به گزارش نخست نیوز -همزمان با روز زن در این جلسه بانوان کارآفرین و بازرگان به بیان مشکلات خود پرداختند که عمده مسائل مطرح شده در خصوص محدودیت در سهمیه بندی واردات، نبود جایگاه فروش دائمی، نبود حمایت مالی در صادرات، یکپارچه نبودن شبکه فروش، نبود خط اعتباری مالی ویژه بانوان مطرح شد .
رئیس کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید از بانوان کارآفرین حمایت ویژهای صورت بگیرد ، بیان کرد: این جلسه با هدف شناسایی ظرفیت فعالیتهای اقتصادی بانوان بازرگان و مشکلات کارآفرینان حوزه بانوان برگزار شد، بانوان بازرگان و کارآفرین در خراسان رضوی، مجموعه توانمندی است که درشرایط سخت اقتصادی توانسته اند در اقتصاد کشور تاثیرگذار باشند.
حجت الاسلام پژمان اظهارداشت :باید پیگیر مشکلات حوزه زنان در اقتصاد خردو متوسط در سطح ملی باید باشیم اما یادآوری این نکته ضروریست که در اقتصادباید از نگاه جنسیتی پرهیز کرد. در ادامه در این جلسه مقرر شد تا کارگروه ویژه زنان، مسائل و مشکلات بانوان کارآفرین را رصد کند تا موضوعاتی که قابل پیگیری در تهران است به جد پیگیری شود تامجموعه بانوان دوشادوش مردان در مسائل اقتصادی کشور قدمهای بزرگی را بردارند.
حجت الاسلام پژمان فر تاکید کرد: در ارتباط با صنایع و تولیدات در سطح کلان در کشور بانوان و مردان فعالند و زنان در تولیدات کلان در عرصههای مختلف باید با حمایت دولت بتوانند به جایگاه و شان خوب دست یابند. نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به آن که توانمندسازی بانوان کارآفرین باعث رونق اقتصادی در سطح بینالمللی میشود،خاطر نشان ساخت: با تقویت جامعه بانوان و حمایت خاص از کسب و کار آن ها میتوان در تولید و اشتغال گامهای بلندی برداشته شود که دراین زمینه مستقل فعالیت کنند.
رییس کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس شورای اسلامی با اشاره به آن که اعطای امتیاز خاص به بانوان در حوزه اقتصاد نگاه درستی نیست و باید به دنبال راهکارهای بلند مدت بود،تاکید کرد: درصنایع سنگین بحث جنسیتی وجودنداردو باید در بخشهای صنایع خرد و متوسط، بانوان نقش آفرینی کنند ضمن آن که به نظر من خوشبختانه بانوان در حوزههای دانشی و تخصص در سطوح بالایی قراردارند . این در حالیست که حتی آمار نشان می دهد گاه تعداد زنان از مردان نیز در این خصوص تعدادشان بیشتر می باشد.
حجت الاسلام پژمان فر توضیح داد: متاسفانه تاکنون هم افزایی جامعه بانوان کمتر شکل گرفته است و به نظر من شبکه سازی تمامی جریانهای خرد و تبدیل به شبکه گسترده قدرتمند ضروری است و میتواند در اقتصاد بانوان بسیار تاثیر گذار باشد. وی افزود: از طرفی متاسفانه شاهد آن هستیم که بانوان در سطح ملی هم افزایی و همکاری جمعی در رساندن مسائل خودرا ندارند و باید شبکه سازی صحیحی در این خصوص انجام بگیرد. وی ادامه داد: می توان با کمک شهرداری مشهد اقدام به برگزاری بازارچه های رایگان کرد همچنین شرایط حضور بانوان فعال اقتصادی شهرمان را در نمایشگاه های تخصصی و اقتصادی داخل و خارج از کشور را فراهم ساخت اما اقتصاد با وجود اینکه مسئله مهمی در کشورمان محسوب می شود اما بسیاری از صنایع خرد را حذف می کند.
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: امیدوارم تعاونی بانوان حوزه اقتصادی مشهد را فعال کنیم. معرفی بانوان موفق و فعال حوزه اقتصادی در ادامه رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد نیز با اشاره به اینکه مسائل و مشکلات بانوانی که در عرصههای مختلف از جمله اجتماعی و اقتصادی فعال هستند بسیار است، بیان کرد: یکسری از موضوعات و مشکلات این گروه از بانوان در مشهد که شهرداری بتواند آن ها را انجام دهد ،می تواند در قالب برگزاری یک جلسه مشترک این مشکلات را بررسی کرد.
