اند شنیدن صحبت تشکل ها آسان تر شده است و آستانه تحمل مسئولین بالا تر رفته است و درک بهتری از خواسته ها دارند.
🔹وی خاطر نشان ساخت:اگر تشکل های صنفی با مطالبه گری در این حوزه مقداری هدفمند تر ، مستمر و پیگیر تر باشند رسیدن به این پنج شهرک صنفی دور از دسترس نمی باشد.
همچنین ما به عنوان تشکل های صنعتی در تولید به طور قطع برای تحقق این موضوع در کنارشان می باشیم .
🔹 وی تاکید کرد: بخصوص حوزه کیف و کفش می تواند در سبد سوغات استان نیز قرار بگیرد . چراکه سالانه بالغ بر ۳۰میلیون گردشگر ،مسافر و زائر به مشهد سفر می کنند و کیف و کفش می تواند در سبد سوغات این مسافران وجود داشته باشد .
🔹فیروز ابراهیمی بیان کرد: امیدوارم این حجم از اهمیت را مسئولین ارشد استان ،NGO های بخش خصوصی ، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی این حوزه درک کنند و ما نیز درک کنیم تا به اتفاق هم کار بزرگی را رقم بزنیم و دغدغه استقرار این صنعت را یک بار برای همیشه رفع نمائیم .
دیدگاهتان را بنویسید