فاطمه سلیمی با بیان اینکه بسیاری از دختران شهرمان زنان فعال اقتصادی و موفق را نمی شناسند که از آن ها الگو بگیرند، تاکید کرد: در قالب اجرای برنامه های مختلف، سعی داریم بانوان موفق شهرمان را به مردم معرفی کنیم تا در مرحله بعد به رفع مشکلات آن ها بپرداریم. ایجاد شبکه تعاملی میان زنان بازرگان کشور در ادامه این نشست رئیس کانون زنان بازرگان خراسان رضوی گفت: در حال حاضر بحران اقتصادی که در کشور وجوددارد بطور قطع فراتر از بحث جنسیتی است اگرچه اقتصاد جنسیت ندارد اما نکتهای که مد نظر آنست که منابع موجود برای فضاهای اقتصادی جهت برداشت از فرصتهای اقتصادی و توانمندسازی بایستی به صورت عادلانه و مساوی تقسیم شود.
آذر کیانی نژاد ادامه داد: به طوری که همه اقشار فعالان اقتصادی فرای جنسیت ، سن و تجربه به درستی و یکسان از فرصتها و منابع استفاده نمایندتا در یک فضای اقتصادی سالم و با مساوات و عدالت، رقابت ایجادشود که بطور قطع در فضای کنونی جامعه به این فضا نیازمندیم تا با نگاه ویژهای برای توانمند سازی بانوان به جهت حضور موثرتر در اقتصاد را فراهم نمائیم.
وی توضیح داد:از جمله برای توانمندسازی استفاده از خطوط اعتبار مالی است زیرا ۷۰ درصد کسب و کارهای بانوان در حوزه صنایع کوچک و متوسط است و هنگامی که آن ها می خواهند وارد فضای تسهیلات و سرمایهگذاری شوند با شرکتهای کلان متفاوت هستند واز این رو باید خطهای اعتباری و مالی مجزاو مناسب سطح آن ها در نظر گرفته شود که این موضوع مورد نیاز تمام صنایع خرد و کوچک بدور از هر جنسیتی می باشد .
کیانی نژاد با اشاره به ایجاد شبکه برای رشد توانمندیهای بانوان اظهار داشت: باید فضایی ایجاد شود تا آن ها بتوانند مهارتهای خودشان را ارتقاء دهند و مهارت آموزی و تجربه کسب نمایند. باید شبکههایی برای تامین زنجیرههای تولید سپس زنجیرههای فروش ایجادشود تا بتوانیم با کمترین منابع، بیشترین اثربخشی را داشته باشیم تا ظرفیت های بانوان شناسایی شده درسطح ملی و بین المللی دیده شود .
رئیس کانون زنان بازرگان خراسان رضوی تاکید کرد: برگزاری همایشهای ایده پردازی و استارتاپ ها در استان ضروری است تا حتی فضاهای اشتراکی صنعتی ایجاد شود . وی تصریح کرد: ایجاد مهدکودک در فضاهای صنعتی برای ایجاد آرامش خاطربانوان ضرورت دیگری است تا بانوان بتوانند در فضاهای صنعتی به درستی وظایف خودشان را انجام دهند. دغدغه های بانوان اقتصادی شهرمان نائب رئیس کانون زنان بازرگان خراسان رضوی تاکید کرد : دغدغه چندین ساله ام اینست که فروشگاهی در شان بانوان شهرمان هماهنگ شود .
نورالهدی پورعباس اعلام کرد: هدف این بود که مغازه های بلا استفاده شهرداری به صورت رایگان به مدت ۶ ماه در اختیار بانوان فعال اقتصادی قرار گیرد و بعد از آن اجاره یا سرمایه از آن ها دریافت شود . وی با اشاره به آن که در تمام دنیا NGO ها برای فروش به شرکت های کوچک کمک می کنند،اظهار داشت: این همکاری برای آنست که این شرکت هابتوانند روی پای خود بایستند و آن ها بتوانند به سمت صنعتی شدن گام بردارند زیرا مساله اصلی فروش یکپارچه است. وی ادامه داد: درصورتی که به NGO ها وظایفی را مقرر کنند.
برای مثال فروشگاه هایی را برای بانوان فعال اقتصادی در نظر بگیریم نه آن که وظیفه فروش محصولات آن ها را برعهده داشته باشیم. پورعباس توضیح داد: به اعتقاد من شهرداری باید متولی شود و یکسری مشکلات را در این حوزه مرتفع نماید .از طرفی بانک اختصاصی بانوان یک ضرورت است که می تواند بانک شهر در حاشیه ایده هایش به این مهم نیز بپردازد . غرفه های اختصاصی بانوان در نمایشگاه نایب رئیس کمیسیون بانوان اتاق تعاون نیز گفت: ایجاد فروشگاه های دائمی برای محصولات مد اسلامی در سطح شهر یکی از کمبود هایی است که مشهوداست.
سعیده سواری افزود: سهمیه دائمی از نمایشگاه بین المللی می تواند توانمندی بانوان را به نمایش بگذارد. رئیس اتحادیه شرکت های پوشاک استان تصریح کرد: همچنین در شرکت شهرک ها در نظر گرفتن زمین برای ساخت سوله و کارگاه ها با شرایط خاص و اقساط مناسب برای بانوان فعال اقتصادی شهرمان می تواند یکی از راهکارهای مناسب اشتغالزایی و حل بسیاری از مشکلات آن ها در حوزه کارشان باشد .
سرورهادیان
دیدگاهتان را بنویسید